News

Cum te poți angaja la SRI! Salariile cu care sunt ademeniţi candidaţii pentru zecile de posturi disponibile

09.03.2021 | 12:05
Cum te poti angaja la SRI Salariile cu care sunt ademeniti candidatii pentru zecile de posturi disponibile
Un bărbat a scos cuțitul la călătorii dintr-un autobuz bucureștean. SRI și Poliția, intervenție în forță Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune cum te poți angaja la SRI! Serviciul Român de Informaţii caută personal pentru încadrarea pe mai multe posturi și a transmis și condițiile în care te poți alătura echipei. În primul rând este nevoie de ofițeri operativi și analiști. 

Acesta are misiunea importantă de a culege informații şi, în mod evident, trebuie să îşi poată crea acces în mediile cu relevanţă pentru securitatea naţională. La baza activităţii sale se află, în esență, abilitatea de a iniţia, dezvolta şi menţine relaţii de încredere cu surse secrete umane.

ADVERTISEMENT

Pentru a performa în această activitate, ofiţerul operativ trebuie să dea dovadă de inteligenţă socială şi comunicaţională superioară, atenţie distributivă, calm, echilibru, curiozitate, creativitate şi atenţie la detalii.

Cum poți să te angajezi la SRI

Conform site-ului oficial al instituției, ofițerul analist privește lumea, îi înțelege tendințele, îi descifrează relațiile de cauzalitate și îi anticipează evoluțiile. Mai exact, analistul evaluează informațiile culese de ofițerul operativ, sesizează schimbări şi tendinţe în manifestarea ameninţărilor, schiţează scenarii de evoluţie, evidenţiază implicaţii şi indică eventuale variante de acţiune în raport cu fiecare scenariu prognozat.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Deşi aparent simplu, este vorba de un proces de rafinare foarte complex, care necesită atât inteligenţă, gândire critică şi creativitate, cât şi o foarte bună cultură generală şi cunoaştere a domeniului analizat. Produsul analitic este pus la dispoziţia beneficiarilor legali, în timp util şi în funcţie de aria de competenţă, pentru a-i sprijini în adoptarea unor măsuri adecvate de protejare sau promovare a intereselor naţionale.

Candidaţii interesați să ocupe un post de ofițer operativ sau ofițer analist trebuie să îndeplinească condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii şi să promoveze toate etapele specifice de selecţie.

ADVERTISEMENT

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să te angajezi la SRI

Candidații declarați admiși, vor urma cursurile de licenţă, master profesional sau postuniversitare de formare şi dezvoltare continuă organizate de către Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, la finalizarea cărora vor fi repartizați într-o unitate a SRI.

Dacă ne raportăm la cursurile de licență, atunci programul este adresat atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani, care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informaţii.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Pentru anul universitar 2021-2022, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” scoate zeci de locuri la concurs, pentru cursuri universitare de licență.

Astfel, pentru formarea ofițerilor operativi, specializarea Psihologie Informaţii sunt disponibile 20 locuri, în timp ce pentru formarea ofițerilor analiști, specializarea Studii de securitate şi informaţii există 10 locuri

Cum te poți înscrie la concurs

Candidații interesați se vor înscrie în procesul de selecție, prin transmiterea unui CV la adresa hr@sri.ro (cu titlul „Licență ANIMV Nume și prenume”) şi cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI, până la data de 25.03.2021.

În urma promovării tuturor etapelor de selecție, candidații vor fi validați pentru a participa la concursul de admitere la licenţă. Calendarul și metodologia de organizare și desfăşurare a concursului de admitere la studiile universitare de licenţă se găsesc pe site-ul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Candidaţii declarați admiși și care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de licenţă) cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să achite contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea.

Cum poți urma un master în SRI

În ceea ce privește cursul de master profesional, acestea se adresează absolvenților de studii de licență care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații. Pentru anul universitar 2021-2022, Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul” scoate la concurs locuri pentru cursuri universitare de master

Pentru formarea ofițerilor operativi – specializarea Intelligence și securitate națională sunt 40 de locuri, iar pentru formarea ofițerilor analiști – specializarea Analiză de Intelligence sunt 20 de locuri

Candidații interesați se pot înscrie în procesul de selecție, prin transmiterea unui CV la adresa hr@sri.ro (cu titlul „Master ANIMV nume și prenume”) și cu precizarea, în corpul e-mail-ului, a localităţii unde le este mai facilă contactarea de către un reprezentant HR al SRI, până la data de 25.03.2021.

