News

Andrei Caramitru, dur cu românii care se plâng de sărăcie: ”Dacă tu ești sărac, problema e fix la tine”

Andrei Caramitru, fost consilier politic și actual economist, are un mesaj extrem de dur pentru românii care se plâng de sărăcie.
07.01.2024 | 15:32
Andrei Caramitru dur cu romanii care se plang de saracie Daca tu esti sarac problema e fix la tine
Andrei Caramitru, mesaj pentru românii care se plâng de sărăcie: ”E nenorocire că oamenii nu vor să muncească, nu vor să caute job-uri”. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

În prezent analist economic, Andrei Caramitru transmite un mesaj dur pentru românii care continuă să se plângă de sărăcie și de nivelul greu de trai. Fiul marelui actor Ion Caramitru spune că în ziua de astăzi doar cine nu vrea să muncească n-are bani.

Andrei Caramitru, mesaj pentru românii care se plâng de sărăcie: ”E nenorocire că oamenii nu vor să muncească, nu vor să caute job-uri”

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, Andrei Caramitru este de părere că în prezent poți câștiga bani foarte ușor, trebuie doar să vrei să muncești. Acesta consideră că oamenii nu au dreptul să se plângă.

ADVERTISEMENT

El dă exemplul mai multor locuri de muncă unde se pot câștiga sume de bani care să asigure un trai decent. ”Poți merge un pic mai încolo, în orașele mari din România.

Faci Uber (peste 1000 de euro pe lună, posibil 1500). Faci curat în case sau tai iarba prin curți și faci 300 lei pe zi (Adică 1300 euro pe lună). Înveți 1-2 ani sa devii electrician, constructor ceva pe șantier sau șofer de tir și depășești cu mult 1500 euro pe lună. Adică ai nivel de trai cât un european din vest mediu”, spune analistul.

ADVERTISEMENT

În opinia lui Caramitru, românii apți de muncă nu au dreptul de a se plânge de sărăcie. ”Dacă TU ești sărac și te plângi non stop, problema e fix dar fix la tine”.

Fostul consilier al lui Dan Barna le mai oferă cetățenilor și varianta vestului. ”E prea complicat? Poți pleca ORIUNDE în toată Uniunea Europeană unde ai drept de muncă”.

ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru: ”Singurii care au dreptul să se plângă sunt pensionarii”

Andrei Caramitru concluzionează că adevărata nenorocire este aceea că românii nu vor să muncească. Acesta deplânge doar soarta pensionarilor. Spune că ei chiar nu mai pot munci.

Așa că vă rog să mă slăbiți cu vai vai ce nenorocire. E nenorocire că oamenii nu vor să muncească, nu vor să își mute fundul după job-uri, sau pentru ei job-urile astea sunt umilitoare ei vor să scrie poezii și să primească bani din cer.

ADVERTISEMENT

Singurii care au dreptul să se plângă sunt pensionarii cu pensii mult sub medie că aia nu mai pot munci si trăiesc greu. Restul – nu prea”, mai spune Caramitru în online.

ADVERTISEMENT