Sport

Ana Maria Bărbosu, secretul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Ana Maria Bărbosu a dezvăluit care este secretul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Gimnasta a mărturisit un detaliu important.
24.12.2023 | 12:45
Ana Maria Bărbosu, secretul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024. Sursa Foto: Sports Net
ADVERTISEMENT

Ana Maria Bărbosu a avut un 2023 foarte bun și a reușit să se califice la cea mai importantă competiție sportivă din lume. Gimnasta a mărturisit care este secretul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

Ana Maria Bărbosu, secretul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024

Echipa de gimnastică feminină a României a reușit să facă pasul în cea mai importantă competiție sportivă din lume după 12 ani de absență. Ana Maria Bărbosu, una dintre eroine, a dezvăluit care este secretul calificării la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024.

ADVERTISEMENT

Gimnasta are 17 ani, este din Focșani și are un ritual de la care nu se abate niciodată. Ana Maria susține că își dă cu mir înaintea fiecărui antrenament sau concurs: “Și înainte de antrenamente și înainte de concurs mă dau cu mir. Și în ghiozdan am cruciulițe, dar în general am, nu neapărat doar la concurs”.

Emoții mari înainte de competiția de la Paris

Au trecut trei luni de când echipa de gimnastică feminină a României s-a calificat la Paris, iar Ana Maria Bărbosu susține că încă are emoții mari după mondialele de anul acesta. Ultimele momente înainte de calificare la Jocurile Olimpice au fost trăite la intensitate maximă.

ADVERTISEMENT

“Au fost foarte mari emoțiile începând cu seara de dinainte. Mai ales că trebuia să ne trezim foarte devreme, la 5 jumate, pentru că am avut competiția de dimineață, în prima serie. Când am terminat cu bârna, deja se simțeau picioarele că tremură, deja eram cât mai aproape de final și totul se răsfrângea în acel moment la bârnă”.

“Noi am stat după subdiviziunea noastră, am stat toată ziua în sală și am urmărit constant tabela cu țările care concuraseră deja. În ultima subdiviziune în care erau Germania și Ungaria am stat numai în picioare. Nu am putut deloc să stau jos. Am fost extrem de plină de emoții și stresată”, a declarat Ana Maria Bărbosu.

ADVERTISEMENT

Ana Maria Bărbosu, după calificarea la Jocurile Olimpice: “Am plâns mult”â

După calificarea la Jocurile Olimpice, Ana Maria Bărbosu susține că a plâns foarte mult și că întregul an a fost unul greu, cu sacrificii, în care a avut parte de multe emoții și lacrimi. Din fericire, au existat și lacrimi de bucurie, iar acum gimnasta mai are un vis. Ana Maria își dorește să ajungă în finală, alături de colegele ei, iar presa să scrie despre performanța lor.

“A fost un an plângăcios. A fost… mult am plâns, da. Având în vedere că prima zi de concurs înseamnă calificări, aș vrea să văd în ziare că se scrie a doua zi: ‘Gimnastica românească, în cinci finale la Jocurile Olimpice de la Paris 2024!'”, a mai spus gimnasta calificată la Jocurile Olimpice.

ADVERTISEMENT

Tradițiile Ana Mariei Bărbosu după fiecare competiție

Ana Maria Bărbosu a mai dezvăluit că după fiecare competiție își face găuri pentru cercei în urechi. Totodată, sportiva recunoaște că echipa de gimnastică feminină a României este foarte unită, iar fetele își petrec timpul împreună și în afara sălii de sport.

“Îmi place culoarea verde, dar nu prea am rochii. Îmi place să am pantaloni un pic mai largi, tricouri. În principiu să fie un pic mai largi, dar dacă sunt pantaloni evazați să am ceva mai pe corp sus. Îmi place să accesorizez cu brățări, cu inele. Am purtat și tocuri. Nu știu cât de înalte… înalte încât să mă simt eu înaltă.

Am și 7 găuri în urechi. Anul ăsta, după Europene mi-am făcut. Le aveam pe cele două normale și după aceea mi-am făcut altele. Și după Mondiale mi-am mai făcut. Ca să fiu sinceră, nu aș mai continua, cel puțin așa sper, să nu îmi mai fac.

Cred că eu și Lili suntem bune la Mimă. N-avem chiar atât de mult timp să ne jucăm. Dar dacă avem o duminică liberă și simțim că nu mai avem ce să facem, de multe ori preferăm să jucăm mima. Avem un joc un pic mai complex de mimă. Și ne place să mimăm filme destul de cunoscute, personaje sau persoane din viața reală”, a mai spus Ana Maria Bărbosu.

ADVERTISEMENT