News

Bugetul propus de Nicușor Dan pentru București a picat iar la votul Consiliului General: „Ascunde datorii”

Bugetul PBM propus de Nicușor Dan, trântit a doua oară de Consiliul General. PSD: „Ascunde datoriile pe care Primăria Municipiului Bucureşti le are”
06.03.2024 | 17:31
Bugetul propus de Nicusor Dan pentru Bucuresti a picat iar la votul Consiliului General Ascunde datorii
Nicușor Dan mai primește o lovitură din partea CGMB / Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a respins, miercuri, a doua oară proiectul de buget al Primăriei Capitalei, propus de Nicușor Dan.

Dublă împotriva primarului general

Cu doar 19 voturi pentru, 4 împotrivă și 17 abțineri, proiectul de buget propus de primarul general Nicușor Dan a picat a doua oară. Consilierii PSD și PNL au înaintat mai multe amendamente la bugetul Primăriei Generale, care au fost luate în discuție la ședința de miercuri a CGMB.

ADVERTISEMENT

„Am spus data trecută, sunt nişte sume de bani pe care municipiul cu certitudine le va accesa în cursul anului 2024 şi pe care în acest moment nu le-am putut trece în buget”, a spus, Nicuşor Dan, scrie Agerpres.

În replica, Valeriu-Nicolae Șuhan, consilier PSD, a spus că „de fapt, unul dintre scopurile acestui buget este de a ascunde datoriile pe care Primăria Municipiului Bucureşti le are”.

ADVERTISEMENT

Anterior, Nicușor Dan se declara „optimist”. „O să avem mâine o foarte lungă discuţie pe buget şi pe amendamentele cu care vin partidele şi eu sunt foarte optimist că miercuri o să avem buget, pentru că nu ne putem juca cu servicii publice, cu salarii, cu funcţionarea activităţii. Eu sunt deschis să avem discuţia pe amendamentele pe care o să le avem în sfârşit mâine dimineaţă şi cred că suntem oameni responsabili”.

„O glumă proastă la adresa bucureștenilor”

La 1 martie, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins proiectul de buget al lui Nicușor Dan, fiind calificat de PNL drept „o glumă proastă la adresa bucureștenilor”.

ADVERTISEMENT

„Pentru PNL Bucureşti singurul aliat sunt bucureştenii. 4 motive pentru care NU votăm proiectul de buget propus de Nicuşor Dan, o glumă proastă la adresa bucureştenilor.

În urma analizei efectuate asupra bugetului propus de Primarul General, PNL Bucureşti a afirmat deja că nu va vota proiectul de buget şi solicită primarului Nicuşor Dan să vină cu un proiect realist, fără pomeni electorale”, a comunicat atunci PNL Bucureşti.

ADVERTISEMENT