News

Un angajat de la Ferma Dacilor rupe tăcerea. Cine ar fi pus, de fapt, focul: ”Se știe de el dar nu reușesc să-l prindă”

În timp ce ancheta legată de incendiul de la pensiunea Ferma Dacilor este în plină desfășurare, apar primele indicii referitoare la cel care a pus focul.
30.12.2023 | 21:38
Un angajat de la Ferma Dacilor rupe tacerea Cine ar fi pus de fapt focul Se stie de el dar nu reusesc sal prinda
Incendiul de la Ferma Dacilor a transformat complexul într-o ruină / Foto: Bogdan Buda / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Incendiul de la Ferma Dacilor nu a fost unul accidental, susține patronul pensiunii, dar și apropiații acestuia. Deși s-a aflat că locația nu avea toate autorizațiile în regulă, se pare că tragedia ar fi fost provocată de o mână criminală.

Un piroman, bănuit că a pus focul la Ferma Dacilor

Cornel Dinicu, patronul pensiunii Ferma Dacilor, e convins că incendiul a fost provocat de cineva care a vrut să-i facă rău. Potrivit acestuia, scopul nu a fost acela de a provoca victime omenești, ci doar de a-i distruge afacerea.

ADVERTISEMENT

”Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a declarat Cornel Dinicu pentru Observator.

Informația a fost confirmată și de un angajat al pensiunii, care susține că există deja un suspect, dar că acesta încă nu a fost prins, pentru că se ascunde.

ADVERTISEMENT

”E unul aici care e piroman. Ăla dă foc la astea. Se ştie de el, dar nu îl prind”, a declarat angajatul, sub protecția anonimatului.

Momentan, autoritățile nu au anunțat oficial dacă primele cercetări au scos la iveală vreun posibil răspuns legat de originea focului de la Ferma Dacilor.

ADVERTISEMENT

Sâmbătă au avut loc două înmormântări din rândul victimelor

Între timp, sâmbătă a fost condus pe ultimul drum fiul de 11 ani al patronului complexului. Tot sâmbătă a fost înmormântat și Adrian Marinescu, unul dintre studenții care au murit în incendiul de pe 26 decembrie.

Acesta venise la Ferma Dacilor să-și petreacă Crăciunul alături de câțiva prieteni. În noaptea tragediei, el a părăsit pensiunea, însă s-a răzgândit în ultimul moment și s-a întors pentru încă o zi.

ADVERTISEMENT

Până acum, autoritățile nu au reușit să-l audieze pe Cornel Dinicu, pe motiv că încă se află sub șocul pierderii copilului său. Polițiștii și procurorii urmează să-l invite din nou pe patron, în zilele următoare.

ADVERTISEMENT