News

Anchetă internă la poliție după o agresiune între minori. Mama unui copil bătut spune că dispecerul 112 nu a trimis sesizarea către echipaj

Mama unui copil bătut pe stradă spune că 112 nu a transmis incidentul către poliție. Anchetă internă la Inspectoratul Județean de Poliție Cluj
31.12.2023 | 14:44
Ancheta interna la politie dupa o agresiune intre minori Mama unui copil batut spune ca dispecerul 112 nu a trimis sesizarea catre echipaj
IPJ Cluj a dispus o anchetă internă cu privire la răspunsul întârziat al poliției / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Un scandal între minori în localitatea Suceagu (comuna Baciu, județul Cluj) s-a soldat în final cu o anchetă internă a poliției. Aceasta pentru că mama unuia dintre copiii agresați susține că a sunat la 112 dar dispecerul nu a transmis sesizarea către poliție.

Minori agresați de alți minori

Mama unui copil agresat de alți minori susține că a sunat la numărul de urgență 112 pentru a reclama cazul dar dispecerul nu a trimis sesizarea către poliție.

ADVERTISEMENT

Faptele au avut loc în localitatea Suceagu din județul Cluj. Potrivit femeii, copilul ei, însoțit de un prieten, ambii minori, a fost agresat de alți doi minori, pe o stradă din localitate.

Copilul ar fi fost lovit cu pumnii și picioarele. Mama băiatului a anunțat incidentul la 112 dar ea susține că dispecerul de la IPJ Cluj nu a alertat mai departe un echipaj de poliție care să intervină la locul incidentului.

ADVERTISEMENT

În legătură cu conflictul, poliția precizează că, „la data de 27 decembrie a.c., în jurul orei 14.15, a fost semnalat, prin apel 112, faptul că, în localitatea Suceagu, doi minori ar fi fost angrenaţi într-o stare conflictuală spontană şi ar fi fost agresaţi de alţi doi minori, în timp ce se aflau pe o stradă din localitate”.

Ce spune poliția

Potrivit poliției, „persoana care a semnalat evenimentul a precizat că cei care i-ar fi agresat pe aceștia ar fi plecat de la locul faptei”.

ADVERTISEMENT

Poliția susține că, în momentul în care s-a primit sesizarea, echipajul se afla la un alt caz, de violență domestică, polițiștii intervenind ulterior după finalizarea acestui caz.

”În baza sesizării telefonice, operatorii 112 au transmis informaţiile dispeceratului din cadrul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca pentru soluţionare, iar, conform procedurii, informaţiile au fost transmise patrulei din teren, cu scopul deplasării la locul sesizat şi aplicării măsurilor legale”, a transmis poliția.

ADVERTISEMENT

„La momentul primirii sesizării evenimentului, echipajul de poliţie se afla la o altă sesizare, respectiv un caz de violenţă domestică, unde s-a emis un ordin de protecţie provizoriu, astfel că intervenţia la cazul semnalat de persoana în cauză s-a făcut ulterior finalizării cazului de agresiune domestică”, mai precizează comunicatul, potrivit News.ro. Potrivit Ziar de Cluj, mama copilului agresat susține că nici după două ore de la apelul la 112 nu a sosit un echipaj.

S-a dispus o anchetă internă

„Cu privire la situația expusă de apelantă, menționăm că patrula din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Baciu s-a deplasat la cazul relatat, iar cei doi minori identificați ca fiind cei implicați în starea conflictuală au fost depistați, în cauză întocmindu-se un dosar penal, pentru săvârșirea infracțiunii de lovirea sau alte violențe. Totodată, reprezentantul minorului a fost informat despre dreptul de a formula o plângere penală în legătură cu aspectele sesizate.

De asemenea, precizăm că, în urma informațiilor apărute în spațiul public, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj a declanșat o anchetă internă, în vederea stabilirii cu exactitate a modului în care a fost gestionat apelul la 112 de către operatori, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să se dispună măsuri în consecință”, mai precizează poliția.

 

ADVERTISEMENT
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de...
Adrian Cristea, la momentul adevărului » Ce regret imens are după despărțirea de femeia care a spus: „L-am luat pe Adi care era nimeni, nimic”
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și,...
”Cum poți să trăiești cu 6-7.000 de lei lunar?” A spus ”STOP” și, la 26 de ani, a făcut o alegere total surprinzătoare
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a...
„Nu am putut să vorbesc”. Jamila, în lacrimi după procesul pe care l-a pierdut în războiul pentru „Eclerul la tavă”
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat...
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral....
VIDEO Autostrada Moldovei - prima autostradă a României pe care se lucrează integral. Autoritățile însă avertizează
"Mama mea a înnebunit cu capul". Femeie ucisă în bătaie de propriul fiu, în Severin. Sub influența drogurilor, tânărul credea ca mama lui e posedată
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România...
Cum sunt tratați românii la o școală din Ungaria. Un vlogger din România a filmat totul VIDEO
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum...
A plătit 90.000 de euro pentru o datorie de 100 de euro. Cum s-au folosit trei români din Spania de alți patru conaționali
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces!...
Incredibil ce a apărut la mormântul Mioarei Roman la 9 zile după deces! Oana Roman a rămas uimită...
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cafeaua la ibric, pericol pentru sănătatea inimii. Substanța eliberată prin fierbere
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe...
Cum arată Bianca Drăgușanu nemachiată, la 41 de ani. Imaginile fac senzație pe internet! FOTO
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Se întoarce iarna în București. Meteorologii au actualizat prognoza pentru martie 2024
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear,...
Transnistria nu poate fi apărată fizic decât cu „armament strategic”, adică arsenalul nuclear, spune un propagandist rus
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi...
Singurul județ din România conectat la două autostrăzi și cu aeroport. Va fi un „motor” al economiei