News

Americanii caută un supererou care să-i scape de șobolani. Câți bani pune la bătaie primăria New York

Primăria New York a dat un anunț cu totul neobișnuit pentru găsirea unei persoane care să conducă ”lupta cu șobolanii” pe care municipalitatea o duce de mulți ani.
04.12.2022 | 14:40
Americanii cauta un supererou care sai scape de sobolani Cati bani pune la bataie primaria New York
Șobolanii au devenit o mare problemă pentru administrația orașului New York / Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Eric Adams, primarul din New York vrea să le dea lovitura decisivă rozătoarelor. El a anunțat că vrea să angajeze ”un țar al șobolanilor” cu ”instinct criminal” care să scape orașul de aceste animale.

Primarul din New York: ”Urăsc șobolanii”

”Nimic nu urăsc mai mult decât șobolanii. Dacă ai dorința, determinarea și instinctul criminal necesare pentru a lupta împotriva populației necruțătoare de șobolani din New York, atunci aceasta este slujba pe care ai visat-o”, a scris primarul Eric Adams pe contul său de Twitter.

ADVERTISEMENT

Adams spune că poziția pe care a scos-o la concurs este una de ”țar al șobolanilor”, ceea ce se traduce ca ”director al departamentului de diminuare a speciilor de rozătoare”, iar acesta va primi un salariu anual cuprins între 120.000 și 170.000 de dolari pe an.

Oficialul recunoaște că aceasta nu este o slujbă ca oricare alta, pentru că persoana aleasă trebuie să fie mereu în alertă. ”Este un loc de muncă 24/7 care necesită rezistență”, se arată în fișa postului.

ADVERTISEMENT

Ce calități trebuie să aibă candidatul ideal

Evident, nu oricine poate aplica pentru acest post. Viitorul ”supererou” al orașului New York trebuie să aibă ceva experiență în planificare urbană, management de proiect sau să fi lucrat în instituții publice, scrie ziare.com.

Din punct de vedere al calităților pe care trebuie să le dețină, viitorul candidat trebuie să fie ”foarte motivat și oarecum însetat de sânge, hotărât să analizeze situația din toate unghiurile, să aibă o bună eficiență operațională, să aibă competență în colectarea datelor, inovare tehnologică și gestionarea deșeurilor menajere”.

ADVERTISEMENT

New Yorkul este invadat de șobolani

Administrația orașului New York se confruntă de mulți ani cu problema șobolanilor, care a devenit din ce în ce mai gravă, pe măsură ce fenomenul pare să fi scăpat de sub control.

Recent, primăria a limitat timpul în care sacii de gunoi rămân pe trotuar în așteptarea mașinii de gunoi.

ADVERTISEMENT

De asemenea, un ”plan de acțiune pentru șobolani” în cinci puncte va fi pus în aplicare la nivelul municipalității.

ADVERTISEMENT
Tags: