Life

Andreea Bănică, despre Gheboasă și febra festivalurilor! De ce nu a fost fiica ei la Untold

Andreea Bănică vorbește despre scandalul Gheaboasă la Untold, cel care a împărțit țara în două tabere.
16.08.2023 | 13:29
Andreea Banica despre Gheboasa si febra festivalurilor De ce nu a fost fiica ei la Untold
Ce spune Andreea Bănică despre febra festivalurilor printre adolescenți. Și-a lăsat sau nu fiica la Untold? / sursa foto: Facebook / fotomontaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Prestația lui Gheboasă pe scena Untold care a stârnit isterie printre minori, vâlvă printre autorități și un val de proteste în mediul online, a fost comentată și de Andreea Bănică. Pe de-o parte stau cei care îl blamează pe artistul amendat, de cealaltă parte se situează cei care aruncă vina pe părinții care îți lasă copiii minori la astfel de evenimente.

Cum gestionează Andreea Bănică tentaţiile din viaţa fiicei sale adolescente

Andreea Bănică, mamă de adolescentă la rândul ei, a vorbit cu FANATIK despre febra festivalurilor printre minori. Cu atât mai mult cu cât Sofia este proaspăt absolventă de școală gimnazială, a trecut cu brio examenul de capacitate și se bucură de libertate din partea părinților. Cântăreața dezvăluie cum gestionează tentațiile din viața fiicei ei și care consideră că ar fi marea problemă a adolescenților zilelor noastre.

ADVERTISEMENT

“Sofia nu s-a dus la festivaluri deși a avut libertate atât cât și-a dorit. I-am spus că dacă ia examenul de capacitate cu brio și intră la liceul de informatică, cu siguranță va avea libertate vara aceasta, dar va trebui să și muncească. Și-atunci am echilibrat balanța.

Nu mi-a cerut până acum decât o singură data să meargă la un festival, dar nu a mai apucat. Încă nu a intrat în febra festivalurilor de acest gen. Ea are toată libertatea din partea noastră, suntem foarte deschiși, însă prefer să învețe niște lucruri care îi vor prii pe viitor, decât să piardă vremea pe la diverse festivaluri.

ADVERTISEMENT

Ce spune Andreea Bănică despre genul muzical cântat de Gheboasă

Astea sunt concepțiile mele de viață, și ale mele și ale lui taică-su. Nici ea nu este vreo împătimită a festivalurilor, prefer să facă altceva, să se vadă cu prietenii în alte locuri. Deocamdată nu avem această problemă. Vom vedea, momentan are 14 ani.

Problema cea mare este că anturajul te strică. Dar atâta timp cât pot ține sub observație aceste lucruri, nu am de ce să mă stresez. Pot merge liniștită să o duc la festival, să stau prin preajmă, să intru și eu”, a spus cântăreața.

ADVERTISEMENT

“Avem un popor balcanic și nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece”

Chiar dacă este artistă de-o viață și cântă același stil muzical de când se știe, Andreea Bănică îi oferă Sofiei libertatea de a-și forma propriile gusturi și în materie de muzică. Asta chiar și cu riscul ca fiica ei adolescentă să aibă preferințe nu neapărat pe placul mamei.

“Muzica e muzică indiferent ce gen asculți. Poate să fie jazz, operă, country, rock, manea, pop și dance. Nu pot să îi dau eu o direcție și să îi impun ce muzică să asculte. Avem un popor balcanic și nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Până acum ea nici nu asculta manele, de anul acesta a început să asculte și alt gen, și etno, manele sau dance.

ADVERTISEMENT

Ascultă tot ce e la modă și de ce m-aș pune eu contra. Nici nu-mi fac griji, poate să asculte ce muzică vrea ea. Ei mă ascultă și pe mine. Sofia are playlist cu piesele mele, le ascultă împreună cu prietenii”, a dezvăluit Andreea în exclusivitate pentru FANATIK.

Andreea Bănică, pe șleau despre scandalul Gheboasă de la Untold. Cine e vinovat

Artista consideră că nu copiii și nici părinții nu sunt de vină pentru ce a ajuns să se asculte la festivalurile în vogă la care iau parte tot mai mulți minori. Așa cum s-a întâmplat și în cazul Untold unde limita de vârstă era de 14 ani, copiii mai mici putând de asemenea avea acces, însă doar însoțiți de un părinte.

Andreea Bănică e de părere că promovarea acestor gen artiști cu playlist deocheat, ar fi cauza tuturor problemelor. “Atâta timp cât pe radio se difuzează piese cu limbaj mai deocheat, cred că problema nu este la copiii noștri. Problema e la ce se difuzează.

Fiind un eveniment public, oamenii ăia ascultă niște piese care s-au difuzat. Totul pornește de la ceea ce se dă, vedem și auzim pe piață. Dacă nu am auzi, nu ne-am duce la Untold să fredonăm nu știu ce versuri ale nu știu cărui artist.

“Problema nu este la noi acasă sau la cum încercăm noi să ne educăm copiii”

Când acasă nu te lasă mama sau tata să asculți o piesă în care se înjură sau mai știu eu ce, fructul oprit este cel dorit. Tot acolo se ajunge. Problema nu este la noi acasă și cum încercăm noi să ne educăm copiii, problema este generală. Atâta vreme cât la radio se difuzează piese cu un limbaj civilizat, normal, nu educativ, și copiii noștri ar asculta niște piese ok”, e de părere cântăreața.

Andreea Bănică s-a confruntat și ea cu o situație similară atunci când Sofia începuse să fredoneze versuri controversate. Asta după ce auzise piesa respectivă în repetate rânduri la radio, în mașina unei colege de la dansuri.

“A fost la un moment dat o piesa la mare modă pe radio, nu o să dau nume de artiști că nu e frumos, în care erau niște versuri care pe mine m-au deranjat. Mai ales că și Sofia începuse să le fredoneze.

Atâta timp cât se promovează astfel de piese, cum să ne ținem copiii departe? Cum să nu ajungi la Untold și să asculți ce s-a ascultat? Vina nu este a copiilor sau a părinților. Totul pleacă de la ceea ce se promovează”, a mai spus Andreea Bănică în exclusivitate pentru cititorii FANATIK.

ADVERTISEMENT