News

Angajații Senatului, anunțați pe e-mail să facă economie la curent. Se stinge lumina în Parlament

Parlamentarii vor fi somați să facă energie în această perioadă, pentru a se conforma cerințelor Uniunii Europene în acest sens.
20.09.2022 | 21:30
Angajatii Senatului anuntati pe email sa faca economie la curent Se stinge lumina in Parlament
Casa Poporului reduce cheltuielile. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

De asemenea, Parlamentul va fi dotat cu becuri led, senzori de prezență și televizoare clasa A. Totodată, angajații vor fi nevoiți să închidă calculatoarele în anumite ore pentru a face economie la curent electric.

Parlamentul României face economie

Angajații vor afla despre aceste măsuri din mai multe e-maluri pe care le vor primi periodic. Clădirea era iluminată în exterior toată noaptea, iar acum luminile vor fi aprinse doar pentru câteva ore, tot pentru a face economie.

ADVERTISEMENT

Experții spun că Parlamentul României consumă curent electric ”cât un orășel mic”, astfel că și candelabrele vor fi stinse în anumite zile, iar în vacanța parlamentară activitatea angajaților va fi redusă considerabil.

În Senat au fost luate deja primele măsuri concrete și au fost montate becuri cu led, care se vor stinge automat când senzorii vor detecta lipsa mișcării.

ADVERTISEMENT

Consumăm ca un mic orășel aici, în Parlamentul României. Facem ce face fiecare om chizbuit la casa lui. Nu poți să recomanzi cetățenilor și persoanelor fizice să facă economie dacă tu, ca instituție publică, nu faci ceva în această decizie”, a precizat Alina Gorghiu, membru marcant al PNL.

Mai mult, Parlamentul a fost dotat cu aparate noi de aer condiționat, televizoare și frigidere moderne, clasa A.

ADVERTISEMENT

O altă măsură importantă va fi închiderea calculatoarelor atunci când nu lucrează nimeni la ele, deși până acum rămâneau mereu deschise. Aceste măsuri au fost anunțate pentru Senat, nu și pentru Camera Deputaților, anunță Realitatea PLUS.

Cea mai mare clădire din Europa, Casa Poporului nu este eficientă din punct de vedere energetic. Ultima factură a Parlamentului a fost de 1 milion de lei, pentru consumul de 1 milion de KW/h, echivalentul unui oraș mic.

ADVERTISEMENT

La Casa Poporului există nu mai puțin de 120.000 de becuri care luminează cele 18 etaje ale clădirii. De asemenea, clădirea mai are 31 de lifturi și mii de camere dotate cu aparatură ”tehnică”.

ADVERTISEMENT