Sport

Drum liber spre FCSB! Alibec retrogradează direct în campionatul Qatarului

Al Muaither, echipa românului, a fost învinsă pe teren propriu și a ajuns pe ultimul loc în campionat, fiind virtual retrogradată
25.04.2024 | 23:12
Drum liber spre FCSB Alibec retrogradeaza direct in campionatul Qatarului
Denis Alibec are un sezon de cosmar in Qatar si e virtual retrogradat cu echipa la care joaca FOTO facebook
ADVERTISEMENT

Denis Alibec (37 selecții / 5 goluri), unul dintre fotbaliștii pe care selecționerul Edi Iordănescu se bazează la echipa națională, are un sezon de coșmar în Qatar, unde s-a transferat de la Farul, vara trecută.

A avut un salariu de 800.000 de dolari pe sezon

Dacă în plan financiar mutarea în fotbalul arab a fost o mișcare inspirată, el având un salariu de 800.000 de dolari pe an, în plan sportiv transferul se dovedește un fiasco total.

ADVERTISEMENT

După ce s-a zbătut mult timp în zona retrogradării, Al Muaither a fost învinsă aseară acasă, scor 5-3, de Qatar SC, și a căzut pe ultimul loc în clasament, singurul direct retrogradabil în liga secundă.

Lanterna clasamentul până ieri, Al Markhyia, a obținut o victorie uriașă pe terenul celor de la Al Arabi și a predat ultimul loc echipei lui Denis Alibec, care pare condamnată.

ADVERTISEMENT

Pentru a mai prinde locul de baraj, duminică, Alibec și compania trebuie să învingă în deplasare, pe Al Arabi (locul 7) iar Al Markhyia să piardă acasă, cu Umm Salal (locul 6), un scenariu destul de puțin probabil, ținând cont că formația lui Alibec are doar trei victorii tot sezonul.

Ca și în meciul precedent, Alibec a reușit un assit, dar rămâne în continuare fără gol marcat în 2024. Ultima sa realizare s-a consemnat în decembrie anul trecut, în total el marcând de patru ori pentru echipa qatareză, în tot sezonul.

ADVERTISEMENT

Alibec a încercat să plece, în iarnă, din Qatar, dar arabii nu au vrut să-l împrumute și să-i plătească în continuare salariul de 800.000 de dolari pe an, astfel că tratativele cu Farul au căzut. El și-a angajat un preparator fizic personal pentru a fi în formă și a nu rata EURO 2024.

FCSB îl așteaptă cu brațele deschise

Atacantul de 33 de ani este unul dintre preferații lui Gigi Becali, care l-a pus în fruntea listei de achiziții, pe care vrea să o facă cu gândul de a ataca Liga Campionilor, sezonul viitor. Această iminentă retrogradare directă îi poate netezi drumul spre FCSB, fiind puțin probabil ca arabii să vrea să-l păstreze în liga secundă.

ADVERTISEMENT

Alibec chiar a primit oferta de a se antrena, în luna mai, cu FCSB, până la reunirea lotului echipei naționale. El a evitat să se pronunțe în privința posibilului transfer la roș-albaștri, anunțând că va discuta despre asta după Campionatul European.

ADVERTISEMENT
1.80 e cota oferită de BETANO pentru victorie FCSB în meciul cu Farul