News

Zeci de mii de români, în pericol să rămână fără loc de muncă? Dezvăluirea fără precedent a lui Andrei Caramitru: “Ghinion”

În viitor, zeci de mii de români ar putea fi în pericol să rămână fără loc de muncă. Acesta este avertismentul transmis de Andrei Caramitru.
15.11.2023 | 08:05
Zeci de mii de romani in pericol sa ramana fara loc de munca Dezvaluirea fara precedent a lui Andrei Caramitru Ghinion
De ce ar putea zeci de mii de români să rămână fără loc de muncă? Explicația lui Andrei Caramitru. Sursa foto: Facebook / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru, consultant financiar, este de părere că multe joburi vor fi înlocuite de inteligența artificială (AI) și, astfel, zeci de mii de români ar putea să rămână fără loc de muncă în viitor.

De ce ar putea zeci de mii de români să rămână fără loc de muncă? Explicația lui Andrei Caramitru

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, fiul fostului mare actor spune că cei care vor avea cel mai mult de suferit sunt programatorii, designerii, fotografii, contabilii, consultanți și, în general, oamenii care fac muncă de birou.

ADVERTISEMENT

Andrei Caramitru prezintă o statistică îngrijorătoare. Conform acesteia, după apariția ChatGPT, numărul de freelanceri a scăzut cu 3%. În plus, veniturile celor care încă activează a scăzut cu 10%.

Cum se pierd joburi de birou din cauza AI. Acum avem cifre clare. În 6 luni de la lansarea ChatGPT, numărul de freelanceri a scăzut cu 3% si veniturile celor care încă activează a scăzut cu 10%. Enorm. Așa că – dacă sunteți programatori, designeri, fotografi, contabili, consultanți etc.

ADVERTISEMENT

Toate chestiile astea de birou. Sunteți cam Terminați, dacă nu v-ați prins. O să rămână ăia tari care gestionează acum proiecte mari, însă în loc să aibă 20-30 de oameni care execută o să aibă un sistem AI care le face toată munca, practic pe gratis. Totul se va întâmpla în următorii 5 ani cam așa. Și după și ei vor fi înlocuiți că deh, ghinion”, a scris Andrei Caramitru, pe pagina sa de socializare.

Avertisment similar transmis de economiști. Sute de milioane de joburi ar putea fi afectate de Inteligența Artificială

Economiștii anticipează că în Statele Unite și Europa circa două treimi din locurile de muncă actuale sunt expuse unui anumit grad de automatizare AI. Se crede că până la un sfert din toată munca ar putea fi realizată complet de AI, estima banca Goldman Sachs în debut de 2023.

ADVERTISEMENT

Potrivit economiștilor Goldman Sachs, citați de Forbes, sute de milioane de locuri de muncă cu normă întreagă din întreaga lume ar putea fi automatizate în urma celui mai nou val de inteligență artificială.

Goldman Sachs susține că automatizarea creează inovație, care duce la noi tipuri de locuri de muncă. Pentru companii, vor exista economii de costuri datorită inteligenței artificiale. Ei își pot folosi resursele pentru construirea și creșterea afacerilor, crescând în cele din urmă PIB-ul global anual cu 7%.

ADVERTISEMENT

Inteligența artificială (AI) ar avea potențialul de a automatiza o gamă largă de sarcini și activități. Asta ar putea duce la pierderea locurilor de muncă pentru milioane de oameni. Până la 800 de milioane de locuri de muncă ar putea fi automatizate până în 2030.

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Un nou scandal tip
Un nou scandal tip "sextape" în fotbal: interzis la echipa națională, după ce și-ar fi filmat prietena pe ascuns
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi...
Celebrul milionar român care apare în dosarul Caranilor s-a despărţit de iubită şi s-a mutat din România! Detalii de ultimă oră
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
A MURIT o legendă a muzicii. ADIO, maestre! Soția sa a făcut anunţul...
A MURIT o legendă a muzicii. ADIO, maestre! Soția sa a făcut anunţul devastator
Simona Halep ar fi plecat definitiv din România. Unde se zice că s-a...
Simona Halep ar fi plecat definitiv din România. Unde se zice că s-a mutat
Vești teribile despre Saveta Bogdan. A ajuns de urgență la spital, cu hemoragie....
Vești teribile despre Saveta Bogdan. A ajuns de urgență la spital, cu hemoragie. Medicii au operat-o!
Drama care i-a marcat viața Adelinei Pestrițu. Merge la psiholog: „Ziua eram la...
Drama care i-a marcat viața Adelinei Pestrițu. Merge la psiholog: „Ziua eram la înmormântare și seara la emisiune. Pe interior eram dărâmată...” / EXCLUSIV
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română