Sport

Andy Murray, autocritică dură: ”Nu am mai trăit așa ceva niciodată”

Scoțianul Andy Murray a comentat momentul în care se află.
31.10.2023 | 16:25
Andy Murray autocritica dura Nu am mai trait asa ceva niciodata
Andy Murray, dezamăgit de el. Foto: hepta.com
ADVERTISEMENT

Andy Murray este într-un moment prost al carierei. Scoțianul a fost eliminat în turul 1 al turneului de la Paris, după o confruntare cu De Minaur.

Andy Murray, supărat pe el

Scoțianul este nemulțumit de forma în care se află de câteva luni, spunând că este frustrat pentru că nu se poate bucura așa cum ar trebui de tenis.

ADVERTISEMENT

Murra și Alex De Minaur s-au duelat de șase ori, scoțianul pierzând de fiecare dată. Scorul final de la Paris a fost 6-7, 6-4, 5-7. Fostul număr mondial a fost aproape de victorie, având 5-2 în setul decisiv, dar și o minge de meci la 5-4.

Este frustrant. Nu prea îmi place cum mă simt pe teren și cum joc în acest moment. Ultimele cinci sau șase luni nu au fost foarte plăcute, așa că trebuie să încerc să recuperez o parte din acea bucurie de a juca.

ADVERTISEMENT

Când joc un punct bun, nu prea mă exteriorizez. În momentele importante, această dorință de a câștiga și de a lupta a fost întotdeauna o parte importantă a jocului meu.

Ce s-a întâmplat astăzi (n.r. luni), nu-mi amintesc să fi trăit înainte, nu sunt eu. Felul în care mă simt și felul în care joc pe teren… nu m-am simțit bine în privința jocului meu de mult timp.

ADVERTISEMENT

Evident că vrei să vezi progrese și să simți că te apropii de ceva, dar nu prea am simțit asta. Au fost câteva semne mici în timpul verii în Statele Unite, dar nimic durabil sau consistent“, a spus Murray după confruntarea cu De Minaur.

Ajuns pe locul 40 mondial, scoțianul a adunat peste 64 de milioane de dolari. În 2026, acesta ajungea în cel mai înalt punct al carierei, primul loc mondial.

ADVERTISEMENT

În total, a adunat 733 de victorii și 249 de înfrângeri. A adunat 46 de trofee în toată cariera. Totuși, anul 2023 a fost foarte slab pentru el.

A adunat 16 victorii și 16 înfrângeri în 2023, coborând până pe locul 40. A adunat 964 de mii de euro în acest an. 2016 a fost cel mai bun an al său, câștigând turneele de la Roma, Londra, Beijing, Vienna și Paris, triumfând la Wimbledon și la Turneul Campionilor, dar și la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

ADVERTISEMENT
Tags: