Sport

Andrey Rublev, reacție acidă după ce a primit interdicție la Wimbledon: ”Motivele sunt ilogice. Este discriminare totală”

Tenismenul rus Andrey Rublev s-a arătat dezamăgit de interdicția primită de a participa la ediția din acest an de la Wimbledon și crede că decizia organizatorilor nu are nicio bază logică.
21.04.2022 | 22:39
Andrey Rublev reactie acida dupa ce a primit interdictie la Wimbledon Motivele sunt ilogice Este discriminare totala
ADVERTISEMENT

All England Lawn Tennis Club, organizatorul turneului de Grand Slam, a hotărât, după discuții cu Guvernul Marii Britanii, să nu accepte sportivi din Rusia și Belarus la competiția din 2022, ca urmare a războiul din Ucraina.

Interdicția primită la Wimbledon l-a înfuriat pe Andrey Rublev

Decizia mai marilor de la Wimbledon de a interzice prezența rușilor și a bielorușilor a fost condamnată în termeni duri de Andrey Rublev, locul 8 ATP, care este de părere că erau soluții mult mai bune pentru a ajuta victimele războiului.

ADVERTISEMENT

”Motivele invocate nu au nicio noimă, nu sunt logice. Ceea ce se întâmplă este discriminare totală. Interzicerea jucătorilor din Rusia și Belarus nu va avea niciun efect. Mai bine donau premiile pentru ajutor umanitar, pentru familiile care suferă, pentru copii.

Așa ar fi făcut ceva pozitiv pentru Ucraina. Tenisul ar fi primul și singurul sport care ar dona întreaga sumă din premii, așa ar obține cei de la Wimbledon toată gloria”, a declarat Rublev, conform France24.

ADVERTISEMENT

Djokovic, de partea sportivilor

Liderul mondial Novak Djokovic a luat și el atitudine după decizia luată de organizatorii de la Wimbledon. Sârbul a transmis un mesaj prin care îşi exprimă dezacordul faţă de această hotărâre, în condiţiile în care jucătorii de tenis din Rusia şi Belarus nu au nicio vină în conflictul izbucnit în Ucraina.

”Voi condamna întotdeauna războiul. Știu, pentru că sunt copil al războiului, câte traume emoționale lasă și că oamenii sunt cei care suferă cel mai mult. În Balcani am avut multe războaie în istoria recentă. Cu toate acestea, nu pot susține decizia de la Wimbledon pentru că jucătorii nu au nimic de-a face cu ea”, a spus Nole.

ADVERTISEMENT

Nici ATP nu este de acord cu decizia luată de organizatorii de la All England Club. Forul susţine că este o discriminare pe baza naţionalităţii şi în acest fel se elimină meritul sportiv.

Nume grele ratează Wimbledonul

În urma deciziei vor fi jucători importanţi atât pe tabloul masculin, cât şi pe cel feminin, care vor absenta. Cele mai notabile nume care nu vor participa pe tabloul masculin sunt: Daniil Medvedev, 2 ATP, Andrey Rublev, 8 ATP, Karen Kachanov, 26 ATP, și Aslan Karatsev, 30 ATP.

ADVERTISEMENT

La feminin absentează: Aryna Sabalenka, 4 WTA, Anastasia Pavlyuchenkova, 15 WTA, Victoria Azarenka, 18 WTA, Daria Kasatkina, 26 WTA, Veronika Kudermetova, 29 WTA, Lyudmila Samsonova, 31 WTA, Ekaterina Alexandrova, 39 WTA, și Aliaksandra Sasnovich, 50 WTA.

ADVERTISEMENT