Fotbal international

Andorra, prima victorie din istorie în preliminariile Campionatului European. Lotul are aceeași valoare cu cel al lui CSM Reșița + atacanții joacă și în naționala de fotbal pe plajă

12.10.2019 | 14:16
Andorra prima victorie din istorie in preliminariile Campionatului European Lotul are aceeasi valoare cu cel al lui CSM Resita  atacantii joaca si in nationala de fotbal pe plaja
Andorra a învins Moldova. Sursă foto: sport.ro
ADVERTISEMENT

Andorra a reușit să obțină prima victorie din istorie în preliminariile Campionatului European, în fața Moldovei, pe teren propriu. Unicul gol al meciului a fost înscris de Marc Vales, un fundaș care evoluează la Sandefjord, în liga a II-a din Norvegia. De altfel, reușita lui Vales reprezintă al doilea gol înscris de Andorra în actuala campanie de calificare pentru EURO 2020.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,20 este cota pentru 1 solist la meciul Italia– Grecia. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT

Andorra a obținut prima victorie din istorie în preliminariile Campionatului European

Andorra a oferit prima surpriză din grupa H, în care Turcia și Franța domină clasamentul cu 18 puncte. Republica Moldova a câștigat prima partidă, disputată la Chișinău, cu 1-0, iar surpriza este cu atât mai mare cu cât doar Artur Ioniță, starul moldovenilor, este de 3 ori mai valoros decât tot lotul reprezentativei din Andorra. Naționala de fotbal din Andorra este cotată la 1.450.000 de euro, conform transfermarkt.com, exact la fel ca CSM Reșița, formație care evoluează în Casa Pariurilor Liga 2 și care are al doilea cel mai slab cotat lot, după Sportul Snagov cu 1.280.000 de euro.

Marc Vales, autorul golului, este cel mai bine cotat fotbalist din lotul Andorrei, la 200.000 de euro, iar în 2013 a jucat pentru echipa a III-a a lui Real Madrid. În afară de el, Moises San Nicolas este al doilea cel mai bine cotat fotbalist din Andorra, la 125.000 de euro și care a evoluat pentru FC Andorra, echipa deținută de Gerard Pique. Alexandre Martinez și Jordi Alaez, atacanții naționalei joacă și în echipa națională de fotbal pe plajă.

ADVERTISEMENT

Cei mai buni 5 fotbaliști ai Andorrei:

  • Marc Vales – 200.000 de euro (Sanderford)
  • Moises San Nicolas – 125.000 de euro (FC Santa Coloma)
  • Victor Rodriguez – 125.000 de euro (UE Engordany)
  • Jesus Rubio – 100.000 de euro (FC Santa Coloma)
  • Marc Rebes – 100.000 de euro (FC Santa Coloma)
Franța vs. Andorra. Sursă foto: hepta.ro
Franța vs. Andorra. Sursă foto: hepta.ro

În 2017, Andorra învingea Ungaria

Un alt episod surpinzător produs de Andorra a fost în campania de calificări pentru Cupa Mondială din 2018, atunci când au reușit să învingă Ungaria, cu 1-0 pe teren propriu. Unicul gol al meciului a fost marcat de Marc Rebes, care este și în prezent om de bază la națională. Cel mai mare punctaj pe care l-au acumulat a fost în 2006, când au strâns 5 puncte, iar în 2017, au strâns doar 4 puncte.

ADVERTISEMENT

Andorra este clasată pe locul 136 în clasamentul FIFA, iar cea mai bună clasare a lor a fost în 2005, când au ocupat poziția 125. Cea mai slabă clasare a fost în anul 2011, când au ajuns pe locul 206.

  • 1-8 a fost cea mai drastică înfrângere suferită, în 2005, în fața Cehiei
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL