News

Ce probleme uriașe are Gheboasă cu Fiscul. Manelistul de la Untold a intrat în atenția Serviciului de urmărire și executare silită

Gheboasă, manelistul care a creat controverse la festivalul Untold, are probleme cu autoritățile fiscale din orașul său natal, Târgoviște.
15.08.2023 | 09:33
Ce probleme uriase are Gheboasa cu Fiscul Manelistul de la Untold a intrat in atentia Serviciului de urmarire si executare silita
Gheboasă a intrat în atenția autorităților fiscale. Colaj: FANATIK, Sursa foto: Instagram Gheboasă, Facebook ANAF
ADVERTISEMENT

Versurile melodiilor interpretate de Gheboasă la Untold au inflamat opinia publică, dar au provocat și autosesizarea Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj Napoca, care l-a amendat pe manelist, cu 1.000 lei, la începutul săptămânii trecute. Motivul a fost proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora.

Gheboasă a spus că nu va plăti amenda dată de Jandarmerie

Gheboasă, despre care FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că a fost urmărit penal după ce a bătut un polițist, a declarat că va contesta amenda în instanță. ”Mi se pare revoltător ca doar eu să primesc amendă 1.000 de lei. Nu o voi plăti, o contest în instanță. E ură de rasă și rasism la adresa mea. Dacă legea s-ar aplica pentru toată lumea, ar trebui amendați și alții care au fost la Untold. E rasism”, a declarat Gheboasă.

ADVERTISEMENT

Gheboasă, al cărui nume este Gabriel Gavriș, are și alte probleme, cu autoritățile fiscale. Pe 15 iunie 2023, Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița- Serviciul Registru Contribuabili, Declarații Fiscale Persoane Juridice  a publicat un anunț colectiv în care se află și numele lui Gabriel Gavriș, al cărui domiciliu fiscal este în Târgoviște, orașul său natal.

În dreptul numelui manelistului apare explicația „Notificare-retur martie 2023 nr.22871/05.05.2023”, conform datelor consultate de FANATIK. Și cu câteva luni înainte fusese emis un act asemănător, fiind vorba despre o notificare-retur din februarie 2023. Notificarea de conformare este emisă de organul de inspecţie fiscală și este transmisă contribuabilului/plătitorului.

ADVERTISEMENT

“Vă aducem la cunoştinţă că, potrivit prevederilor art. 121^1 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, a fost emisă prezenta notificare, în scopul reanalizării situaţiei fiscale şi, după caz, pentru a proceda la depunerea sau corectarea declaraţiilor fiscale, anterior eventualei selectări pentru efectuarea unei acţiuni de inspecţie fiscală.”, se menționează în notificarea tip de pe site-ul ANAF.

În notificare se menționează despre riscurile fiscale în legătură cu activitatea desfășurată

„Din analizele efectuate de organele fiscale asupra datelor şi informaţiilor deţinute, comunicate de dumneavoastră sau primite/obţinute din alte surse, au rezultat următoarele riscuri fiscale în legătură cu activitatea dumneavoastră. Referitor la riscurile fiscale menţionate, vă rugăm să procedaţi la analizarea acestora şi la eventuala depunere sau corectare a declaraţiilor fiscale, în termen de 30 de zile de la data comunicării prezentei notificări.”, se mai scrie în document.

ADVERTISEMENT

„Totodată, în termenul menţionat anterior, aveţi posibilitatea să ne transmiteţi o informare referitoare la rezultatele analizei proprii efectuate, precum şi la măsurile întreprinse, după caz, însoţită de documente justificative care să ateste modul de conformare sau de trimiteri la documente deţinute deja de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – depuse la organul fiscal pentru conformare. În situaţia în care, ca urmare a analizei proprii, concluzionaţi că riscurile fiscale identificate de organul fiscal nu se confirmă şi, pe cale de consecinţă, nu se impune să procedaţi la reanalizarea situaţiei dumneavoastră fiscale, acest fapt va fi menţionat în informarea ce va fi transmisă organului fiscal, după caz.”, mai notează ANAF.

“Vă informăm că, până la expirarea termenului de 30 de zile de la comunicarea prezentei notificări, organul de inspecţie fiscală nu va întreprinde nicio acţiune pentru selectarea pentru inspecţie fiscală. De asemenea, vă comunicăm faptul că depunerea sau corectarea declaraţiilor ca urmare a prezentei notificări nu împiedică organul fiscal să vă selecteze pentru efectuarea unei acţiuni de inspecţie fiscală, însă numai după împlinirea termenului menţionat anterior”, se mai arată în documentul emis de autoritatea fiscală.

ADVERTISEMENT

Gheboasă a primit somație și titlu executoriu

Conform datelor consultate de FANATIK, numele lui Gabriel Gavriș s-a aflat și anul trecut într-un anunț colectiv din 31 august 2022, emis de Municipiul Târgoviște (primăria orașului) – Serviciul Urmărirea și Executarea Silită a Obligațiilor Fiscale. În dreptul numelui lui Gheboasă se află explicația „Somație și Titlu Executoriu nr.27676/11.08.2022”.

Somaţia este un document emis de organul de executare silită prin care se oferă un termen de graţie de 15 zile pentru plata creanţelor fiscale restante (debitul). Prin emiterea somaţiei începe executarea silită. Somaţia este însoţită de un exemplar al titlului executoriu și cuprinde numărul dosarului de executare, suma pentru care se începe executarea silită, termenul în care cel somat urmează să plătească suma prevăzută în titlul executoriu, indicarea consecințelor nerespectării acesteia,  posibilitatea de a intra într-o procedură de mediere

Conform ANAF, în cazul în care debitorul are de încasat sume certe, lichide și exigibile de la autorități sau instituții publice, executarea silită se continuă prin poprirea acestor sume ori de câte ori, ulterior comunicării somației, se depune la organul fiscal un document eliberat de autoritatea sau instituția publică respectivă prin care se certifică faptul că sumele sunt certe, lichide și exigibile.

ADVERTISEMENT