ADVERTISEMENT
News

Americanii, departe de imunizarea „de turmă”. Aproximativ 9 la sută au fost expuși COVID-19 până la mijlocul verii

Autor: Alexandru Năstase | 27.09.2020 | 15:47
Americanii, departe de imunizarea „de turmă”. Aproximativ 9 la sută au fost expuși COVID-19 până la mijlocul verii
Americanii nu se apropie de imunizarea colectivă. Sursa foto - hepta.ro

Americanii sunt încă departe de imunizarea „de turmă” pe care o urmăresc mai toate țările. Până la sfârșitul lunii iulie, aproximativ 9% dintre adulții din SUA au fost expuși la coronavirus.

ADVERTISEMENT

Rezultatul este conform unui nou studiu făcut pe pacienții cu dializă, cea mai mare cercetare făcută până în prezent.

Ratele de infecție au variat de la zero în unele state care au evitat infecția până la mijlocul verii, la mai mult de o treime din rezidenții din părți ale New York-ului, stat puternic afectat încă din primăvară.

ADVERTISEMENT

Americanii nu se apropie de imunizarea „de turmă”

Rezultatul concret arată că publicul american este departe de a atinge „imunitatea turmei” – având suficiente infecții pentru a preveni răspândirea în continuare a virusului.

„Ratele de infecție sunt atât de neuniforme încât, chiar dacă unele zone au avut indici ridicați, este puțin probabil ca persoanele de acolo să fie protejate, deoarece altele vor aduce virusul din alte părți”, a spus William Hanage, epidemiolog la Harvard T.H.

ADVERTISEMENT

Hanage este, de asemenea, îngrijorat că toate comunitățile care nu au fost încă afectate de COVID-19 vor simți un fals sentiment de securitate.

“Ne așteptam ca americanii din orașele mici să nu fie în prima creștere”, a spus el, dar pe măsură ce oamenii se deplasează mai mult și aceste comunități vor avea focare.

ADVERTISEMENT

Dr. George Rutherford, epidemiolog și biostatistician de la Universitatea din California, San Francisco, a fost surprins că rata infecției naționale pare atât de mare. S-ar fi așteptat mai aproape de 3-4%. Dar oricare ar fi numărul, SUA nu se apropie de sfârșitul acestei pandemii.

„Singurul mod în care vom ajunge la imunitatea turmei, dacă nu te afli într-o comunitate foarte închisă, ca o închisoare, este ca toată lumea să se vaccineze”, a spus Rutherford.

ADVERTISEMENT

Noul studiu, publicat în The Lancet, este în concordanță cu studiile anterioare, mai mici, și a arătat, de asemenea, că zonele cu un număr mare de rezidenți latino persoane ne-albe au rate de infecție mai mari decât în ​​majoritatea comunităților albe.

Stephen Morse, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică Mailman de la Universitatea Columbia, a declarat că studiul este o contribuție importantă într-un moment în care nu există prea multe informații bune despre cine a fost infectat cu virusul.

ADVERTISEMENT

„Tristul adevăr este că nu avem date naționale fiabile”, a spus Morse prin e-mail. „Testarea pentru supravegherea sănătății publice este un decalaj enorm în acest moment.

Testăm mai ales persoanele bolnave și altele care sunt cumva capabile să facă un test, iar accesul poate varia enorm chiar și în același oraș. Pentru a înțelege o epidemie și a contribui la încetinirea acesteia, epidemiologii au nevoie de o mulțime de informații la un nivel cât mai local posibil”, a spus el.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 843. 32 pagini + Insert special. Doar 10 lei!