Sport

Fostul antrenor, detalii despre planul Simonei Halep. Ce va face indiferent de verdictul în cazul de dopaj

Un fost antrenor al Simonei Halep a vorbit despre situația în care se află românca. Dubla câștigătoare de Grand Slam este în continuare suspendată provizoriu din tenis.
13.08.2023 | 09:28
Fostul antrenor detalii despre planul Simonei Halep Ce va face indiferent de verdictul in cazul de dopaj
Fostul antrenor al Simonei Halep a vorbit despre cazul de dopaj al sportivei. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Simona Halep s-a prezentat în fața judecătorilor la finalul lunii iunie în procesul de dopaj în urma căruia românca este suspendată provizoriu din tenis. După o lună și jumătate de la audieri, fostul lider mondial nu a aflat verdictul. Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep, a comentat situația pe care este nevoite să o înfrunte jucătoarea de tenis.

Fostul antrenor al lui Halep, mesaj clar: „Simona va mai juca indiferent ce se va întâmpla”

Simona Halep este suspendată provizoriu din tenis din luna octombrie a anului trecut, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat în timpul US Open 2022. După o perioadă de așteptare ce s-a întins pe 8 luni, sportiva născută la Constanța a fost audiată la tribunalul „Sport Resolutions” din Marea Britanie.

ADVERTISEMENT

Doar că așteptarea continue să o macine atât pe Simona Halep, cât și pe fanii tenismenei. Judecătorii nu au venit cu un verdict, iar românca va dispărea din clasamentul WTA chiar după US Open 2023.

Daniel Dobre, cel care a stat în loja Simonei Halep la triumful de la Wimbledon 2019, actualmente vicepreședinte al Federației Române de Tenis, este convins că „Simo” va reveni pe teren indiferent de decizia care va fi luată.

ADVERTISEMENT

„N-am discutat cu ea de foarte mult timp. Am avut câteva mesaje și ea știe că toată lumea o susține. Așteptăm toți cu nerăbdare să vedem ce se întâmplă, dar la cum o știu pe Simona va lupta până la capăt. Eu cred că va reveni mai puternică.

Sunt sigur că va mai juca indiferent ce se va întâmpla. Are toată susținerea noastră, noi toți o cunoaștem, știm că este curată, că are un mare respect pentru fair play în tenis. Este campioana noastră și va rămâne așa”, a declarat Daniel Dobre.

ADVERTISEMENT

„Toată lumea se întreabă despre verdict”

Pe perioada suspendării provizorie, Simona Halep nu are voie să participe la turneele de tenis și nici măcar să se antreneze în locurile oficiale. În ciuda acestor riguroase reglementări, Daniel Dobre a precizat că Federația Română de Tenis a încercat să o susțină pe Simona Halep din toate punctele de vedere.

„Federația nu are nicio pârghie, în afară de o susținere morală. Există reguli foarte clare. Una dintre el spune că nu ai voie cât timp ești suspendat să te antrenezi în locuri oficiale.

ADVERTISEMENT

Ești cumva blocat, dar oamenii care o cunosc și cei din Federație o susțin pe toate căile. A fost și acea petiție, există o comunicare cu apropiații, ea are tot sprijinul în limita regulilor, pentru că ești foarte restrâns de regulile internaționale.

Toată lumea se întreabă despre verdict. Am avut ocazia să vorbesc cu mulți oameni pe la turneele din străinătate. Nu pot spune că este drept sau nedrept. Există niște reguli, niște căi, iar această entitate este total independentă, care are propriile reguli și legi.

Atât timp cât nu există un verdict, există doar speculații. Faptul că verdictul se amână nu pot spune că este un semn bun sau rău, este o procedură care-și urmează calea obișnuită, una pe care noi nu o știm, dar ei da”, a mai spus Daniel Dobre, fostul antrenor al Simonei Halep.

Simona Halep, în afara top 500 WTA de la începutul săptămânii viitoare

Simona Halep, suspendată pentru dopaj, nu și-a putut apăra titlul cucerit anul trecut la WTA Toronto. Astfel, în ierarhia live, românca a pierdut deja cele 900 de puncte adjudecate în sezonul precedent și a coborât până pe locul 578 WTA. Odată cu actualizarea de luni, 14 august, Simona Halep va ieși oficial din top 500 WTA.

Mai mult decât atât, Simona Halep va dispărea din clasament definitiv după US Open. Pe 19 mai 2023, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului a acuzat-o pe româncă de o încălcare separată a programului anti-doping. Simonei Halep i-au fost descoperite „nereguli” în pașaportul biologic.

ADVERTISEMENT
"A omorât fata. Ce nenorocit". Crimă oribilă în Petroşani: şi-a strâns fosta iubită de gât până a lăsat-o fără suflare. Bărbatul a vrut apoi să se sinucidă
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa...
A murit la doar 25 de ani, într-un accident rutier! VIDEO Șoferul dansa la volan + Viteza mult peste limită cu care conducea
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul...
„Am venit să vă spun adevărul meu”. Prezentatoarea TV a vorbit despre divorțul care a șocat o lume întreagă!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Cristi Borcea, cerere în căsătorie prin telefon: Nu putem trăi unul fără celălalt!
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în...
Centralele de apartament vor fi interzise în România. Vezi când va intra în vigoare noua directivă a Comisiei Europene
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă...
A cumpărat un brad din piață, dar când a ajuns cu el acasă a realizat ce era ascuns în el. A țipat la soție și copii să iasă din casă și a chemat poliția de urgență
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Stela Enache va fi înmormântată în Cimitirul Bellu. Anunţ trist despre marea cântăreaţă
Planta care ajută creierul să funcționeze. Românii o folosesc în bucătărie
Planta care ajută creierul să funcționeze. Românii o folosesc în bucătărie
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de...
Tzancă Uraganu, ameninţat de interlopi cu pistoale: „Am fost tâlhărit, vor taxă de protecţie, mă aflu într-un loc ascuns”
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la trei luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei...
„E jaful secolului”. Cum i-au furat hoții jumătate de milion de euro unei femei de afaceri ruse
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după...
Categoria de pensionari care va primi 2.000 lei în plus la pensie după recalculare. Venitul le crește substanțial
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română