Sursa foto – facebook

În urma promovării tuturor etapelor de selecție, candidații vor fi validați pentru a participa la concursul de admitere la masterul profesional. Calendarul și metodologia de organizare și desfăşurare a concursului de admitere la studiile universitare de master profesional se găsesc pe site-ul Academiei Naţionale de Informaţii „Mihai Viteazul”.

Candidaţii declarați admiși și care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de master) cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să achite contravaloarea serviciilor de școlarizare de care au beneficiat anterior la instituţia de învăţământ superior care a asigurat școlarizarea SAU pot opta pentru înscrierea la Cursul postuniversitar de formare și dezvoltare continuă organizat de ANIMV.

Curs postuniversitar de formare și dezvoltare continuă

Acest program este similar ca structură şi curriculă programului de master profesional şi se adresează, în principal, persoanelor absolvente de studii de master pe locuri finanțate de la bugetul de stat și care își doresc o carieră în Serviciul Român de Informații.

Absolvenții cursului parcurg același proces de selecție ca în cazul programului de master profesional, iar la absolvirea programului vor fi încadrați ca ofițeri operativi sau ofițeri analiști.

SRI angajează specialiști IT&C

Înscrierea la concursul de admitere pentru locurile alocate Serviciului Român de Informaţii la cursurile de licență din domeniul tehnic în cadrul Academiei Tehnice Militare „Ferdinand I” din București (32 de locuri) şi Academiei Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” (9 locuri). Aceste cursuri se adresează atât elevilor aflați în clasa a XII-a, cât și absolvenților cu diplomă de bacalaureat, cu vârsta maximă de 23 de ani, care își doresc o carieră cu profil tehnic în domeniul securității naționale.

Pentru mai multe informaţii despre calendar, specializări, probe de concurs şi viața din campusurile instituţiilor militare de învăţământ superior puteți accesa link-urile www.mta.ro, pentru Academia Tehnică Militară „Ferdinand I” și www.armyacademy.ro, pentru Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu”.

Sursa foto – facebook

De asemenea, puteți apela numerele de telefon 0377.722908 sau 0799.109264 pentru detalii și îndrumare. Solicitarea de înscriere trebuie transmisă pe adresa de e-mail hr.tehnic@sri.ro până pe data de 15.03.2021.

Candidaţii declarați admiși și care au mai urmat o formă de pregătire similară (program de studii universitare de licenţă) cu suportarea cheltuielilor de la bugetul de stat, trebuie să achite contravaloarea serviciilor de şcolarizare de care au beneficiat anterior la instituția de învățământ superior care a asigurat școlarizarea.

Cum te poți angaja direct în SRI

Există și o încadrare directă, pentru unul din posturile publicate în lista de mai jos. Această posibilitate se adresează persoanelor care dețin competențe tehnice căutate de Serviciu, au absolvit studii superioare cu diplomă de licență, îndeplinesc condiţiile de încadrare în Serviciul Român de Informaţii și promovează toate etapele specifice de selecţie.

Administrator infrastructuri software
Analist FORENSIC securitate cibernetică
Analist Malware
Analist trafic
Arhitect software
Business Analyst și UX Designer
Chimist
Dezvoltator iOS
Inginer Data Center
Inginer electronist
Inginer mecanic – proiectare mecanică
Inginer mecanic – tehnologie mecanică
Inginer prelucrare semnale
Inginer procesare și analiză digital forensic
Inginer radiocomunicații
Specialist control-audit IT&C
Specialist în evaluarea securității IT&C
Tester aplicații
Tester securitate aplicații

SRI caută specialiști lingviști

Prin trimiterea CV-ului la adresa de e-mail hr@sri.ro și participarea la probele de selecție vă exprimați consimțământul pentru prelucrarea datelor cu caracter personal în conformitate cu cele precizate în Nota de informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal care exced activităților de securitate națională, publicată pe site la adresa www.sri.ro/gdpr.

Sursa foto – facebook

Toate posturile vor fi ocupate în sistem concurenţial, procesul de selecţie presupunând promovarea mai multor etape/probe eliminatorii (ordinea acestora depinde de domeniul în care se face încadrarea): evaluarea CV-ului transmis la hr@sri.ro, interviuri de selecţie, teste de evaluare a cunoştinţelor, a competenţelor profesionale şi a celor lingvistice, precum şi a unor aptitudini, examinarea medicală, verificări de securitate prevăzute de H.G. nr. 585/2002 pentru accesul la informaţii secrete de stat.

Pentru siguranţa dumneavoastră, dar şi pentru asigurarea securităţii procesului de selecţie, vă recomandăm ca depunerea candidaturii şi comunicarea cu instituţia noastră să se realizeze doar când vă aflaţi pe teritoriul naţional. Acest lucru nu exclude posibilitatea ca în timpul procesului de selecţie să puteţi călători în străinătate.

Ce salarii și pensii au ofițerii SRI

Salariile celor din SRI au reprezentat mereu un secret bine păzit. Și totuși, potrivit unor surse, un debutant în cadrul Serviciului Român de Informații poate să ajungă la 2500 de lei. Este o sumă vehiculată chiar de George Maior, directorul SRI între 2006 și 2015.

Acesta spunea că există peste 3000 de angajați care au un asemenea venit lunar. Apoi, pe scară ierarhică, un subofițer câștigă 4000 lei lunar, un ofițer încasează și 5000 de lei, iar un colonel cu peste 20 de ani de de experiență ajunge și la 9000 lei pe lună.

De remarcat că la toate aceste sume se adaugă bonusuri și sporuri de risc, în funcție de misiunile în care a fost sau este implicat angajatul. Nici pensiile celor din SRI nu sunt de neglijat. De altfel, FANATIK a scris chiar AICI despre pensiilor speciale, de serviciu, pe care le plătește statul român către foștii militari, polițiști sau funcționari publici cu statut special, așa cum au fost angajații SRI.

ADVERTISEMENT
Tags:
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună...
Și-a luat bagajele și a plecat: decizia lui Radu Drăgușin, la o lună de la transferul la Tottenham
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la...
Cât câștigă pe zi un livrator de mâncare, în București. „Ies de la 12 și stau până seara la 12-1”
Reacția lui Ilie Dumitrescu atunci când a văzut o poză recentă cu unica...
Reacția lui Ilie Dumitrescu atunci când a văzut o poză recentă cu unica lui fiică
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
DOCUMENT Taxele și impozitele locale din București cresc din nou
LIDL retrage mai mulţi biscuiţi care pot conţine metal. Au fost vânduţi în...
LIDL retrage mai mulţi biscuiţi care pot conţine metal. Au fost vânduţi în magazinele din toată ţara
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple....
„Nu vă puneți iPhone-ul într-o pungă de orez”: avertismentul oficial de la Apple. Ce ar trebui să faceți dacă se udă telefonul, de fapt?
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt...
Mama lui Navalnîi a dat autoritățile ruse în judecată. Putin îi pedepsește crunt pe bărbații care l-au omagiat pe opozant
Despărțirea momentului în showbizz. Unul dintre cele mai frumoase cupluri s-a destrămat
Despărțirea momentului în showbizz. Unul dintre cele mai frumoase cupluri s-a destrămat
De ce a ieșit Mihaela Tatu din TV. Fosta vedetă și-a schimbat profesia
De ce a ieșit Mihaela Tatu din TV. Fosta vedetă și-a schimbat profesia
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât...
Andreea Mantea, anunţ cu ochii în lacrimi: „Cât să stau să plâng, cât să stau să sufăr? Trebuia să-mi văd de viață”
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc,...
Băsescu, despre comasarea alegerilor: Se rupe sufletul în mine să-i văd pe Boc, Falcă și Blaga comasați cu PSD
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de...
Ce nume inedite aveau dacii. Unul dintre ele este purtat și astăzi de o mulțime de femei