Sport

Ana Bogdan, victorie cu „sosia” Serenei Williams la Transylvania Open 2024. Debut cu dreptul pentru româncă

Ana Bogdan s-a calificat în „optimile” turneului de la Transylvania Open 2024. Românca a învins-o în runda inaugurală la Cluj-Napoca pe „sosia” Serenei Williams.
06.02.2024 | 00:30
Ana Bogdan victorie cu sosia Serenei Williams la Transylvania Open 2024 Debut cu dreptul pentru romanca
Ana Bogdan s-a calificat în optimile turneului WTA de la Transylvania Open 2024. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Ana Bogdan este prima jucătoare din România care s-a calificat în „optimile” turneului WTA 250 de la Transylvania Open. În primul tur, românca de pe locul 65 WTA, favorită 8 la câștigarea trofeului, a învins-o pe Alycia Parks (110 WTA), scor 7-5, 7-5.

Ana Bogdan, victorie cu „sosia” Serenei Williams la Transylvania Open 2024

Ana Bogdan a debutat cu dreptul la actuala ediție a turneului de la Transylvania Open. În primul tur de pe tabloul principal, sportiva născută la Sinaia a trecut în 2 ore și 4 minute de Alycia Parks. În vârstă de 23 de ani, americanca a fost deseori comparată cu legendara Serena Williams.

ADVERTISEMENT

„Sosia” fostei mari jucătoare de tenis din SUA are un serviciu extrem de violent. La ediția de anul trecut a Transylvania Open, Alycia Parks a pierdut în primul tur cu Gabriela Ruse. În acel meci, americanca ar fi servit cu o viteză de 220 km/h, cu 13 km/h mai mult decât recordul personal al vitezei de serviciu deținut de Serena Williams.

Totuși, serviciul Alyciei Parks nu a fost, deocamdată, omologat de WTA. În optimile Transylvania Open, Ana Bogdan se va duela cu învingătoarea din meciul Anca Alexia Todoni – Erika Andreeva. Rusoaica a trecut de calificări pentru a ajunge pe tabloul principal.

ADVERTISEMENT
Alycia Parks
Alycia Parks a fost asemănată în mai multe rânduri cu legendara Serena Williams. Foto: hepta.ro.

Alycia Parks a contestat arbitrajul din meciul cu Ana Bogdan

Pe parcursul jocului cu Ana Bogdan, Alycia Parks a purtat mai multe dispute cu arbitrul de scaun Pablo Rodriguez din Spania. Jucătoarea de tenis din Statele Unite ale Americii a răbufnit pentru că ibericul nu ar fi văzut că mingea a căzut de două ori.

Totodată, Alycia Parks s-a enervat la culme pentru că Pablo Rodriguez ar fi dat afară o minge pe care americanca susține că a trimis-o în teren. „Vrei să știi ce-i amuzant? E amuzant că mingea a fost în teren, am servit as. Cât de departe a fost mingea asta afară?”, i-a spus Alycia Parks arbitrului de scaun, conform sport.ro.

ADVERTISEMENT

Alycia Parks are în palmares un titlu WTA cucerit anul trecut la Lyon. Americanca are o înălțime de 1,85 metri, iar principala sa armă pe terenurile hard indoor este serviciul. Pentru prezența în primul tur la Cluj-Napoca, Parks și-a asigurat 2.890 de dolari și 1 punct WTA.

Alycia Parks a fost asemănată în mai multe rânduri cu legendara Serena Williams. Foto: hepta.ro.
Alycia Parks a fost asemănată în mai multe rânduri cu legendara Serena Williams. Foto: hepta.ro.

Ana Bogdan, prima reacție după victoria cu Alycia Parks: „Mă simt ca acasă”

De cealaltă parte, pentru calificarea în optimi, Ana Bogdan și-a asigurat un cec în valoare de 4.040 de dolari și 30 de puncte WTA. Românca se simte excelent, atunci când are ocazia să evolueze pe teren propriu.

ADVERTISEMENT

„În primul rând, aș vrea să le mulțumesc tuturor celor de aici care m-au susținut! Mă simt ca acasă, e o mare plăcere să joc în fața voastră. Nu știu care a fost cheia. M-am concentrat la fiecare punct. Sunt fericită să fiu în turul al doilea!

Pot să spun că așa cum joc acasă nu o fac nicăieri în lume. Bucuria pe care o simt nu are limite. Îmi doresc să joc cât mai bine în fiecare zi și să fiu concentrată. Cel mai important lucru e să ne bucurăm și să avem o stare bună”, au fost cuvintele Anei Bogdan.

ADVERTISEMENT