Sport

Șapte românce pe tabloul principal la Transylvania Open 2024. Semifinalistă la Melbourne, obligată să joace calificări!

Transylvania Open 2024 aduce la start jucătoare de top din circuitul WTA. Nu mai puțin de 7 românce au fost anunțate pe tabloul principal.
30.01.2024 | 17:26
Sapte romance pe tabloul principal la Transylvania Open 2024 Semifinalista la Melbourne obligata sa joace calificari
Organizatorii Transylvania Open au anunțat că Gabriela Ruse, finalista de anul trecut a primit wild card pentru turneul ce va avea loc în luna februarie. Sursă foto: Facebook TransylvaniaOpen
ADVERTISEMENT
30-01-2024
15:26

Șapte românce pe tabloul principal la Transylvania Open 2024

Organizatorii turneului WTA 250 de la Transylvania Open au ajustat lista jucătoarelor calificate pe tabloul principal al competiției de la Cluj-Napoca. România va înregistra un record în ceea ce privește numărul de participante pe tabloul principal la turneul din inima Ardealului. 

Nu mai puțin de 7 românce au intrat direct pe tabloul principal al Transylvania Open 2024. Totodată, 21 de jucătoare din Top 100 WTA se vor lupta în perioada 3-11 februarie pentru trofeul de la Cluj-Napoca. 

Ana Bogdan a fost prima jucătoare anunțată pe tabloul principal la Transylvania Open. Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian vor fi de asemenea pe tabloul principal, datorită invitațiilor speciale. 

După retragerea rusoaicei Anna Kalinskaya, Jaqueline Cristian s-a calificat direct pe tabloul principal. Astfel, o altă româncă a beneficiat de invitație specială. Este vorba despre Andreea Mitu. Mara Gae, Anca Todoni și Miriam Bulgaru vor fi prezente pe tabloul principal la Transylvania Open. 

O situație bizară se referă la cea a Dayanei Yastremska. Proaspătă semifinalistă la Australian Open, ucraineanca va fi nevoită să joace calificări pentru a ajunge pe tabloul principal la Transylvania Open. În aceeași ipostază se mai află „veteranele” Alize Cornet sau Sara Errani. 

18-01-2024
15:33

Gabriel Ruse, invitată la Transylvania Open 2024

Organizatorii Transylvania Open au anunțat că Gabriela Ruse, finalista de anul trecut a primit wild card pentru turneul ce va avea loc în luna februarie.

”Gabriela Ruse primește un wild card pe tabloul principal al Transylvania Open 2024. După un parcurs palpitant până în finala de anul trecut și meciuri care ne-au ținut cu sufletul la gură, se întoarce pentru o nouă provocare la Cluj! Veniți să o vedeți jucând!”, se arată pe pagina de Facebook a turneului.

 

Un wild card pentru tabloul principal a primit și Jaqueline Cristian. Ediția din 2024 a turneului va avea loc în perioada 3-11 februarie.

10-01-2024
11:12

Cât costă biletele la Transylvania Open 2024

Organizatorii turneului de la Transylvania Open, care va avea loc în perioada 3-11 februarie, au anunțat lista preliminară a tabloului principal. Karolina Pliskova și Anastasia Pavlyuchenkova sunt două dintre numele „grele” care iau startul competiției. 

Prețul biletelor la primele zile ale turneului, în care se vor disputa meciuri din primul tur, este de 45 de lei. Ulterior, pe măsură ce competiția avansează, iubitorii tenisului trebuie să scoată din buzunar suma de 75 de lei (semifinale). 

De precizat este faptul că biletele pentru ziua semifinalelor sunt aproape de epuizare. Pentru un loc în tribune la marea finală a turneului, dar și pentru finala la dublu, spectatorii trebuie să plătească suma de 145 de lei. 

Fanii au acces la prețurile early bird până joi, 11 ianuarie. Biletele conferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, care au loc pe cele două terenuri amenajate din BT Arena. 

După data de 11 ianuarie, iubitorii tenisului vor cumpăra bilete la preț normal care costă 65 de lei pentru primele 4 zile de competiție, 95 de lei pentru ziua a 5-a și a 6-a de turneu și 190 de lei pentru ziua finalelor. 

  • 590 de lei este prețul unui abonament care poate fi achiziționat începând din 11 ianuarie, ora 13:00
  • pentru meciurile din calificări, accesul este gratuit. Rezervarea se face începând din 15 ianuarie

Iubitorii tenisului din România o pot vedea la treabă, la turneul de la Transylvania Open 2024, pe Karolina Pliskova. Cehoaica, actualmente pe locul 37 WTA, este fost lider mondial. De asemenea, Anastasia Pavlyuchenkova (59 WTA), finalistă la Roland Garros 2021, vine la Cluj-Napoca.

Nume mari la Transylvania Open 2024. Fostul lider WTA vine la Cluj-Napoca

Turneul WTA 250 Transylvania Open va avea loc în acest sezon în perioada 3-11 februarie. Organizatorii competiției de la Cluj-Napoca au anunțat lista participantelor pe tabloul principal, iar cel mai sonor nume care ia startul competiției este Karolina Pliskova.

ADVERTISEMENT

În vârstă de 31 de ani, jucătoarea din Cehia a avut în plan să participe și la ediția de anul trecut a turneului de la Transylvania Open, însă sportiva s-a retras din cauza unei accidentări. Pliskova este fost lider mondial și a jucat finala US Open 2016 și Wimbledon 2021.

„Salutări fanilor tenisului din România! Sunt Karolina. Abia aștept să vin la Cluj, să joc la Transylvania Open, pe 5 februarie. Așa cum știți, și anul trecut trebuia să joc, dar o accidentare m-a împiedicat să vin, așa că anul acesta abia aștept să vă văd pe toți. 

ADVERTISEMENT

Va fi o săptămână uimitoare, un turneu extraordinar, sper că veți veni cu toții să mă susțineți și să ne bucurăm împreună”, a transmis Karolina Pliskova prin intermediul organizatorilor.

De asemenea, Anastasia Pavlyuchenkova, finalistă la Roland Garros 2021, când a pierdut cu Barbora Krejcikova, va fi prezentă pe tabloul principal. Nu mai puțin de 21 de jucătoare din Top 100 WTA și-au anunțat prezența la Transylvania Open 2024.

ADVERTISEMENT

Ana Bogdan, singura jucătoare din România anunțată la Transylvania Open 2024

Campioanele din 2022 și 2023, Anna Blinkova și Tamara Korpatsch vor încerca din nou să cucerească titlul de la Transylvania Open. Nume precum Martina Trevisan, Tatjana Maria sau Elisabetta Cocciaretto vor lua startul competiției de la Cluj-Napoca.

Ana Bogdan este, deocamdată, singura jucătoare din România care a fost anunțată pe tabloul principal la Transylvania Open 2024. În decembrie 2023, organizatorii turneului anunțau prezența pe tabloul principal și a Gabrielei Ruse sau a lui Jaqueline Cristian.

ADVERTISEMENT

Meciurile de la Transylvania Open se joacă în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se dispută indoor, pe hard, pe două terenuri care vor fi amenajate. Costul unui bilet de o zi la prețuri early bird, până pe 11 ianuarie, variază între 45 și 145 de lei. Fanii pot participa la toate meciurile din ziua respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: