News

Andrei Chiliman revine în politică și se înscrie în PNL. Ce alt nume sonor s-a adăugat liberalilor

Fostul primar al Sectorului 1 se întoarce în politică după nouă ani de absență și se alătură din nou organizației liberale din sectorul pe care l-a condus.
09.04.2024 | 22:57
Andrei Chiliman revine in politica si se inscrie in PNL Ce alt nume sonor sa adaugat liberalilor
Andrei Chiliman revine în politică Sursa foto: Inquam Photos / Marius Dumbraveanu
ADVERTISEMENT

Andrei Chiliman (76 de ani) revine în PNL după o absență de nouă ani din politică. Fostul primar s-a reînscris în organizația PNL Sector 1, conform unui comunicat de presă al formațiunii.

Andrei Chiliman revine în politică și se înscrie în PNL

PNL Sector 1 susține că revenirea lui Andrei Chiliman transmite un puternic semnal de unitate și că echipa lui George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1 ”își propune să continue proiectele bune care au fost cândva reper de bune practici în administrația publică locală”.

ADVERTISEMENT

”Reîntoarcerea lui Andrei Chiliman în Partidul Național Liberal este  un moment de mare importanță pentru noi. Este un om de o valoare incontestabilă, care a acceptat să revină în rândurile noastre după o perioadă de unsprezece ani.

Asta demonstrează că avem un proiect puternic, iar eu îi mulțumesc domnului Chiliman pentru încrederea acordată și pentru sprijinul său necondiționat în demersurile noastre pentru a readuce Sectorul 1 la statutul de Capitală a Capitalei, după patru ani dezastruoși pentru locuitorii lui”, a declarat George Tuță, candidatul PNL-PSD la Primăria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, odată cu Andrei Chiliman s-a reînscris în PNL Sector 1 și europarlamentarul Adina Vălean, comisar european pentru transporturi.

“Sunt aici pentru a îl susține pe George și echipa pe care o va avea la Sectorul 1. Îi acord tot sprijinul meu și îi doresc succes”, a declarat Adina Vălean.

ADVERTISEMENT

Andrei Chiliman a fost exclus din PNL în 2013, după ce a fost acuzat de Crin Antonescu, liderul de atunci al partidului, de neimplicare în  referendumul pentru demiterea președintelui Traian Băsescu.

După excludere, Chiliman a înființat Inițiativa România Liberală, acesta a fuzionat prin absorbție cu PDL, astfel că fostul edil al Sectorului 1 a devenit prim-vicepreședinte PDL în 2014.

ADVERTISEMENT

Fuziunea PNL-PDL l-a readus pe Chiliman la liberali, însă în 2015 acesta s-au autosuspendat din toate funcțiile politice, inclusiv din funcția de primar al Sectorului 1, după ce a fost plasat sub control judiciar într-o anchetă penală. Dosarul a fost clasat la finalul lui 2020.

Membru PNL din 28 decembrie 1989, Chiliman a fost primar al Sectorului 1 din 2004 până în 2015, anterior fiind deputat de București în perioada 1996 – 2004.

ADVERTISEMENT