News

Andrei Caramitru desfiinţează Biserica Ortodoxă: “Am găsit panou public cu ghei pedofil violator cercetat penal. Pictat în biserică”

24.06.2020 | 13:16
Andrei Caramitru desfiinteaza Biserica Ortodoxa Am gasit panou public cu ghei pedofil violator cercetat penal Pictat in biserica
Andrei Caramitru dă de pământ cu Biserica Ortodoxă Română pe tema episcopului de Huși. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Chiar dacă a fost arestat preventiv pentru viol în formă continuată după ce, potrivit procurorilor care au instrumentat acest dosar, ar fi abuzat sexual mai mulți elevi ai Seminarului Teologic, fostul episcop al Hușilor, rămâne la loc de cinste, deasupra celor lumești.

În micuța biserică din satul său natal, Corneliu Bârlădeanu este reprezentat într-o pictură impunătoare, alături de sfinți. Îmbrăcat în mantia roșie de episcop, cu toiagul în mâna dreaptă, crucea pectorală și engolpionul la gât, acesta le zâmbește enoriașilor încă de la intrarea în naos, pe partea dreaptă.

ADVERTISEMENT

Și dacă absurdul nu a atins deja cote maxime, trebuie spus că fostul ierarh este încadrat de sfântul voievod martir Constantin Brâncoveanu, în stânga, și de botezul Domnului, deasupra. Descoperirea îi aparține lui Andrei Caramitru, care, în mesajul publicat recent pe rețelele de socializare lansează un atac fără precedent la adresa Bisericii Ortodoxe Române.

Andrei Caramitru critică Biserica Ortodoxă Română din cauza fostului episcop de Huși

Am găsit panou public cu ghei pedofil violator cercetat penal. Pictat în biserică. E cel din dreapta. Între sfinți”, a scris fiul marelui actor Ion Caramitru pe contul personal de Facebook, stârnind un val uriaș de ironii și critici pe marginea acestei situații.

ADVERTISEMENT

Ăsta din dreapta nu trăiește????? Cum adică la pictat în biserică????? E pe bune ???? E prea de tot”, „Cu așa biserică și așa conducere, parcă îmi DORESC iar un COMUNIST convins iar la conducere să-i zidească pe toți de vi în CATEDRALĂ. POATE gândesc greșit, dar MERITĂ”, sau „Poate fi folosit în campanie, pe străzi (sigur, cu mențiunea că pentru actele sexuale cu copii e cercetat penal)”, sunt doar câteva dintre comentariile dure ale internauților.

Reacția preotului paroh: „Nu m-am gândit să acopăr pictura. Nu decidem noi dacă mai rămâne”

Realizată în 2015, pictura cu pricina a fost sfințită un an mai târziu, alături de întreaga biserică nouă din Corni-Albești, ceremonia având loc în prezența fostului episcop de Huși. Chestionat pe marginea acestui subiect, preotul paroh refuză să o acopere și susține că decizia aparține Episcopiei.

ADVERTISEMENT

Nu decidem noi, ci episcopia, dacă va mai rămâne. Acum, noi presupunem că, după ce instanțele de judecată vor lua o hotărâre, și episcopia va veni cu o decizie. Noi, dacă primim un ordin, ne conformăm.

Nu m-am gândit să acopăr pictura. Oamenii nu comentează. Ei sunt foarte mulțumiți, pentru că ne-a ajutat enorm.

ADVERTISEMENT

Fără ajutorul preasfințitului, nu putea ridica această biserică. Ne-au mai sprijinit și oamenii de bine”, a declarat preotul paroh Victor Popușoi pentru l ibertatea.ro.

ADVERTISEMENT