Fotbal international

Edi Iordănescu s-a întors din Qatar, de la Campionatul Mondial. Ce impresie i-a lăsat Elveția, viitoarea adversară a “tricolorilor”

Edi Iordănescu s-a întors în România de la Campionatul Mondial și a tras concluziile după vizita tehnică efectuată în Qatar.
03.12.2022 | 15:54
Edi Iordanescu sa intors din Qatar de la Campionatul Mondial Ce impresie ia lasat Elvetia viitoarea adversara a tricolorilor
Edi Iordănescu a tras concluziile după vizita de la Cupa Mondială din Qatar. Sursă foto:sport.pictures.eu
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a mers la Campionatul Mondial din Qatar pentru a spiona Elveția, una dintre adversarele României din grupa de calificare la Campionatul European din 2024. Ajuns la București, Edi Iordănescu a tras concluziile vizitei tehnice din Qatar și a dezvăluit învățăturile desprinse.

Singura concluzie cu care Edi Iordănescu s-a întors de la Campionatul Mondial

Elveția a reușit să se califice în optimile de finală ale Campionatului Mondial din Qatar, iar adversara României din grupele pentru Euro 2024 l-a pus pe gânduri pe selecționerul României.

ADVERTISEMENT

„M-am întors cu o singură concluzie. Când ieși dintr-o grupă cu Brazilia, Serbia și Camerun nu poți să vorbești decât de o forță în momentul de față (n.r. – Elveția). 

Nu ne-a speriat nimic pentru că e fotbal și cine muncește, cine crede, cine are putere, cine-și ridică nivelul are dreptul de a emite pretenții. Și sunt sigur că și noi vom face pași importanți”, a spus Edi Iordănescu, la întoarcerea în România.

ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu a descoperit secretul calificării României la Euro 2024

Chiar dacă Elveția este favorită în grupa României pentru Euro 2024, Edi Iordănescu este încrezător în ceea ce privește calificarea. Fostul antrenor al lui CFR Cluj și FCSB a explicat cum trebuie să arate jocul „tricolorilor” pentru participarea la primul turneul final după 8 ani.

„Noi avem drumul nostru și trebuie să ne uităm în față. Important este să facem ce trebuie, să avem strategia completă, să înțelegem bine statutul pe care-l avem, să muncim, să fim mai buni.

ADVERTISEMENT

Sunt sigur că dacă vom face toate astea, atunci vom fi la ’European’, indiferent că va fi de pe locul unu sau de pe doi”, a mai spus Edi Iordănescu.

Partidele la care a asistat Edi Iordănescu în Qatar: 

28 noiembrie: Camerun 3 – 3 Serbia şi Brazilia 1 – 0 Elveţia
29 noiembrie: Ţara Galilor 0 – 3 Anglia şi Ţările de Jos 2 – 0 Qatar
30 noiembrie: Australia 1 – 0 Danemarca şi Polonia 0 – 2 Argentina
1 decembrie: Croaţia 0 – 0 Belgia şi Japonia 2 – 1 Spania
2 decembrie: Coreea de Sud 2 – 1 Portugalia şi Serbia 2 – 3 Elveţia.

ADVERTISEMENT

Murat Yakin a prins aripi după calificarea Elveției în optimile Cupei Mondiale: „Putem ajunge în fazele superioare ale competiţiei”

Elveția s-a clasat pe locul 2 într-o grupă cu Brazilia, Camerun și Serbia și va înfrunta Portugalia în optimile Cupei Mondiale din Qatar. Murat Yakin a fost extrem de fericit după calificarea în fazele eliminatorii și crede că formația helvetă poate pune probleme.

„În meciul cu Serbia am început foarte bine, dar apoi am trecut printr-un moment dificil. Echipa a reacţionat însă bine. Au fost multe emoţii.

Fotbalul este şi mai frumos când câştigi. Am obţinut un rezultat grozav, putem ajunge în fazele superioare ale competiţiei.

Cu Portugalia, cu care vom avea următorul meci, totul va fi posibil, dacă începem bine şi vom respecta tactica de joc putem câştiga. Acum însă suntem bucuroşi după victoria fantastică cu Serbia, îi felicit pe băieţi, a fost o seară specială”, au fost cuvintele selecționerului adversarei României.

ADVERTISEMENT