News

Anchetă extinsă după tragedia de la Ferma Dacilor. Percheziții la administratorii pensiunii și la primăria Gura Vadului

Se extinde ancheta după tragedia de la Ferma Dacilor. Marți, au loc percheziții la administratorii pensiunii și la primăria Gura Vadului.
02.01.2024 | 12:43
Ancheta extinsa dupa tragedia de la Ferma Dacilor Perchezitii la administratorii pensiunii si la primaria Gura Vadului
Procurorii fac percheziții la administratorii de la Ferma Dacilor și primăria Gura Vadului. Șase mandate de aducere. Sursa foto: ȘtirileProTV / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Procurorii extind ancheta după tragedia de la Ferma Dacilor, din a doua zi de Crăciun. Marți, 2 ianuarie, au loc percheziții ample la administratorii pensiunii și la primăria Gura Vadului.

Procurorii fac percheziții la administratorii de la Ferma Dacilor și primăria Gura Vadului. Șase mandate de aducere

În urma incendiului de la Ferma Dacilor, de pe 26 decembrie 2023, în care și-au pierdut viața opt persoane, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au anunțat că au fost emise și puse în executare un număr de 6 mandate de aducere.

ADVERTISEMENT

Vizate sunt persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale sau care îndeplinesc sau au îndeplinit funcții publice în cadrul autorității publice cu responsabilități în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului.

Cele 8 percheziții din cursul acestei zile vizează 7 persoane. Printre acestea se află şi Cornel Dinicu, patronul informal al pensiunii, dar şi persoane care sunt în drept la conducerea firmei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, vor fi audiaţi şi fostul şi actualul primar din Gura Vadului şi un funcţionar de la Urbanism. Recent, s-a extins urmărirea penală în dosarul incendiului de la Firma Dacilor pentru mai multe infracțiuni.

La data de 31 decembrie 2023, în dosarul privind incendiul care a avut loc la data de 26 decembrie 2023 la Complexul turistic Ferma Dacilor din localitatea Tohani, comuna Gura Vadului, judeţul Prahova, s-a dispus extinderea urmăririi penale in rem cu privire la comiterea a trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal), trei infracțiuni de uz de fals (art. 323 teza I Cod penal), trei infracțiuni de fals intelectual (art. 321 alin. 1 Cod penal) și trei infracțiuni de abuz în serviciu (art. 297 alin. 1 Cod penal), toate vizând aspecte privind situația juridică a imobilului în care a avut loc incendiul.

ADVERTISEMENT

În cursul zilei de azi, 2 ianuarie 2024, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziții domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale”, anunță Parchetul.

Patronul de la Ferma Dacilor, temeri că va fi arestat

În ultima zi a anului trecut, patronul de la Ferma Dacilor a postat pe pagina de Facebook pensiunii un lung mesaj intitulat ”spovedanie publică”. Cornel Dinicu spunea că se așteaptă să fie arestat în următoarea perioadă.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt nopțile de priveghi ale fiului meu și am început să scriu pentru că n-am unde să-mi vărs durerea. N-am nici unde să spun adevărul. N-am nici prieteni în politică, nici în presă, nici susținerea de care se tot vorbește.

Am prieteni mulți și apropiați, dar nu din ăștia de care se tot aude. Scriu pentru că am înțeles că după înmormântarea fiului urmează să fiu arestat și cum altfel o să mai pot să îmi spun povestea?!

Mesajul acesta e spovedania publică pe care nu mă așteptăm să o fac vreodată, e durerea unui tată care își îngroapă fiul, e durerea unui prieten care își îngroapă prietenii cei mai apropiați”, spunea Dinicu.

ADVERTISEMENT
Tags: