Sport

„Un act de curaj!”. Antrenorul naționalei aplaudă decizia lui Lobonț de a-l titulariza pe tânărul Ungureanu în poarta Rapidului

Bogdan Lobonț a primit laude după decizia sa de a-l titulariza în poartă Rapidului pe tânărul Bogdan Ungureanu, în partida pierdută cu Universitatea Craiova, scor 2-1.
02.05.2024 | 15:30
Un act de curaj Antrenorul nationalei aplauda decizia lui Lobont de al titulariza pe tanarul Ungureanu in poarta Rapidului
DECIZIA lui Bogdan Lobont din Rapid - U Craiova 1-2, ANALIZATA IN DIRECT “SURPRINZATOR”
ADVERTISEMENT

Lucian Marinescu și Leontin Toader au fost invitații lui Robert Niță la emisiunea „Suflet de rapidist“. Emisiunea este în direct pe website în fiecare marți, cu începere de la ora 13:30, alături de invitați speciali din istoria Rapidului.

Leontin Toader, laude pentru Lobonț

Leontin Toader, fost goalkeeper rapidist între 1984 și 1995 a discutat despre titularizarea lui Bogdan Ungureanu. Tânărul de doar 17 ani a fost opțiunea lui Lobonț pentru a-l înlocui pe Marian Aioani, accidentat, în detrimentul lui Virgil Drăghia, în partida pierdută cu Universitatea Craiova, scor 2-1.

ADVERTISEMENT

„Un act de curaj, unde poți să câștigi un viitor portar. El e un talent, dar a fost surprinzătoare mișcarea. Poate a fost și ca să folosești un under. E o decizie de curaj, până la urmă trebuie să existe pentru fiecare un debut. A mai debutat copilul, dar în alte condiții.

Chiar a fost un examen, că până la urmă trebuie să încerci. La golul doi l-a prins puțin pe mișcare. Dacă te prinde într-o poziție înaltă și nu ai de unde să împingi.. Poate dacă era poziționat, o scotea. La 17 ani, câte mai ai de învățat?“, a spus Leontin Toader, în exclusivitate.

ADVERTISEMENT

Bogdan Ungureanu, decizii bune sub presiune

Bogdan Ungureanu a avut un joc bun, unde nu i se pot inputa decât anumite faze minore, dar nu decisive. Tânărul portar a avut un moment în care a fost certat de Cristian Săpunaru că nu a intervenit pe o minge în adâncime.

Mingea era paralel cu linia careului de 16 metri, nu trebuia să iasă copilul acolo pentru că era deja în duel. Săpunaru așa a avut impresia. Poți să îi reproșezi un pic, poate. Aici e o chestie tactică, apărarea preventivă, dar nu putem să îi spunem nimic. Acolo a fost și viteza atacantului”, a mai spus Leontin Toader.

ADVERTISEMENT

Cum trebuie să fie un portar, indiferent de vârstă

Leontin Toader a spus despre cum un portar trebuie să discute cu colegii săi în momentele de joc. Fostul portar spune că, indiferent de vârstă, portarul trebuie să comunice pentru a oferi încredere echipei.

ADVERTISEMENT

„Prima dată îți vine greu să strigi, dar în joc, și dacă la ceilalți spui ‘Băi, zi orice, organizează’, nu ai ce să îi reproșezi, că nu îi spui nimic urât. Ăsta e rolul portarului, să organizezi foarte bine apărarea, să repereze de unde e faza periculoasă, să scanezi dinainte.

Termeni scurți, direcți, mai strigi marcaj, la cine. Tu, marcaj, ai niște consemne. Te ține conectat, e normală comunicarea, trebuie să o faci ca portar, dar depinde și de ton. Sunt jucători care dacă vorbești prea frumos nu te bagă în seama și atunci trebuie să îi mai apostrofezi.

Un exemplu, lui Gică Cârstea puteam să îi zic, trebuia să fiu dur. La Vameșu’ dacă țipai mai tare se pierdea. Atunci știam, trebuie să îi știi punctele slabe, punctele forte. Nu trebuie să fii agasant, să țipi întruna“, a mai spus Leontin Toader.

DECIZIA lui Bogdan Lobont din Rapid - U Craiova 1-2, ANALIZATA IN DIRECT: “SURPRINZATOR”