Fotbal intern

Andrei Cristea, cea mai inedită soluție pentru terminarea Ligii 1. „Meciuri în sală, 60 de minute, 5 plus un portar” EXCLUSIV

19.03.2020 | 14:08
Andrei Cristea cea mai inedita solutie pentru terminarea Ligii 1 Meciuri in sala 60 de minute 5 plus un portar EXCLUSIV
Mircea Rednic si Andrei Cristea in meciul de fotbal dintre CSM Politehnica Iasi si FC Dinamo din etapa a II-a a play-out-ului Ligii 1, disputat pe stadionul Emil Alexandrescu din Iasi, sambata, 7 martie 2020.© FOTO:Dragos Pascaneanu/Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Forurile conducătoare ale fotbalului românesc au găsit două variante pentru terminarea actualului campionat, scenarii pe care FANATIK le-a anticipat cu o zi înainte de videoconferința de miercuri.

În cel mai optimist scenariu, Casa Pariurilor Liga 1 s-ar relua pe 16 mai, iar varianta pesimistă ar reprezenta-o 13 iunie. Deși nu se vorbește, există și varianta neagră ca acest sezon să fie înghețat total și să nu se mai joace deloc!

ADVERTISEMENT

Andrei Cristea, căpitanul lui Poli Iași, propune o soluție inedită pentru terminarea campionatului: „Meciuri în sală, două reprize de 30 de minute”

A doua zi după ce UEFA a anunțat amânarea EURO pentru 2021 și ce se întâmplă cu meciurile de baraj, Liga Campionilor și Europa League, cei responsabili de fotbalul românesc au avut o discuție vizavi de măsurile de la noi.

FANATIK v-a dezvăluit variantele aflate pe masa celor de la FRF și LPF, care au discutat cu reprezentanții echipelor din primele trei eșaloane. Vor fi consultați și căpitanii de echipă, urmând ca o decizie să fie luată în funcție de evoluția evenimentelor din țară și de starea de urgență.

ADVERTISEMENT

Andrei Cristea, căpitanul celor de la Poli Iași, vine cu o soluție inedită pentru situația în care nu se va mai putea juca pe teren mare. E o soluție apărută și datorită acestei pauze forțate a tuturor jucătorilor din Liga 1.

Mi-e greu să cred că se va mai putea juca în aceste condiții. Dacă tot vrem să terminăm campionatul, eu zic că ar trebui să jucăm meciuri de două reprize a 30 de minute, în sală, mai ales că și condiția noastră fizică va fi o problemă.

ADVERTISEMENT

Bineînțeles, cinci jucători de câmp plus un portar și cred că vom avea timp să disputăm toate partidele până la finalul lunii iunie, așa cum cere UEFA”, spune Andrei Cristea pentru FANATIK.

Mircea Rednic este ok acum după răceala avută acum o săptămână

Poli Iași a fost singura formație care făcuse deplasarea pentru meciul din runda trecută, înainte ca FRF să anunțe pe 12 martie suspendarea campionatului. Antrenorul Mircea Rednic acuza o stare de răceală, motiv pentru care nici nu a participat la conferința de presă dinaintea meciului.

ADVERTISEMENT

Rednic a fost consultat de doctorul echipei, abia apoi a plecat cu echipa pentru întâlnirea de la Ovidiu, cu Viitorul. Acum „Puriul” este în regulă, trecând peste problema de sănătate care i-a impacientat puțin pe cei din jur, având în vedere criza provocată de coronavirus.

  • 16 mai este data celui mai optimist scenariu pentru reluarea Ligii 1
  • 15 puncte are Iașul la întreruperea campionatului, unul peste locul de baraj ocupat de Academica Clinceni
ADVERTISEMENT