News

Analiză. De ce comorbidități sufereau cei mai mulți români decedați de COVID-19

11.04.2020 | 12:35
Analiza De ce comorbiditati sufereau cei mai multi romani decedati de COVID19
ADVERTISEMENT

Numărul românilor decedați din cauza COVID-19 a ajuns la 270, iar cei mai mulți dintre ei sufereau de comorbidități care au permis noului tip de coronavirus să devină mortal.

De ce comorbidități sufereau cei mai mulți români decedați de COVID-19

Grupul de Comunicate Strategică oferă toate detaliile legate de comorbidități atunci când anunță decesul altor români de COVID-19, iar majoritatea persoanelor care au pierdut lupta cu virusul sufereau de două sau mai multe afecțiuni.

ADVERTISEMENT

Conform Libertatea, care a făcut o analiză pe 265 dintre persoanele decedate de coronavirus, media de vârstă a românilor care au murit este de 66,3 ani, iar cele mai comune ”comorbidități” sunt hipertensiunea arterială, diabetul zaharat, bolile cardiovasculare, insuficiența renală cronică și obezitatea.

Astfel, 68 dintre pacienții decedați sufereau de hipertensiune arterială, 66 de diabet zaharat, 45 de boli cardiovasculare, 36 de insuficiență renală cronică (dintre care 21 erau pe dializă), iar 27 de obezitate.

ADVERTISEMENT

Un român mort de coronavirus are trecut la comorbiditate ”accident casnic”

Dintre persoanele decedate, Grupul de Comunicare Strategică nu a anunțat condițiile medicale preexistente pentru 66 dintre ele. În schimb, patru morți nu sufereau de nicio altă boală.

Însă, printre ”comorbiditățile” anunțate de autoritățile române apar și afecțiuni care nu reprezintă în niciun caz factori de risc în fața coronavirusului, precum boli psihice, schizofrenie, demență, Parkinson ori Alzheimer.

ADVERTISEMENT

Un român are drept comorbiditate un ”accident casnic”, altul suferea de schizofrenie, doi au avut fracturi, doi aveau picioare amputate, doi sufereau de boli psihice, doi Alzheimer, cinci Parkinson și șapte aveau demență.

Alte ”comorbidități” surprinzătoaare anunțate de autorități sunt calculii biliari, psoriazisul, glaucomul, guta, artroza de genunchi și sindromul Down.  Iar trei dintre decedați sufereau de alcoolism cronic.

ADVERTISEMENT

Ultimul bilanț anunțat vineri de Grupul de Comunicare Strategică arată că numărul cazurilor de coronavirus pe teritoriul României a ajuns la 5.467, după ce în ultimele 24 de ore au fost raportate alte 265 de îmbolnăviri. Numărul deceselor cauzate de COVID-19 a ajuns la 270.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Cifra care îi provoacă insomnii lui Cristi Borcea. În fiecare noapte!
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze