News

Anchetă și plângeri depuse la Parchet, la Galați. Un bărbat spune că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor

Anchetă și plângeri depuse la Parchet, în Galați, după moartea unei paciente. Fiul ei spune că și-a pierdut mama din cauza neglijențelor medicilor.
05.09.2023 | 07:35
Ancheta si plangeri depuse la Parchet la Galati Un barbat spune ca mama sa a murit din cauza neglijentelor medicilor
Acuzații grave la Spitalul Galați. Anchetă și plângeri depuse la Parchet, un bărbat spune că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor. Sursa foto (ilustrativ): hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un nou incident grav la un spital din țară, de această dată la Galați. Aici a fost demarată o anchetă și s-au depus plângeri la Parchet, după ce un bărbat afirmă că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor.

Acuzații grave la Spitalul Galați. Anchetă și plângeri depuse la Parchet, un bărbat spune că mama sa a murit din cauza neglijențelor medicilor

O familie din municipiul Galați lansează acuzații de malpraxis la adresa unor medici din Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Sf. Ap. Andrei”. Oamenii acuză faptul că îngrijirile medicale acordate unei paciente nu ar fi fost conforme cu nevoile acesteia. Totul a avut un deznodământ tragic: moartea femeii.

ADVERTISEMENT

Rudele pacientei sunt revoltate. Ele susțin că femeia, în vârstă de 68 de ani, nu a primit îngrijirile medicale necesare pentru afecțiunile de care suferea. Membrii familiei explică faptul că au încercat să le atragă atenția cadrelor medicale în acest sens.

Mai exact, rudele victimei susțin că pacienta a murit după ce a fost dusă la Secția Diabet, deși avea probleme pulmonare. În presa locală, fiul femeii dezvăluie că le-a explicat medicilor faptul că mama sa respiră greu.

ADVERTISEMENT

Astfel, a solicitat să fie demarate investigații medicale pulmonare. Spre stupoarea sa, cadrele medicale din spital nu au ținut cont de sugestiile bărbatului. Abia după un timp, s-a decis conectarea acesteia la instalația de oxigen disponibilă în salonul în care era internată bolnava, aferentă patului acesteia.

A urmat o altă întâmplare revoltătoare pentru un spital din anul 2023. După ce femeia a stat câteva ore bune la oxigen, medicii au constat că instalația de oxigen din salon nu funcționa. S-a decis mutarea bolnavei în secția de ATI a aceleași unități medicale. Aici, după doar câteva zile, femeia a decedat.

ADVERTISEMENT

Avocatul familiei îndurerate: Modul deficitar în care a fost îngrijită femeia a dus la deces

Avocatul familiei gălățene prezintă cele scrise în certificatul de deces. El acuză faptul că din document reiese faptul că, din cauza modului deficitar în care a fost îngrijită, pacienta a murit cu zile.

Conform certificatului medico-constator al decesului, cauza care a dus la insuficiență cardiorespiratorie a fost o bronhopneumopatie constrictivă cronică acutizată. De aici noi deducem faptul că pacienta avea probleme pulmonare când a ajuns la spital. Din cauza modului deficitar în care a fost îngrijită, aceasta a decedat”. Sunt declarațiile lui Alexandru Lăcătuș, avocatul familiei, pentru Viața-Liberă.

ADVERTISEMENT

După deznodământul tragic, acesta a depus în numele familiei plângeri la DSP Galați, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați, la Colegiul Medicilor și la Spitalul de Urgență Galați.

În replică, reprezentanții spitalului susțin că sursele de oxigen funcționează normal. Ei explică faptul că același tub de oxigen a mai fost folosit și la alți pacienți fără a se constata fluctuații de debit.

ADVERTISEMENT