Sport

Andrei Pavel aruncă bomba în cazul Simonei Halep: „A luat acea substanță din motive personale”

Andrei Pavel, fostul antrenor al Simonei Halep, a venit cu o ipoteză-șoc în cazul de dopaj al celei mai titrate jucătoare de tenis din România.
13.08.2023 | 12:00
Andrei Pavel arunca bomba in cazul Simonei Halep A luat acea substanta din motive personale
Andrei Pavel a venit cu o ipoteză-șoc în cazul de dopaj al Simonei Halep. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Andrei Pavel, fostul mare jucător de tenis român, dar și fost membru al staff-ului Simonei Halep, a vorbit despre situația în care se regăsește dubla campioană de Grand Slam. „Cneazul” a vorbit atât despre alimentația, cât și despre antrenamentele fostului lider mondial WTA.

Andrei Pavel, detalii despre alimentația Simonei Halep: „Mânca foarte simplu, foarte normal”

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat la US Open 2022. Românca a fost audiată la finalul lunii iunie, însă judecătorii de la „Sport Resolutions” nu s-au pronunțat. Andrei Pavel consideră că un verdict favorabil și, implicit, participarea la US Open 2023 ar însemna o gură mare de oxigen pentru Halep.

ADVERTISEMENT

„Nu înțeleg de ce nu e decizia deja luată, de ce o prelungesc atât de mult. Am văzut că e înscrisă la US Open, am văzut că se antrenează. Ar fi o gură de aer să joace la US Open. Sper să revină pe terenul de tenis, am văzut că a revenit și Caroline Wozniacki. M-a surprins foarte multe toată povestea asta cu dopingul. 

Cât am fost antrenorul ei, ea mânca foarte simplu, foarte normal. Îi plăceau puiul, piureul de cartofi, tiramisu ca prăjitură, lucruri foarte simple. Iar în ceea ce privește vitaminizarea, era și mai simplu, foarte simplu, nu era nimic științific. 

ADVERTISEMENT

Lua niște batoane Isostar, care au prea mult zahăr în ele, după mine, nu sunt performante. Lua vitamine simple și, cu toate astea, abilitatea ei pe teren era maximă. Făcea pregătire fizică foarte bună, intensitatea ei era maximă. Să aud că s-a dopat a fost o surpriză imensă

„Simona a trecut prin lucruri destul de nasoale, și pe terenul de tenis, și pe plan personal. Nu merită ce s-a întâmplat”, a spus Andrei Pavel, la podcastul SportCast.

ADVERTISEMENT

Andrei Pavel aruncă bomba în cazul Simonei Halep: „A luat acea substanță din motive personale”

Lumea tenisului s-a împărțit în două după ce Simona Halep a fost depistată pozitiv cu substanțe interzise și suspendată provizoriu din tenis. Majoritatea personajelor din „sportul alb” i-au luat apărarea româncei, însă au existat și diferite ipoteze conspiraționiste care s-au creat în jurul cazului Simonei Halep.

„Eu am auzit o grămadă de conspirații despre Simona Halep, dar gândiți-vă că eu am auzit o grămadă de conspirații și despre meciurile mele, că aș fi vândut nu știu ce partidă. Pe vremea mea, se scria că Andrei Pavel e sub influența pariurilor și tot felul de lucruri de care habar nu aveam. 

ADVERTISEMENT

Nu am de unde să știu ce e acolo, dar din punctul meu de vedere e o nebunie. Sper să afle ce s-a întâmplat, dar eu n-am nicio bază să spun ceva concret. Tot ce pot să spun este că ea nu s-a dopat niciodată intenționat, nu a făcut-o pentru tenis, pentru performanță, ci pentru niște lucruri personale, după părerea mea”, a mai spus Andrei Pavel.

Andrei Pavel, despre pregătirea Simonei Halep: „Prefera ca antrenamentul să fie mai scurt și intensiv”

Andrei Pavel a dat detalii despre felul în care se pregătește Simona Halep. Fostul antrenor al sportivei a mărturisit că jucătoarea născută la Constanța preferă antrenamentele scurte și intense față de cele lungi și fără intensitate. Fostul tenismen a lăsat de înțeles că Simona Halep își poate îmbunătăți nivelul de concentrare.

„Sunt de acord 100%. Când am vorbit cu Tomai Firicel, fostul ei antrenor, îmi spunea câte ore muncește. Eu ziceam că trebuie să fie undeva la 6-7 ore, dar la intensitatea la care lucra Simona Halep, nu puteai să faci asta. 

Ea prindea foarte repede, prefera ca antrenamentul să fie mai scurt și intensiv, așa că am preferat acest lucru, decât să o lălăiesc prea mult, numai ca să pun orele acolo. Dar, într-adevăr, Simona avea un potențial foarte mare de concentrare și intensitate și pe ăla ar fi putut să îl ducă la un nivel mai înalt.

„Asta era cea mai mare greșeală”

Într-adevăr, sunt multe lucruri pe care nu le știm: accidentări, starea ei, perioada la femei … Sunt mulți factori care fac diferența. E un sport foarte greu, în care e puțină vacanță.

Am avut de-a face cu antrenori de pregătire fizică care voiau să își pună amprenta în tenis, iar asta era cea mai mare greșeală, fiindcă ei trebuiau să se muleze în funcție de fiecare jucător. Unul vrea 8 ore pe teren, altul nu. 

Uitați-vă la Roger Federer, care după 25 de ani, dacă mai juca tenis o oră sau o oră jumătate, restul era doar pregătire fizică și recuperare. Pe măsură ce crești în experiență, știi ce să faci la antrenament, deci îți trebuiesc oameni care să se muleze pe stilul tău, care încearcă să te facă să progresezi în toate aspectele, de la sănătate la pregătire fizică etc.”, a încheiat Andrei Pavel.

  • Andrei Pavel a fost în echipa Simonei Halep, când jucătoarea a cucerit trofeul de la Roland Garros 2018 și când a devenit în premieră lider mondial.
ADVERTISEMENT
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3...
Cum poți rămâne fără moștenire dacă „uiți” de ea mai mult de 3 ani: „Dacă ai o proprietate, ai grijă de ea!”
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Dezvăluire incendiară despre UDREA! Nimeni n-a bănuit: O femeie frumoasă și...
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Procesul secolului. Oana Roman și Vica Blochina, în fața judecătorilor
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Anamaria Prodan, răzbunare maximă pe Laurenţiu Reghecampf, avem imaginile colosale
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres...
Horoscopul lunii decembrie. Luna Nouă în Săgetător aduce mai mult optimism și progres la începutul lui 2024
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de...
Reacția Andreei Esca atunci când fiica ei și-a cumpărat BMW în valoare de 60.000 de euro
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!