Sport

Ana Andreea Beatrice a obținut calificarea la Jocurile Olimpice. Câți sportivi are acum România pentru Paris

Jocurile Olimpice de la Paris se apropie, iar sportivii români se pregătesc deja pentru eveniment, unde s-a calificat și o luptătoare româncă de la Steaua a obținut calificarea. Este al 77-lea sportiv român care și-a asigurat biletele pentru Paris
07.04.2024 | 18:22
Ana Andreea Beatrice a obtinut calificarea la Jocurile Olimpice Cati sportivi are acum Romania pentru Paris
Ana Andreea Beatrice a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Sportul românesc se află într-o perioadă extrem de agitată, odată cu intrarea în linie dreapta a pregătirilor. Atenția se îndreaptă către atleții români, care reușesc să obțină performanțe importante chiar înainte de Jocurile Olimpice.

Cine este luptatoarea de la CSA Steaua care s-a calificat la JO

Ana Andreea Beatrice este o luptătoare de 23 de ani, care activează în clubul armatei, Steaua București. Născută în Mangalia, luptatoarea se află la a doua calificare la Jocurile Olimpice, după cea din 2020.

ADVERTISEMENT

Ana a fost primită cu flori, îmbrățișări și aplauze pe Aeroportul Henri Coandă, după ce a reușit o performanță mare. Româncă a învins-o în semifinalele Turneului Preolimpic de la Baku pe o nemțoaică, scor 5-4.

Astfel, a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris, unde va reprezenta România. Olimpiada de la Tokyo a fost prima pentru Ana Andreea Beatrice, care a obținut locul 16 la wrestling pentru România.

ADVERTISEMENT

De-a lungul carierei sale, Ana Andreea a câștigat și Campionatele Europene de la Zagreb, proba libere 55 kg, în 2023. De asemenea, la aceeași proba a fost câștigătoare și la Campionatele Europene de la Budapesta din 2022.

Româncă a mai prins podiumul și în alte competiții importante europene, tot la proba de lupte libere pentru 55 de kilograme. Campionatele Europene de la Varșovia (2021) și București (2019) i-au adus bronzul luptatoarei de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

CSA Steaua, performanță după performanță înainte de JO

Ana Andreea Beatrice nu este singurul sportiv care a avut performanțe recente în curtea clubului din Ghencea. Cătălin Preda, un înotător din curtea Stelei, a primit distincția de cel mai bun săritor de la mare înălțime.

Cătălin Preda a fost nominalizat de European Aquatics pentru performanțele sale de la 27 de metri înălțime. Distincția este una impresionantă pentru sportivul român, care până în 2019 a concurat doar de la platforma de 10 metri.

ADVERTISEMENT

Românul este antrenat de Florin Avasiloae la CSA Steaua, și-a obținut performanțe importante de-a lungul carierei sale. Înotătorul român a cucerit medalia de bronz la Campionatele Mondiale de natație de la Doha.

European Aquatics este organismul care i-a oferit distincția lui Cătălin Preda. Înotătorul român a cucerit și medalia de bronz în proba masculină în februarie. Acesta a concurat în proba de sărituri de la mare înălțime, mai precis de la 27 de metri.

ADVERTISEMENT