News

Angajații PMB rămân fără bani. Nicușor Dan: ”7.000 de salariați vor primi luni doar 25% din salariu”

Respingerea bugetului Capitalei lasă angajații PMB fără bani. Nu mai sunt bani nici pentru investiții și subvenții, avertizează Nicușor Dan
08.03.2024 | 00:46
Angajatii PMB raman fara bani Nicusor Dan 7000 de salariati vor primi luni doar 25 din salariu
Salariile angajaților din PMB, în pericol, avertizează Nicușor Dan Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

După ce bugetul Capitalei a picat a doua oară la vot, primăria generală este aproape în imposibilitate de plată. Nicușor Dan a explicat că luni nu vor putea fi plătite salariile integral.

Nicușor Dan: ”7.000 de salariați vor primi luni doar 25% din salariu”

Nicușor Dan a explicat ce se întâmplă cu bugetul Capitalei. Edilul consideră că blocarea bugetului este ”un context politic preelectoral”.

ADVERTISEMENT

”În momentul acesta nu mai există majoritatea care a funcționat mai bine de trei ani. A existat o majoritate de 34 din 35 de consilieri de la USR, PNL, PMP, iar în acest moment această majoritate nu mai există.

Dacă vreți să discutăm de buget, mi se pare că e un context politic preelectoral care-și pune amprenta. Din majoritate a dispărut PNL pentru că în urmă cu două luni, când am început să vorbim de bugetul local, aveam o discuție, iar anul acesta PNL mi-a spus fă-l tu și noi venim să vedem ce ai făcut.

ADVERTISEMENT

Eu l-am făcut împreună cu consilierii din USR și PMP, l-am pus în dezbatere acum aproape o lună, după care am început discuțiile și, în momentul acesta, reproșul care i se aduce acestui buget este că nu a prevăzut o sumă de 3 miliarde pentru cele două subvenții la termie și transport public, ci doar 2 miliarde”, a explicat Nicușor Dan la Digi24.

Potrivit primarului Capitalei aceasta est procedura după care a fost alcătuit bugetul și în anii trecuți. Acesta a precizat că se adună în cursul anului o serie de sume care nu pot fi trecute de la început în buget.

ADVERTISEMENT

”Sunt reguli și sume pe care nu poți să le pui de la început, dar pe care știi că le ai, de exemplu fondurile europene. Și atunci am spus că există un miliard pe care o să-l primim ulterior, dar e absurd să-l pun în subvenție, mai bine îl punem în investiții. Ăsta e blocajul acum”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul general a avertizat că blocajul pe buget nu poate să mai dureze mult, pentru că angajații PMB vor primi doar 25% din salariu și nu mai sunt bani pentru investiții și subvenții.

ADVERTISEMENT

”Nu se poate prelungi prea mult pentru că deja cei 7000 de salariați, luni, vor aștepta să-și primească salariul și vor vedea că vor primi doar 25%, banii care au mai rămas în primărie azi (joi n.r.).

Am avut o discuție cu grupul consilierilor PNL, cu USR și PMP sunt în acord, cu PNL am avut discuții în seara asta la 18,00, îi aștept pe consilierii de la PSD mâine (vineri n.r.) la 11,00”, a precizat Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT