Sporturi

Ana Bogdan va fi ajutată cu bani de WTA în timpul pandemiei de coronavirus! De ce este singura jucătoare din România care primeşte aceste fonduri

19.05.2020 | 12:25
Ana Bogdan va fi ajutata cu bani de WTA in timpul pandemiei de coronavirus De ce este singura jucatoare din Romania care primeste aceste fonduri
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan este singura jucătoare de tenis din România care va fi ajutată cu bani de WTA în timpul pandemiei de coronavirus. Sportiva a îndeplinit toate condiţiile impuse în programul “Player Relief Programme”.

Ana Bogdan va primi bani de la WTA

Încă din luna aprilie, WTA, ATP şi ITF au propus un sistem prin care jucătorii de tenis să fie ajutaţi cu bani în perioada pandemiei de coronavirus. Pentru a accesa aceste fonduri, fiecare sportiv trebuia să îndeplinească nişte condiţii clare.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan este singura jucătoare de tenis care va beneficia de banii de la WTA. Sportiva de 27 de ani va primi 10.400 de dolari şi a fost singura din România care a reuşit să îndeplinească cele patru condiţii impuse de forul mondial.

Care sunt criteriile pentru ca jucătoarele de tenis să primească banii

La scurt timp după ce a fost iniţiat fondul “Player Relief Programme”, WTA a elaborat şi criteriile pe care jucătoarele de tenis trebuie să le îndeplinească. În primul rând, banii pot fi accesaţi de sportivele care se află pe primele 500 de locuri din clasament.

ADVERTISEMENT

Următoarele două criterii sunt legate de activitatea din ultimele 12 luni. Sunt luate în calcul sportivele care au jucat cel puţin 6 turnee WTA şi are minimum o prezenţă la un turneu de Mare Şlem în ultimul an.

Ultimul criteriu este legat de sumele încasate de-a lungul timpului. Jucătoarea trebuie să nu fi câştigat mai mult de 350.000 de dolari în ultimul an sau 1.400.000 de dolari în ultimii patru ani. Mai mult decât atât, încasările totale ale carierei nu trebuie să fie peste 3.500.000 de dolari.

ADVERTISEMENT

Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu sau Sorana Cîrstea nu vor putea să primească ajutor din partea WTA tocmai din cauza ultimului criteriu.

Probleme financiare pentru o jucătoare de tenis din Croaţia

Pandemia de coronavirus a blocat tenisul până la finalul lunii iulie, însă pauza forţată ar putea să fie prelungită. Tereza Mrdeza, jucătoare de tenis din Croaţia, a anunţat că a rămas fără un ban.

ADVERTISEMENT

Gata, nu mai am niciun ban deoarece tot ce am câștigat la turneele mici la care am participat am cheltuit pe cazare, bilete de avion și antrenori. Cred că toată lumea care nu are sponsori sau o agenție puternică în spate are probleme acum.

Eu n-am avut noroc din acest punct de vedere, primul sponsor m-a părăsit după 4 ani. Pauza a venit când eram într-o formă bună, urcam în clasament, nu trebuia să apăr puncte de anul trecut. Îmi doream să ajung undeva pe locul 150 WTA la finalul anului”, a declarat Tereza Mrdeza pentru presa din Croaţia.

ADVERTISEMENT