Sport

Anghel Iordănescu a analizat alături de Edi problemele de la echipa națională: „M-a surprins că am văzut că e hotărât!”

Anghel Iordănescu a avut o discuție cu Edi despre problemele de la echipa națională, fiind surprins de responsabilitatea pe care fiul său și-a asumat-o.
06.04.2023 | 14:40
Anghel Iordanescu a analizat alaturi de Edi problemele de la echipa nationala Ma surprins ca am vazut ca e hotarat
Anghel Iordănescu, discuție cu Edi despre problemele de la națională. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a dezvăluit că fiul său a venit mult mai hotărât și decis după experiența la FCSB și a vrut neapărat să își asume toate deciziile, chiar dacă a fost conștient că riscul de stârni discuții contradictorii va fi mare.

Anghel Iordănescu, discuție cu Edi despre problemele de la națională

Anghel Iordănescu a avut o discuție cu Edi Iordănescu despre problemele de la națională, dezvăluind că fiul său a știut de la bun început la ce să se aștepte când a devenit selecționer și că a dat dovadă de hotărâre, responsabilitate și personalitate:

ADVERTISEMENT

„Am să vă spun cinstit, m-a surprins că am văzut că e hotărât, m-a surprins că am văzut că este responsabil prin măsurile și deciziile pe care le-a luat, și-a asumat responsabilitatea.

Îmi spunea, ’cu riscul că atrag critici şi că voi da naştere polemicilor, îmi asum acest lucru şi merg mai departe’. E un semnal pe care ar trebui să îl perceapă toată lumea”.

ADVERTISEMENT

„Îi spuneam că selecționerul e cel mai expus!”

Anghel Iordănescu a continuat și a povestit ce i-a transmis fiului său cu privire la ce înseamnă cu adevărat să fii selecționerul României și cum trebuie să faci față tuturor celor care te contestă:

„Am avut câteva discuţii pe această temă şi îi spuneam că selecţionerul e cel mai expus, reprezintă ţara şi toţi sunt avizaţi să îşi dea cu părerea. Toţi cred că ar face cea mai bună selecţie şi că ar alcătui cel mai bun prim 11.

ADVERTISEMENT

I-am dat câteva exemple cu mine însumi, îi dădeam exemple că am fost desfiinţat, am fost terfelit şi în momentele cele mai bune ale naţionalei, i-am dat exemplul lui Răzvan Lucescu, care a avut susţinere, presă bună, şi el a fost desfiinţat când a plecat”.

„El era hotărât, pregătit, a venit după experienţa FCSB, care l-a întărit, şi pot să spun că dacă la FCSB nu a avut susţinerea patronului, din fericire pentru el, la FRF a avut susţinerea conducerii federaţiei”, a mai spus Anghel Iordănescu, potrivit OrangeSport.

ADVERTISEMENT

În preliminariile pentru EURO 2024, România a început cu două victorii campania de calificare, câștigând meciul cu Andorra, scor 2-0 și partida cu Belarus, scor 2-1.

ADVERTISEMENT