Fotbal intern

Analiza jocului României după o repriză dezamăgitoare cu Islanda: “Un adversar net superior”

08.10.2020 | 22:50
Analiza jocului Romaniei dupa o repriza dezamagitoare cu Islanda Un adversar net superior
ADVERTISEMENT

Analiza jocului României din prima repriză cu Islanda este una care nu lasă loc de prea multe speranțe. Ilie Dumitrescu a analizat jocul tricolorilor și i-a lăudat pe nordici.

Islanda-România este 2-0 la pauză, iar jocul tricolorilor a dezamăgit crunt, îndeosebi din cauza lipsei de inspirație pe faza de atac.

ADVERTISEMENT

Islandezii au speculat la maximum șansele pe care le-au avut și au înscris de două ori prin Gylfi Sigurdsson, jucătorul lui Everton.

Analiza jocului României după o repriză dezamăgitoare cu Islanda: „Sunt mult peste Austria”

Ilie Dumitrescu a analizat la pauza meciului dintre Islanda și România, din barajul pentru Euro 2020, modul în care a arătat jocul în primele 45 de minute, iar concluziile sale au fost unele dure pentru jucătorii lui Mirel Rădoi.

ADVERTISEMENT

„O echipă solidă, fac pressing de întâmpinare, avansează și către fundașii noștri centrali. Islanda are mereu jocul în față. M-a surprins jocul lui Sigurdsson, la primul gol. El a avut libertate de acțiune între linii, iar la golul doi l-a scăpat Camora, care n-a închis la timp.

Dar Sigurdsson e foarte bun, lovește mingea cu lejeritate. Pe mine m-a impresionat. Noi avem o echipă ofensivă, dar nu am reușit să creăm superioritate. Ei sunt foarte strânși pe centrul terenului, au distanță mică între benzi, e greu să intri prin centru.

ADVERTISEMENT

Niciun jucător nu a reușit să creeze un declic, să dezechilibreze apărarea lor și să dea încredere echipei noastre. Stanciu face conexiunea între linii, pentru că Crețu e închis în majoritatea timpului. Cred că întâlnim un adversar net superior Austriei ca organizare defensivă. 

Ei te lasă uneori să primești mingea, dar te au tot timpul în față, nu ai cum să creezi superioritate într-o anumită zonă. Poți să îi surprinzi doar dacă ai avea cum să primești mingea între linii. Sunt jucători masivi, cu personalitate, au știința jocului. Au acumulat experiență la națională și în campionatele importante.

ADVERTISEMENT

Islandezii nu își vor pierde organizarea, indiferent de rezultat. I-am văzut conduși și la turneul final, tot timpul au aceeași partitură, sunt atât de lucizi. Știu când să joace direct și simplu, dar și când să combine și să joace între linii. Nu vreau să îi facem zei, dar au o disciplină de fier! M-au impresionat când au câștigat grupa contra Olandei”, a spus Ilie Dumitrescu, la Digisport, despre adversara României.

Ce trebuie să facă Rădoi pentru a schimba jocul

Ilie Dumitrescu nu crede că meciul este terminat și știe deja ce trebuie să se întâmple pentru ca România să schimbe soarta acestui joc, însă crede că va fi foarte dificil de dezechilibrat defensiva islandeză.

”Cu siguranță va avea reacție Rădoi, va muta. E nevoie de un jucător cu personalitate, care să joace între linii. Cred că va intra Ianis Hagi, să sperăm că va aduce un plus. Este necesar să ai soluții înainte de a primi mingea. Ei parcă sunt niște roboți, se strâng imediat, distranța dintre linii e foarte mică.

Fac pressing în grup, oriunde ai da mingea. Trebuie ca Rădoi să mute, să avem o acțiune, să intrăm puțin în joc, pentru că ei și pe mingea a doua au fost mereu primii”, a mai spus Dumitrescu.


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,46 este cota pentru ”România marchează” la meciul Norvegia-România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT