Life

Andreea Marin și Teo Trandafir, audiate într-un dosar DIICOT. Ce li s-a întâmplat celor două prezentatoare

Andreea Marin și Teo Trandafir au fost audiate într-un dosar DIICOT. Cele două prezentatoare au oferit declarații în fața procurorilor despre un subiect de care se lovesc multe persoane publice.
14.07.2022 | 15:39
Andreea Marin si Teo Trandafir audiate intrun dosar DIICOT Ce li sa intamplat celor doua prezentatoare
De ce au fost audiate Andreea Marin și Teo Trandafir într-un dosar DIICOT. Sursa foto: facebook, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Andreea Marin și Teo Trandafir au fost audiate joi de către procurorii DIICOT. Celebrele prezentatoare apar ca părți vătămate într-un dosar în care persoane s-au folosit de notorietatea lor și au înșelat mai mulți oameni.

De ce au fost audiate de DIICOT Andreea Marin și Teo Trandafir. Cum le-a fost prejudiciată imaginea

Concret, patru tineri din județul Neamț, dintre care trei sunt frați, dintr-un plasament, au fost trimiși în judecată de DIICOT, din cauză că au promovat, pe facebook, campanii umanitare false.

ADVERTISEMENT

Indivizii au creat conturi fictive cu numele Andreei Marin și al lui Teo Tradafir, în perioada 2015-2016, și cereau bani românilor pe rețeaua de socializare, potrivit Monitorul de Suceava.

”Inculpații au creat, fără drept, în rețeaua electronică Facebook conturi fictive pe numele vedetelor TV, postând fotografii reale ale acestora, alături de informații personale (reale sau fabricate) care prin natura lor au cauzat prejudicii morale și de integritate, afectând imaginea și credibilitatea vedetelor în fața publicului, public care în prezent se poate manifesta neîncrezător în cazul derulării unor campanii umanitare autentice pe care acestea le-ar putea organiza”, a transmis DIICOT, într-un comunicat de presă.

ADVERTISEMENT

Inculpații vor fi judecați la Tribunalul Neamț. Între timp, Teo Trandafir a ales să rămână parte vătămată în dosar, iar Andreea Marin a oferit declarații ca parte vătămată, dar a ales să rămână cu calitatea de martor.

Ce au făcut cu banii tinerii infractori

Liderul grupării infracționale, care la momentul faptelor avea 22 de ani, a mărturisit că în jur de 150 de oameni le-au trimis bani, datorită conturilor false de facebook, cu Andreea Marin și Teo Trandafir.

ADVERTISEMENT

Din sumele agonisite ilegal și-ar fi cumpărat: mâncare, haine, telefoane, laptopuri, tablete, dar și o mașină. Tinerii vor fi judecați pentru mai multe infracțiuni: constituirea unui grup infracțional organizat, fals informatic și înșelăciune în formă continuată.

”Mă bucur foarte mult de câte ori văd că dreptatea este de partea oamenilor cinstiți, nu se întâmplă întotdeauna, din păcate! Oameni care înșeală alți oameni există în continuare.

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun decât că niciodată Andreea Marin nu ar cere pe internet, pe Facebook, în mesaje personale, bani altor oameni”, a spus Andreea Marin, pentru Click, după ce a fost audiată.

Ancheta continuă în acest caz. Tinerii riscă până la cinci ani de închisoare sau mai mult, în baza unei hotărâri a ÎCCJ, din 25 ianuarie 2021.

ADVERTISEMENT