Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Anghel Iordănescu a analizat șansele de calificare la Euro ale României cu Edi Iordănescu pe bancă. „Trebuie să luăm în calcul și Israelul”. Video exclusiv

Anghel Iordănescu a pus sub lupă șansele de calificare ale României la Campionatul European din 2024. „Tricolorii” joacă la finalul lunii cu Andorra și Belarus.
08.03.2023 | 17:42
Anghel Iordanescu a analizat sansele de calificare la Euro ale Romaniei cu Edi Iordanescu pe banca Trebuie sa luam in calcul si Israelul Video exclusiv
Anghel Iordănescu a vorbit despre șansele României în vederea calificării la Euro 2024. Sursă foto: colaj FANATIK.
ADVERTISEMENT

A rămas mai puțin de trei săptămâni până la debutul României într-o nouă campanie de calificare de această dată la Euro 2024. Echipa selecționerului Edi Iordănescu face parte din grupa I alături de Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. Anghel Iordănescu a analizat la FANATIK SUPERLIGA șansele de califice ale „tricolorilor” după o pauză de opt ani la un turneul final.

Anghel Iordănescu este de părere că Israel îi poate pune probleme României în preliminariile Euro 2024

Elveția este favorită la câștigarea grupei I din care face parte și România. Selecționata lui Murat Yakin a fost prezentă la finalul anului trecut în Qatar pentru Cupa Mondială, acolo unde Edi Iordănescu a mers să o spioneze pentru următoarele dueluri din preliminariile Euro 2024. Anghel Iordănescu este de părere că o altă echipă care îi poate probleme României este cea a Israelului.

ADVERTISEMENT

VEZI VIDEO MAI JOS

„Cred, insist, că trebuie să luăm în calcul și Israelul. Pe Edi îl simt foarte optimist, încrezător. Văd că urmărește cu atenție atât tricolorii din țară, cât și tricolorii care joacă în străinătate”, a declarat Anghel Iordănescu. Fostul selecționer al României a vorbit despre Florin Niță, marea surpriză pregătită de Edi Iordănescu pentru primele două meciuri cu Andorra și Belarus, informație dezvăluită în exclusivitate de FANATIK.

„E clar că orice jucător cu valoare, orice jucător cu experiență, orice jucător care a jucat la echipa națională și a contribuit într-un fel sau altul la realizările echipei naționale trebuiesc priviți cu atenție și luați în calcul”, a mai spus Anghel Iordănescu, la emisiunea FANATIK SUPERLIGA, moderată de Ioana Cosma.

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a tras un semnal de alarmă înaintea debutului României în preliminariile Euro 2024

Anghel Iordănescu este de părere că interesul pentru bătălia la titlu din SuperLigă, pentru primele locuri în ierarhie, dar și lupta pentru salvarea de la retrogradare a crescut. În ciuda acestui aspect, „Tata Puiu” a precizat că valoarea jucătorului român nu a urmat o pantă ascendentă.

„(n.r. valorea SuperLigii) Nu știu dacă a crescut neapărat din punct de vedere valoric. Ceea ce este important este faptul că a crescut interesul pentru titlul de campioană, pentru locul doi și trei, cum de altfel va fi o luptă la fel de aprigă la retrogradare.

ADVERTISEMENT

Jucătorul român va crește atunci când în competiția internă își vor face apariția jucători străini de valoare. Atâta timp cât inundăm această competiție internă cu jucători mediocrii, modești sau aduși gratis de contract lucrurile vor fi destul de delicate”, a mai spus Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA.

„Competiția noastră internă suferă”

Totodată, Anghel Iordănescu a mărturisit că este normală căderea pe o pantă descendentă a tinerilor jucători care au avut evoluții fabuloase în trecut. „Competiția noastră internă suferă și poate acesta este motivul pentru care cluburile noastre nu promovează jucători tineri, care ar putea crește într-o perioadă scurtă de timp.

ADVERTISEMENT

Într-un fel este firesc atâta timp cât sunt jucători tineri să apară și inconstanța, și faptul că de la o etapă la alta aceștia au diferență de exprimare”, a mai spus Anghel Iordănescu, la FANATIK SUPERLIGA.

România va debuta în grupa de calificare la Campionatul European din Germania pe 25 martie în deplasare cu Andorra. Trei zile mai târziu, „tricolorii” înfruntă naționala Belarusului la București pe Arena Națională.

Primăvara se numără emisiunile Fanatik SuperLiga. Show-ul care dă tonul exclusivităților din fotbalul românesc poate fi urmărit începând de săptămâna trecută în fiecare zi de luni până vineri, ora 10:30. Cu Horia Ivanovici, luni marți și vineri, și Ioana Cosma, miercuri și joi, ca prezentatori. Fanatik SuperLiga este LIVE pe site-ul FANATIK.RO, pe canalul de YouTube FANATIK, pagina de Facebook Horia Ivanovici Oficial, contul FANATIK de pe Tik-Tok, dar și pe contul de Twitch FANATIK.

ADVERTISEMENT