Life

Greșeala care poate cauza apariția mucegaiului în baie în doar 12 ore. Ce să nu faci niciodată cu prosopul

Gestul aparent inofensiv care duce la apariția mucegaiului în baie. Greșeala pe care foarte multe persoane o fac cu prosoapele lor.
26.04.2024 | 17:17
Greseala care poate cauza aparitia mucegaiului in baie in doar 12 ore Ce sa nu faci niciodata cu prosopul
Greșeala banală care duce la apariția mucegaiului în baia ta. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cu toții știm că baia este un mediu umed care favorizează apariția mucegaiului. De cele mai multe ori, ”vinovat” de acest lucru este un gest aparent inofensiv, pe care multă lume îl practică. Iată cum prosoapele pot deveni principalul factor al apariției mucegaiului în baie.

Cum apare mucegaiul în baie din cauza prosoapelor

Baia este una din încăperile care dau multor persoane bătăi de cap. Este destul de greu să ții mucegaiul la distanță, mai ales că este un mediu unde umiditatea este ridicată. Singurul mod de a menține baie fără mucegai este acela de a scăpa de excesul de apă.

ADVERTISEMENT

De obicei, acesta lucru este aproape imposibil, mai ales în băile care nu sunt ventilate. Însă, chiar și în cazul băilor cu ventilație, chiar tu ai putea fi ”responsabil” de apariția mucegaiului. Totul este din cauza unei greșeli comune pe care o faci cu prosoapele tale.

De cele mai multe ori, după ce folosești prosopul pentru a te șterge, tinzi să îl lași tot în baie. Potrivit experților de la Advanced Damp, acest lucru ar putea fi o problemă majoră. Potrivit lor, acesta este unul dintre factorii principali care favorizează apariția mucegaiului.

ADVERTISEMENT

”Una dintre cele mai comune greșeli care duc la apariția mucegaiului este modul în care folosiți prosoapele umede. Atârnarea lor pe un suport în baie ar putea declanșa apariția mucegaiului în doar 12 ore.”, au declarat experții, potrivit mirror.co.uk.

Ce trebuie să faci cu prosoapele pentru a nu mai avea mucegai în baie

Cel mai bine pentru a evita apariția mucegaiului în baie este să te asiguri că pui prosoapele într-un mediu aerisit. Cu cât există mai multă circulație a aerului în spațiul respectiv, cu atât prosoapele se usucă mai repede.

ADVERTISEMENT

”Când ai terminat de folosit prosoapele, pune-le într-un loc cu mult aer pentru a se usca. Această mișcare simplă te va ajuta să ții mucegaiul la distanță.”, au mai spus experții.

Însă, acesta nu este singurul caz în care prosoapele pot cauza apariția mucegaiului în baie. Prosoapele pot deveni, de asemenea, susceptibile de mucegai inclusiv după ce le-ai spălat, dacă nu iei măsuri adecvate pentru a te asigura că sunt complet uscate, înainte de a le depozita.

ADVERTISEMENT

Dacă nu sunt uscate complet și sunt depozitate umede alături de alte haine, mucegaiul s-ar putea răspândi și în alte părți ale casei. Tocmai de aceea, trebuie acordată o atenție sporită spălării și depozitării prosoapelor.

De departe, cea mai bună variantă de a sta departe de mucegai, atât în baie, cât și în alte încăperi este ventilația. Dacă în anumite încăperi nu există o fereastră pentru a aerisi, este recomandată instalarea unui dezumidificator sau ventilator. Chiar dacă asta ar putea majora costurile la factura electrică, aerul va fi mult mai bun și mai sănătos.

ADVERTISEMENT
Tags: