Life

Andreea Esca, implicată într-unul dintre cele mai mari scandaluri din viața ei! A ajuns în manualul de istorie din 1999, alături de Mihai Viteazul

23.07.2020 | 19:35
Andreea Esca implicata intrunul dintre cele mai mari scandaluri din viata ei A ajuns in manualul de istorie din 1999 alaturi de Mihai Viteazul
Andreea Esca, în manualul de istorie, alături de Mihai Viteazu! Ce a spus Sergiu Nicolaescu despre celebra prezentatoare
ADVERTISEMENT

Andreea Esca a fost implicată într-unul dintre cele mai mari scandaluri din viața ei, după ce a apărut în manualul de istorie pentru clasa a XII-a, din 1999, alături de Mihai Viteazul.

Manualul alternativ a fost dur criticat de mai mulți senatori care au cerut distrugerea lui. Mai mult, senatorul independent Sergiu Nicolaescu a spus că trebuie adus în piața publică și ars, potrivit bzi.ro

ADVERTISEMENT

Cea mai populară prezentatoare de știri din România este descrisă în manual ca fiind “una dintre cele mai simpatice prezentatoare-vedetă de știri”, în timp ce Cristian Tudor Popescu a fost catalogat “un dur al presei romanesti”.

Andreea Esca, implicată într-un mare scandal. A ajuns în manualul de istorie

“Mai mulți senatori au criticat în plen manualul de Istorie pentru clasa a XII-a, apărut la Editura “Sigma” și coordonat de Sorin Mitu, avându-i drept coautori pe Ovidiu Pecican, Lucia Copoeru, Virgiliu Tirau și Liviu Tirau.

ADVERTISEMENT

Senatorul independent Sergiu Nicolaescu a declarat în plen că manualul de Istorie merită să fie adus în piața publică și ars”, potrivit bzi.ro.

În plus, senatorul s-a plâns de faptul că în timp ce despre Mihai Viteazul s-au scris doar câteva rânduri, despre Andreea Esca s-a spus că este “una dintre cele mai simpatice prezentatoare-vedeta de stiri”. Și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a fost menționat în carte.

ADVERTISEMENT

Controversatul manual de istorie alternativ a stârnit reacții dure și în mediul ieșean.  „Mult controversatul manual de istorie alternativ pentru clasa a XII-a, având drept autori un colectiv de profesori coordonați de conf. dr. Sorin Mitu, de la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj, a stârnit reacții diverse și în mediul ieșean. Ce impresie am? Una proastă.

Nu am văzut decât două manuale. Cel scos de «Humanitas» este acceptabil, iar cel despre care se vorbește atât este bun de aruncat. Istoria înseamnă trecut.

ADVERTISEMENT

Prezentul este al presei, iar de viitor se ocupă futurologii. Esca, Cristoiu sau Tudor Popescu nu au ce căuta într-o carte de istorie. Sunt foarte multe de spus”, a declarat prof. univ. Ioan Caprosu de la Facultatea de Istorie a Universitatii Al. I. Cuza, potrivit Ziarul de Iași.

 

ADVERTISEMENT