Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Amintirile lui Florentin Petre din derby-urile Dinamo – Steaua: „A mirosit ceva nea Piți!”

Florentin Petre își aduce aminte cu plăcere de un derby jucat între Dinamo și Steaua (pe atunci), încheiat cu victoria ”câinilor” 3-2, cândva în 2000.
25.11.2023 | 10:51
Amintirile lui Florentin Petre din derbyurile Dinamo  Steaua A mirosit ceva nea Piti
Amintirile lui Florentin Petre din derby-urile Dinamo - Steaua: „A mirosit ceva nea Piți!”
ADVERTISEMENT

Fostul mare fotbalist al lui Dinamo, actualmente antrenor și analist FANATIK SUPERLIGA, a rememorat acele momente când Dinamo defila și se lupta an de an la titlu, reușind chiar și să câștige campionatul. Mai mult, Florentin Petre a fost pe teren la primul Dinamo – FCSB din istorie, partidă câștigată de FCSB cu 1-0 în 2003.

Amintirile lui Florentin Petre din derby-urile Dinamo – Steaua

”Exact vorbea Alin Buzărin de meciul când Nea Piți era antrenor, la golul de 2-1, când ei își pregătiseră cronicile și toate cele. Îmi aduc aminte când a dat Grigorie gol, eu am vrut să arunc cu mingea, era Pompiliu Stoica în fața mea cred, am vrut să-l lovesc cu mingea, dar am dat pe lângă.

ADVERTISEMENT

Am dat un fel de autopasă, a venit Pleșan, a centrat, a dat Grigorie cu capul și am câștigat în minutul 93. M-a sunat Nea Piți după meci să mă întrebe ce am vrut să fac la faza aia. Nu vă mint, asta a fost, am vrut să-l lovesc pe Pompiliu. A zis, vezi știam eu! Am avut mai multe, cea mai importantă e în 2000 când am câștigat campionatul, când i-am bătut 3-2 în Ștefan cel Mare.

Când, după ani de zile când au câștigat titluri, cu un an înainte a câștigat Rapid, iar în 2000 am câștigat noi campionatul, la o distanță destul de mare de locul 2, a fost și meciul în care noi am câștigat titlul. Cea mai mare realizare a mea din punct de vedere al derby-urilor. Apoi toate meciurile au fost mai frumoase”, și-a adus aminte Florentin Petre de acel Dinamo – FCSB (Steaua) din 2003.

ADVERTISEMENT

Jurnalistul Alin Buzărin a intervenit în discuție și a subliniat că fotbaliștii pe atunci considerau că meciul este de fapt un Dinamo – Steaua, pentru că nu existau problemele de acum cu palmaresul. ”Asta cu FCSB și Steaua e de prin 2014”, a remarcat Buzărin, făcând referire la momentul în care instanța a decis că FCSB, echipa lui Gigi Becali, își poate asuma palmaresul doar din 2003 până în prezent.

”Eu vorbesc despre acel meci 1-0 din 2003, 1-0 gol Claudiu Răducanu. Îți mai amintești meciul? Voi erați favoriții și la meciul acela, cu tine, Niculescu, Dănciulescu. Acum, după noua decizie a justiției, din 2003 e FCSB”, a completat și Cristi Coste, moderatorul emisiunii FANATIK SUPERLIGA.

ADVERTISEMENT

Florentin Petre, amintiri plăcute în Dinamo – FCSB

”Am avut mai multe, cea mai importantă e în 2000 când am câștigat campionatul, când i-am bătut 3-2 în Ștefan cel Mare, când după ani de zile când au câștigat titluri, cu un an înainte a câștigat Rapid, iar în 2000 am câștigat noi campionatul, la o distanță destul de mare de locul 2, a fost și meciul în care noi am câștigat titlul. Cea mai mare realizare a mea din punct de vedere al derby-urilor. Apoi toate meciurile au fost mai frumoase”, a insistat Florentin Petre.

FANATIK SUPERLIGA, emisiune moderată de Horia Ivanovici, se vede în direct și în exclusivitate pe www.fanatik.ro în fiecare zi de luni, marți și vineri, de la ora 10:30. Nu uitați! Emisiunea FANATIK SUPERLIGA se poate vedea LIVE doar pe home page-ul www.fanatik.ro, iar pentru cei care vor să o revadă, sau nu au reușit să o urmărească în direct, aceasta va fi în premieră de la ora 17:30.

ADVERTISEMENT

Premiera FANATIK SUPERLIGA va fi disponibilă pe canalul de YouTube Fanatik (nu uita să dai LIKE şi SUBSCRIBE la notificări pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), precum și pe pagina Facebook Horia Ivanovici Oficial (nu uita să dai LIKE şi URMĂREŞTE pentru a fi notificat când porneşte premiera emisiunii), dar și pe pagina de Facebook Fanatik nu uita să dai LIKE si URMAREŞTE pentru a fi notificat).

Analiza lui Florentin Petre pentru Dinamo - FCSB

 

ADVERTISEMENT