News

Andrei Caramitru, despre stagiul militar voluntar: „E bine să faceți. Dacă ajungeți în armată fiind praf neștiind nimic – veți fi carne de tun totală”

Andrei Caramitru susține că stagiul militar voluntar ar trebui făcut de toți românii. Ce s-ar putea întâmpla în caz de război
13.02.2024 | 10:23
Andrei Caramitru despre stagiul militar voluntar E bine sa faceti Daca ajungeti in armata fiind praf nestiind nimic  veti fi carne de tun totala
Andrei Caramitru, despre stagiul militar voluntar. Colaj Fanatik/ Foto Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru spune că stagiul militar voluntar ar trebui făcut de toți românii. Fiul marelui actor Ion Caramitru și fostul consilier al lui Dan Barna în perioada în care acesta din urma era președintele USR, explică ce s-ar putea întâmpla în România în caz de război.

Andrei Caramitru îndeamnă românii să facă stagiul militar

Cei mai mulți cetățeni se bazează pe faptul că, dacă România va fi implicată într-un conflict militar cu o altă țară, precum Rusia, NATO va interveni încă de la început. Andrei Caramitru susține că acest lucru nu se va întâmpla și că românii vor fi implicați direct în apărarea țării.

ADVERTISEMENT

El spune că bărbații din România nu vor putea părăsi țara, granițele fiind închise într-o astfel de situație. De asemenea, potrivit fostului consilier al lui Barna, primele linii și 90 la sută din apărare vor fi făcute de români.

„Mulți zic: ce bă că suntem în NATO, ne apără ăia! Și oricum dacă iese nasol eu fug. Nu sunt fraier să mi-o iau! Hai să discutăm PE BUNE acum dacă apare o situație serioasă.

ADVERTISEMENT

Voi credeți ca vin americanii, francezii sau nemții să se lupte pentru noi – și voi in timpul ăsta stați la terase sa vă distrați? Primele linii și 90% din apărare evident ca trebuie facute de noi. Aia o sa fie pe echipamentele sofisticate din spate și pe avioane”, a scris Andrei Caramitru pe Facebook.

„Credeți că vă protejează pe voi dacă aveți valoare zero?”

De altfel, Caramitru spune că românii care sunt în străinătate vor fi trimiși în țară, pentru a apăra granița NATO și UE. Într-o astfel de situație, fostul consilier sfătuiește bărbații să facă acest serviciul militar voluntar.

ADVERTISEMENT

În acest fel, românii ar putea învăța ce trebuie să facă în caz de război pentru a apăra populația, dar și pe ei înșiși. Caramitru a ținut să precizeze faptul că riscul este de 20%, în opinia sa, ca pe teritoriul României să izbucnească un război.

Însă, tot el spune că stagiul militar trebuie luat în seamă. „E bine să faceți chestia aia voluntară plătită. Sau măcar să învațați singuri la poligon. Sau să învățați să pilotați drone ceva.

ADVERTISEMENT

Că dacă ajungeți în armată fiind praf neștiind nimic – veți fi carne de tun totală. Ce credeți, ca ăia specializați vă protejează pe voi dacă aveți valoare zero? Sau mai degrabă vă pun în fața lor?”, a adăugat Andrei Caramitru.

 

ADVERTISEMENT