Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Noi critici pentru alegerea-surpriză a lui Edi Iordănescu: „N-a fost stăpân pe situație”. Video exclusiv

Edi Iordănescu are probleme cu postul de fundaș stânga, iar Raul Opruț a fost criticat pentru prestația sa. Ce alte variante sunt pe această poziție.
02.04.2023 | 10:27
Noi critici pentru alegereasurpriza a lui Edi Iordanescu Na fost stapan pe situatie Video exclusiv
2 jucători a pierdut Edi Iordănescu pe postul de fundaș stânga. Sursă foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

La FANATIK SUPERLIGA s-a discutat despre criza pe postul de fundaș stânga, unde Edi Iordănescu a încercat mai multe improvizații și l-a titularizat pe Raul Opruț cu Belarus.

Edi Iordănescu, probleme pe postul de fundaș stânga la naționala României

Adrian Ilie a analizat la FANATIK SUPERLIGA prestația debutantului Raul Opruț, titularizat în absența a două piese importante: „Bancu sigur este o opțiune pentru echipa națională, pentru Craiova. Cred în general că echipa națională are nevoie de toți jucătorii valoroși să fie disponibili să joace. Opruț mi s-a părut nesigur în banda stângă acolo, dar este OK, s-a primit doar un gol. Nu mi s-a părut însă a fi stăpăn acolo pe linia de fund”.

ADVERTISEMENT

VIDEO MAI JOS: 

Dănuț Lupu e de aceeași părere cu Adrian Ilie și nu crede că jucătorul lui Hermannstadt poate concura cu Bancu și Camora: „Opruț nu se ridică la nivelul celor doi, dar ușor-ușor poate va reuși și el să se ridice și sperăm să nu se mai întâmple ce s-a întâmplat în aceste două meciuri. Revin cei doi, așa că nu îmi mai fac probleme”.

Bănel Nicoliță știe și el care e marele minus al lui Raul Opruț: „Nu e genul cum e Bancu. El urcă foarte mult în atac și ajută echipa foarte bine ofensiv. N-a avut siguranța aia Opruț pe care o au Bancu și Camora”.

ADVERTISEMENT

„Avem o problemă a ultimilor ani, de când s-a retras Raț”

Robert Niță consideră că postul de fundaș stânga este punctul nevralgic al apărării României de o perioadă lungă de timp: „Avem o problemă a ultimilor ani, de când s-a retras Raț. A părut depășit inclusiv la faza golului, o nesincronizare, dar e un jucător care nu e obișnuit al acțiunilor echipei naționale”.

Fostul atacant e de părere că Opruț nu va mai fi convocat de Edi Iordănescu și vede o altă variantă: „A fost convocat conjunctural pentru că se accidentează primele două-trei variante. Sorescu mi se pare o soluție mai bună în banda stângă. E constant bun, își face treaba și are capacitate bună de efort”.

ADVERTISEMENT

Rapidistul îl laudă pe jucătorul adus din Polonia de Gigi Becali și vede la el un progres: „Nu mai face ca la Dinamo, unde la orice meleu, el era cu Filip și voia să răspundă. Văd că și-a mai revenit acum și foarte bine că o face. E un jucător care nu are tracul meciurilor la echipa națională și joacă sub presiune și la FCSB”.

Fotbalul românesc, în criză de fundași stânga: „FCSB caută de 6-7 ani!”

Bănel Nicoliță consideră că există o criză profundă pe acest post: „Și FCSB caută un fundaș stânga de 6-7 ani! Și de fundaș dreapta e criză”. Adrian Ilie face și el haz de necaz: „Eu cred că avem o criză cam pe toate posturile!”. 

ADVERTISEMENT

Ioana Cosma a intervenit și ea în discuție și a remarcat că toate echipele importante și-au adus fundași stânga din străinătate: „Sunt mulți jucători străini pe poziția asta. La Farul e un străin, la Craiova au adus un străin în locul lui Bancu, la FCSB e Radunovic… Ce se întâmplă?! La CFR era Camora, la Rapid e Junior Moraes, deci e ceva ciudat!”.

Dănuț Lupu crede că Edi Iordănescu și ceilalți antrenori din România au bătăi de cap pe un alt post mult mai important: „E o criză așa cum e și de numărul 9 și 10. Eu cred că e o problemă mai mare decarul”.

Fanatik SuperLiga, de luni până vineri de la 10:30, este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT