News

Angajat al Curții de Conturi, cercetat pentru falsificarea dosarului de angajare. Unde a mai lucrat cu acte false

Imobilele unei persoane care a prezentat acte false la angajarea la Curtea de Conturi au fost percheziționate de oamenii legii
07.11.2022 | 19:27
Angajat al Curtii de Conturi cercetat pentru falsificarea dosarului de angajare Unde a mai lucrat cu acte false
Persoana cercetată ar fi lucrat pe baza diplomei false și la o instituție de protecție a copilului Foto: hepta
ADVERTISEMENT

Vizate de percheziții au fost imobilele deținute de o persoană care a prezentat în vederea angajării pe postul de auditor public extern la Curtea de Conturi a României o diplomă care a fost falsificată.

Angajat al Curții de Conturi, cercetat pentru falsificarea dosarului de angajare

Poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice (DICE) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) au realizat două percheziții la imobile deținute de persoana în cauză.

ADVERTISEMENT

”În cursul zilei de astăzi (luni n.r.), sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au fost efectuate două percheziţii domiciliare la proprietăţile unei persoane cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, uz de fals şi fals în declaraţii”, a informat Parchetul General.

Potrivit aceleiași surse, persoana respectivă a prezentat o diplomă de licenţă care nu corespunde realităţii, în sensul că documentele necesare pentru susținerea examenului de licență ar fi falsificate, în vederea angajării în funcţia de auditor public extern la Curtea de Conturi a României.

ADVERTISEMENT

”Folosindu-se de aceeaşi diplomă, persoana vizată a ocupat anterior funcţia de şef serviciu financiar-contabil într-o instituţie publică locală specializată în ocrotirea şi protecţia copilului.

Totodată, din probele administrate până în prezent, a rezultat că aceasta nu a completat corespunzător declaraţia de avere, prin omiterea declarării unui număr de șapte imobile”, se mai arată în comunicatul Parchetului General.

ADVERTISEMENT

Realizarea perchezițiilor a fost posibilă cu sprijinul ofiţerilor Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice a Inspectoratului General al Poliției Române.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Agerpres, angajata în cauză ar fi Matei Luminiţa, auditor public la Curtea de Conturi, care a fost audiată la sediul DICE din cadrul IGPR.

ADVERTISEMENT
Tags: