Sport

Anghel Iordănescu, nemilos la adresa fotbalului românesc: “Prea puțin!”. Ce spune despre lupta la titlu

Antrenorul "Generației de Aur", Anghel Iordănescu, a avut un discurs tăios despre nivelul fotbalului românesc după ce a urmărit partida FC Voluntari - Hermannstadt.
30.03.2024 | 15:19
Anghel Iordanescu nemilos la adresa fotbalului romanesc Prea putin Ce spune despre lupta la titlu
Anghel Iordănescu a analizat dur nivelul fotbalului românesc. Sursă foto: Sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fostul selecționer al naționalei României, Anghel Iordănescu, a asistat vineri seara la partida din play-out-ul SuperLigii, FC Voluntari – Hermannstadt. Ilfovenii au învins cu scorul de 1-0 și au ieșit din zona retrogradării.

“Tata Puiu”, dezamăgit de meciul de la Voluntari

Meciul la care a asistat Anghel Iordănescu nu a fost unul extraordinar din punct de vedere al spectacolului, lucru și menționat de către tatăl actualului selecționer. De altfel, administratorul special al lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a mers mai departe, lansând acuze grave asupra corectitudinii rezultatului. 

ADVERTISEMENT

Anghel Iordănescu a punctat că partida a fost una strânsă, sub semnul echilibrului. Însă, antrenorul “Generației de Aur” s-a arătat dezamăgit de nivelul tehnic al partidei, de calitatea jocului în sine.

“În primul rând aș vrea să fac precizarea că a fost un meci destul de echilibrat. Un meci în care două echipe veneau cu stări morale deosebite una de alta. În sensul că Voluntari era sub presiunea rezultatului, sub presiunea punctelor.

ADVERTISEMENT

În timp ce Sibiul a venit să joace, să își consolideze poziția și să se mențină în grafic. O partidă echilibrată, o victorie extrem de importantă pentru Voluntari, 3 puncte extrem de mari, care, cel puțin pentru moment, în seara asta.

A ieșit din zona pe care voia să o părăsească. Se joacă în play-out, încă sunt echipe care pot face rocada în zona retrogradării, cred că cel mai mult ar trebui să preocupe echipele noastre să joace fotbal.

ADVERTISEMENT

Pentru că am văzut și în seara aceasta prea puțin fotbal, prea puțini jucători care să iasă în evidență și, sincer vă spun, mă așteptam la cu totul altceva, mai multă determinare, mai mult spectacol, un fotbal mai de calitate. Așteptăm acest lucru, pentru că fotbalul românesc are nevoie să aducă în prim-plan jucători de valoare”, a fost de părere Iordănescu, la finalul partidei, conform Digisport.

FCSB are prima opțiune

Același Anghel Iordănescu a comentat și lupta la titlu din SuperLigă. Iordănescu senior este de părere că următoarele două partide ale FCSB-ului sunt foarte importante, în ideea relansării campionatului.

ADVERTISEMENT

“Vor fi două meciuri extrem de importante, sunt extrem de sigur că situația s-ar putea, să zic așa, relansa, dar, una peste alta, consider că FCSB are opțiunea prin ceea ce a obținut până acum”, a declarat Anghel Iordănescu.

ADVERTISEMENT