Sport

Veste proastă pentru Șumudică înaintea returului cu Lincoln, din Liga Campionilor. Un jucător de bază al CFR-ului s-a reaccidentat! Exclusiv

Marius Șumudică a primit o veste proastă în ziua returului cu Lincoln, din Liga Campionilor. Andrei Burcă s-a reaccidentat, după ce a ratat toată pregătirea de vară
28.07.2021 | 15:52
Veste proasta pentru Sumudica inaintea returului cu Lincoln din Liga Campionilor Un jucator de baza al CFRului sa reaccidentat Exclusiv
ADVERTISEMENT

În această seară, de la ora 20:30, CFR Cluj joacă, în Gruia, cu calificarea pe masă returul din turul doi preliminar al UEFA Champions League. În prima manșă, campioana en-titre s-a impus cu scorul de 2-1 în fața lui Lincoln Red Imps, astfel că e favorită să meargă mai departe și să dea piept cu învingătoarea dublei dintre Young Boys și Slovan Bratislava.

FANATIK a aflat că, înaintea celui de-al doilea meci cu formația din Gibraltar, unul dintre cei mai importanți fotbaliști din lotul lui Marius Șumudică s-a reaccidentat și va lipsi de pe teren încă două săptămâni.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Andrei Burcă, cel care a ratat întreaga pregătire de vară din cauza unei probleme medicale la genunchi, după cum FANATIK a anunțat în exclusivitate încă de la finalul lunii mai.

Andrei Burcă s-a reaccidentat! Când revine pe gazon fundașul de națională al lui CFR Cluj

Astfel, Marius Șumudică va trebui să se descurce încă două săptămâni fără fundașul cu șase selecții în naționala României, care, în mod normal, ar trebui să fie titular în centrul defensivei campioanei en-titre.

ADVERTISEMENT

Burcă s-a accidentat chiar înainte de ultimele două amicale pe care le-au disputat „tricolorii”, cu Georgia și cu Anglia, în locul său fiind chemat, la acea vreme, Iulian Cristea, de la FCSB.

„Andrei Burcă a suferit o entorsă la nivelul genunchiului drept și astfel a devenit indisponibil pentru partidele cu Georgia și Anglia, azi va părăsi cantonamentul”, a anunțat atunci, FRF, problemele stoperului în vârstă de 28 de ani.

ADVERTISEMENT

Imediat, FANATIK a aflat că fotbalistul venit de la FC Botoșani a avut afectate ligamentele colaterale de la genunchiul drept și a trebuit să lipsească de pe gazon aproximativ cinci săptămâni, neputând să ia parte la pregătirea dintre sezoane.

Accidentarea lui Burcă a recidivat, dar norocul lui Marius Șumudică se leagă de faptul că CFR Cluj este una dintre echipele din Liga 1 cu cei mai mulți fundași centrali în lot: Daniel Graovac, Ulrich Meleke, Mike Cestor, Denis Ciobotariu, Rachid Bouhenna și, evident, Andrei Burcă.

ADVERTISEMENT

CFR Cluj a mai pierdut un fundaș central în această vară. Paulo Vinicius a semnat cu FCSB

Dacă acum, odată cu venirea lui Marius Șumudică, CFR Cluj joacă în apărare cu o linie de trei fundași, înainte, ardelenii evoluau clasic, cu doi stoperi, aceștia fiind în marea majoritate a meciurilor Andrei Burcă și Paulo Vinicius.

Dacă Burcă este accidentat și va putea fi utilizat, din nou, peste două săptămâni, Vinicius va juca în acest sezon la rivala FCSB, după ce ardelenii au renunțat gratis la el la finalul sezonului trecut. Trecerea brazilianului sub comanda lui Dinu Todoran a fost confirmată în exclusivitate de Gigi Becali pentru FANATIK, iar Marius Șumudică a comentat transferul reușit de roș-albaștri.

„Îi doresc baftă! A fost un jucător exponențial la CFR Cluj, când am venit aici nu făcea parte din lot. Dacă mi se cerea părera și cineva m-ar fi întrebat, am tot respectul pentru ce a făcut la CFR Cluj, îl respect ca fotbalist, dar nu intra în planurile mele”, a declarat Marius Şumudică, la conferința de presă de dinaintea returului cu Lincoln Red Imps.

  • 3,3 milioane de euro este cota de piață a lui Andrei Burcă, conform transfermarkt.com
  • 83 de meciuri, 5 goluri și 2 pase decisive a bifat în Gruia stoperul de 28 de ani
ADVERTISEMENT