Sport

Cutremur în sportul românesc! Proteste de amploare națională înaintea Jocurilor Olimpice: „Ignorați aceste revendicări dacă ne vreți în stradă“!

Un nou cutremur zguduie sportul românesc înaintea Jocurilor Olimpice de la Paris, sindicaliștii anunțând că vor protesta în stradă, dacă nu se va soluționa rapid.
22.03.2024 | 17:39
Cutremur in sportul romanesc Proteste de amploare nationala inaintea Jocurilor Olimpice Ignorati aceste revendicari daca ne vreti in strada
Vor fi soluționate rapid protestele sindicatelor din sport sau vor fi periclitate Jocurile Olimpice? / Montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Sportul românesc este astăzi, conform multor voci din sport, doar o umbră a ceea ce era în urmă cu câteva decenii. Multitudinea de factori ce a adus sportul într-o funcționare doar inertă sunt tot mai pregnanți, iar sindicatele iau atitudine.

Salariile din sportul românesc, motivul principal al protestului sindicaliștilor

Sindicatul Naţional Sport şi Tineret solicită o serie de revendicări Guvernului României, ce trebuie soluționate rapid! Sindicaliștii cer o majorare a salariilor cu 25%, considerând că salariile actuale sunt injuste pentru munca prestată.

ADVERTISEMENT

„Salariul mediu al angajaților din Sport și Tineret puțin peste 3.000 lei pe lună! Nu ne este plătită muncă suplimentară, nici muncă din zilele de sâmbătă și duminică! Deși muncim de regulă în weekend-uri, nu suntem plătiți și nu ni se acordă timp liber corespunzător din cauza lipsei de personal.“, au postat sindicaliștii pe pagina oficială de Facebook.

Revendicările protestului trebuie soluționate rapid, ori vor periclita pregătirea atleților pentru Jocurile Olimpice

Aflați în perioada de pregătire pentru Jocurile Olimpice, sportivii, pentru care s-a lanasat recent o piesă specială, nu sunt încă perturbați de greva japoneză a antrenorilor și angajaților. Sindicaliștii anunță că vor trece la proteste stradale, ceea ce ar putea afecta antrenamentele, implicit rezultatele României la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

„Ignorați aceste revendicări ale celor care muncesc cu sportivii și tinerii dacă ne vreți în stradă pe toată perioada alegerilor și a Jocurilor Olimpice.“, a fost mesajul tranșant al sindicaliștilor cu privire la protest.

Comunicatul sindicatului este adresat chiar lui Marcel Ciolacu, Premierul României, dar și altor personalități cu responsabilități în soluționarea problemei actuale, cum ar fi chiar Elisabeta Lipă, fostă mare sportivă, ce a fost pusă la zid de FRC în urmă cu câteva săptămâni.

ADVERTISEMENT

Sindicatul a anunțat că protestele se vor întinde pe o perioada nedeterminată, până la rezolvarea situației de către guvernanți. Este de văzut când vor lua act de situație și membrii guvernului, pentru a nu periclita bună funcționare a activității.

Comunicatul oferit de Sindicatul Naţional Sport şi Tineret

„Instituțiile publice care activează în domeniul Tineretului și Sportului reprezintă o prioritate strategică națională, iar noi, în calitate de angajați ai acestora ne asumăm responsabilități și facem sacrificii pentru susținerea activităților, în pofida vicisitudinilor și lipsurilor de tot felul. Suntem dedicați unei întregi generații de sportivi și de tineri și dorim să ii ajutăm să își atingă obiectivele.

ADVERTISEMENT

Asigurarea condițiilor necesare desfășurării antrenamentelor, activităților sportive, programelor de tineret, precum și remunerarea corespunzătoare a oamenilor care muncesc sunt atribuții care revin statului român! Avem nevoie de măsuri concrete și rapide, pentru că ne zbatem în incertitudine, mizerie și sărăcie!

[..] Vă solicităm o întrevedere pentru a găsi împreună soluții de rezolvare a situației salarizării noastre și de eliminare a inechităților cu care ne confruntăm. Grupele SNST din toată țara au demarat acțiuni de protest în județe și este nevoie de măsuri pentru ameliorarea situației.“ a fost comunicatul oferit de sindicat, pe propriul website.

ADVERTISEMENT