News

Avertisment Ro-Alert într-un municipiu important al României. Populația, anunțată să își ia măsuri de protecție

Momente de panică, joi, pentru locuitorii unui municipiu important, aici unde a fost emis un mesaj RO-Alert de către autorități.
25.04.2024 | 22:15
Avertisment RoAlert intrun municipiu important al Romaniei Populatia anuntata sa isi ia masuri de protectie
Avertisment Ro-Alert într-un municipiu important. Foto Bistrița News
ADVERTISEMENT

A fost emis avertisment Ro-Alert într-o localitate importantă din România. Mesajul a fost primit de cetățeni în cursul serii de joi, 25 aprilie. Oamenii au fost sfătuiți să își ia măsuri de protecție având în vedere situația.

Avertisment Ro-Alert emis de ISU Bistrița-Năsăud

Clipe de panică, joi, pentru locuitorii din municipiul Bistriţa, aici unde un urs și-a făcut apariția în apropiere de pădurea-parc Schulerwald. Zona se află la periferie, însă este destul de frecventată de cetățeni.

ADVERTISEMENT

Astfel că ISU Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj de avertizare. Oamenilor li s-a recomandat să își ia măsuri de autoprotecție. Ei sunt sfătuiți să nu încerce să își pună viața în pericol și să semnaleze orice posibil incident la 112.

Amintim că în urmă cu o săptămână, un alt urs a fost văzut în zona pasarelei situate pe DN 17, la limita dintre cartierul Viișoara și municipiul Bistrița. Și atunci a fost trimis un mesaj RO-Alert.

ADVERTISEMENT

După intervenția jandarmilor, la aproximativ două ore de la prima sesizare, animalul a fost îndepărtat spre pădure. „ISU Bistrița-Năsăud a transmis un mesaj prin sistemul Ro-Alert, cu recomandarea unor măsuri de autoprotecție.

Echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului iar pentru a limita pericolul, jandarmii au utilizat semnale acustice și luminoase, pentru a determina ursul să se îndepărteze către pădure.

ADVERTISEMENT

De asemenea, echipajul de jandarmi a verificat și monitorizat și zonele apropiate, intervenția încheindu-se după aproximativ două ore, fără probleme”, anunța Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud acum o săptămână.

O turistă a fost mușcată de un urs, la Vidraru

De altfel, în ultimii ani, prezența urșilor în orașele și municipiile din România este tot mai frecventă. Pe 13 aprilie, un animal a fost observat chiar în apropiere de Capitală, în zona localităților Ciolpani și Snagov.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nici incidentele nu au întârziat să apară. Cel mai recent dintre acestea a avut loc luni, 22 aprilie, lângă barajul Vidraru din județul Argeș. O turistă din Scoția a fost mușcată de un urs, în timp ce încerca să îl fotografieze.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: