News

Anchetă și plângeri depuse la Parchet, la Galați. Un bărbat spune că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor

Anchetă și plângeri depuse la Parchet, în Galați, după moartea unei paciente. Fiul ei spune că și-a pierdut mama din cauza neglijențelor medicilor.
05.09.2023 | 07:35
Ancheta si plangeri depuse la Parchet la Galati Un barbat spune ca mama sa a murit din cauza neglijentelor medicilor
Acuzații grave la Spitalul Galați. Anchetă și plângeri depuse la Parchet, un bărbat spune că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou incident grav la un spital din țară, de această dată la Galați. Aici a fost demarată o anchetă și s-au depus plângeri la Parchet, după ce un bărbat afirmă că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor.

Acuzații grave la Spitalul Galați. Anchetă și plângeri depuse la Parchet, un bărbat spune că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor

O familie din municipiul Galați lansează acuzații de malpraxis la adresa unor medici din Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei”. Oamenii acuză faptul că îngrijirile medicale acordate unei paciente nu ar fi fost conforme cu nevoile acesteia. Totul a avut un deznodământ tragic: moartea femeii.

ADVERTISEMENT

Rudele pacientei sunt revoltate. Ele susțin că femeia, în vârstă de 68 de ani, nu a primit îngrijirile medicale necesare pentru afecțiunile de care suferea. Membrii familiei explică faptul că au încercat să le atragă atenția cadrelor medicale în acest sens.

Mai exact, rudele victimei susțin că pacienta a murit după ce a fost dusă la Secția Diabet, deși avea probleme pulmonare. În presa locală, fiul femeii dezvăluie că le-a explicat medicilor faptul că mama sa respiră greu.

ADVERTISEMENT

Astfel, a solicitat să fie demarate investigații medicale pulmonare. Spre stupoarea sa, cadrele medicale din spital nu au ținut cont de sugestiile bărbatului. Abia după un timp, s-a decis conectarea acesteia la instalația de oxigen disponibilă în salonul în care era internată bolnava, aferentă patului acesteia.

A urmat o altă întâmplare revoltătoare pentru un spital din anul 2023. După ce femeia a stat câteva ore bune la oxigen, medicii au constat că instalația de oxigen din salon nu funcționa. S-a decis mutarea bolnavei în secția de ATI a aceleași unități medicale. Aici, după doar câteva zile, femeia a decedat.

ADVERTISEMENT

Avocatul familiei îndurerate: Modul deficitar în care a fost îngrijită femeia a dus la deces

Avocatul familiei gălățene prezintă cele scrise în certificatul de deces. El acuză faptul că din document reiese faptul că, din cauza modului deficitar în care a fost îngrijită, pacienta a murit cu zile.

Conform certificatului medico-constator al decesului, cauza care a dus la insuficiență cardiorespiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictivă cronică acutizată. De aici noi deducem faptul că pacienta avea probleme pulmonare când a ajuns la spital. Din cauza modului deficitar în care a fost îngrijită, aceasta a decedat”. Sunt declarațiile lui Alexandru Lăcătuș, avocatul familiei, pentru Viața-Liberă.

ADVERTISEMENT

După deznodământul tragic, acesta a depus în numele familiei plângeri la DSP Galați, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, la Colegiul Medicilor și la Spitalul de Urgență Galați.

În replică, reprezentanții spitalului susțin că sursele de oxigen funcționează normal. Ei explică faptul că același tub de oxigen a mai fost folosit și la alți pacienți fără a se constata fluctuații de debit.

ADVERTISEMENT
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive...
ANPC explică de ce a închis șapte săli World Class. Sunt nouă motive și cinci sancțiuni: „Am propus închiderea pentru până la 12 luni”
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un...
Fanii lui Tottenham s-au convins rapid de Radu Drăgușin și au transmis un mesaj clar: "Eliberați Dragonul!"
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și...
Câți bani va primi Ioan Mohanu, după ce statul i-a luat casa și grădina ca să facă autostradă. „Ce pot să fac la 80 de ani?”
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și...
Gigi Becali: „Mi-a zis ginerele meu: «Băi tată, a venit un evreu și a cumpărat 10 case». L-am întrebat: «Cum a cumpărat atâtea?», și el mi-a spus așa”
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență:...
Un cunoscut lanț de magazine cosmetice, prezent și în România, intră în insolvență: nu se mai știe cine este proprietarul
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai...
ANM a actualizat prognoza meteo pe patru săptămâni. Posibil să înregistrăm cel mai călduros februarie din istorie
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a...
Pilotul rus care a dezertat în Ucraina cu tot cu elicopterul său a fost găsit mort în Spania
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din...
Taxa de protecție la „licitație”, model de șpagă „brevetat” de inspectoare ITM din Bihor. Cum au fost date în vileag
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră...
Horoscop lunar 19 februarie - 20 martie 2024, cu Neti Sandu. Soarele intră în Pești și obligă zodiile să fie mai serioase
Vești bune pentru români. Ce pensie vor obține oamenii care încasează în prezent sub 3000 de lei
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
TRAGEDIE în fotbalul mondial. A murit un campion al lumii
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de...
Ce s-a apucat să facă Oana Lis pentru bani. Are nevoie doar de un laptop și lucrează de acasă. Pe Viorel nu-l deranjează deloc! ''Așa este moda, îmi place, m-a prins''
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul...
Accidentul de maşină care ascundea o crimă planificată. Cum a descoperit poliţia totul şi ce condamnare a primit bărbatul acuzat că a ucis-o pe fosta lui soţie
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să...
Secretul pentru cea mai bună ciorbă de cartofi. Ce ingredient neașteptat trebuie să pui pentru a-ți ieși ca la restaurant