News

Angajații ANAF au intrat în grevă de avertisment. Ce solicitări au sindicaliștii

Angajații au protestat în fața Ministerului Finanțelor. Ei nu sunt de acord cu măsurile propuse de Guvern pentru a acoperi gaura bugetară.
22.08.2023 | 11:22
Angajatii ANAF au intrat in greva de avertisment Ce solicitari au sindicalistii
Angajații ANAF au intrat în grevă de avertisment. Sursa foto: Facebook Exclusivdb.ro
ADVERTISEMENT

Angajații ANAF au intrat în grevă de avertisment în dimineața acestei zile. Este a doua acțiune de protest organizată în luna august de salariații Administrației Fiscale, care critică măsurile propuse de coaliția de guvernare, pentru a reduce gaura bugetară.

Angajații ANAF au intrat în grevă de avertisment

Marți dimineață, în intervalul 08:00-10:00, sindicaliștii administrațiilor fiscale din întreaga țară au organizat această grevă de avertisment. Totodată, de la ora 09:00 la ora 10:00, salariații ANAF au protestat în fața Ministerului de Finanțe.

ADVERTISEMENT

Oamenii solicită Guvernului să renunțe la propunerile care ar trebui să aducă economie la buget. Aceste măsuri i-ar afecta pe angajați. Sindicaliștii susțin că vor să își păstreze locurile de muncă și salariile.

„Mâine (marţi, n.r.) urmează să aibă loc o grevă de avertisment în toată ţara, pe unde avem noi membri, şi o pichetare la Ministerul de Finanţe. Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni.

ADVERTISEMENT

Am tot încercat să negociem cu guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu”, a transmis Dorin Modure, președinte al Federației Sindicatelor din Administrația Fiacală, conform Agerpres.

Sindicaliștii susțin că acțiunea care s-a desfășurat astăzi este o grevă de avertisment. De asemenea, peste aproximativ două zile, se așteaptă declanșarea grevei propriu-zise, în cazul în care coaliția de guvernare nu va lua în considerare cerințele angajaților ANAF.

ADVERTISEMENT

„Următorul pas posibil este greva propriu-zisă”

„După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată. Trebuie să rezolvi nişte proceduri. Trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă”, a completat Dorin Modure.

Amintim că la data de 11 august au avut loc mai multe proteste spontane, în toată țara, la care au participat circa 15.000 de salariați ai Ministerului Finanțelor. În urma acestora, ministrul Finanțelor, Marcel Boloș a efectuat vizite la mai multe instituții aflate în subordinea sa.

ADVERTISEMENT

Boloș a stat de vorbă cu angajații și le-a promis că măsurile propuse de Guvern nu vor afecta persoanele cu venituri mici și că „niciun angajat nu va fi în situația să dea examen pentru a-și păstra postul.”

 

ADVERTISEMENT
Tags: