Sport

Anglia – Danemarca 2-1. Calificare dramatică pentru trupa lui Southgate! Englezii, în finală după 55 de ani

Anglia a învins dramatic Danemarca şi va juca finala EURO 2020 cu Italia.
08.07.2021 | 00:30
Anglia  Danemarca 21 Calificare dramatica pentru trupa lui Southgate Englezii in finala dupa 55 de ani
ADVERTISEMENT
07-07-2021
18:59

Anglia s-a calificat în finala EURO 2020

Anglia – Danemarca 2-1 s-a jucat în semifinalele EURO 2020. Englezii au profitat de autogolul lui Kjaer (39) şi de penalty-ul uşor acordat, ratat în primă fază de Kane (104). Danezii au marcat prin Damsgaard. Anglia va juca finala EURO 2020 cu Italia, meci programat duminică, ora 22:00.

Min. 106 / Danemarca joacă în 10 după ce Jensen s-a accidentat şi selecţionerul Hjulmand a epuizat schimbările.

Min. 103 / GOOOL Anglia! Kane a ratat în primă fază penalty-ul obţinut după ce Sterling a fost faultat de Jensen. Schmeichel a respins mingea în faţă, iar atacantul Angliei a marcat la a doua şansă.

Min. 93 / Kane a şutat din interiorul careului, însă Schmeichel a scos salvator.

Vom avea două reprize de prelungiri în Anglia – Danemarca

Min. 74 / Mingea centrată de Mount i-a pus probleme lui Schmeichel, care a respins în corner cu vârful degetelor.

Min. 59 / Danemarca a fost la un pas de un nou autogol, după ce mingea trimisă de Shaw a fost deviată puţin de Hojbjerg.

Min. 55 / Schmeichel o salvează pe Danemarca. Portarul a reuşit să respingă în extremis mingea trimisă de Maguire.

Min. 39 / GOOOL Anglia! Centrarea lui Saka a fost trimisă în proprie poartă de Kjaer, care îl avea lângă pe Sterling.

Min. 37 / Sterling ratează cea mai mare ocazie a meciului, după ce a tras în Schmeichel din câţiva metri.

Min. 31 / GOOOL Danemarca! Damsgaard a executat perfect o lovitură liberă de la peste 20 de metri şi a deschis scorul.

Min. 24 / Mingea şutată de Damsgaard a trecut milimetric pe lângă vinclul porţii Angliei.

Min. 13 / Sterling a şutat din poziţie ideală, însă mingea a fost plasată pe centrul porţii şi Schmeichel nu a avut prea mari emoţii.

Min. 10 / Damsgaard a scăpat singur cu Pickford, însă Walker i-a luat faţa în ultimul moment şi portarul Angliei a reţinut prompt mingea.

Min. 1 / A început meciul Anglia – Danemarca

07-07-2021
17:43

Echipele de start pentru Anglia - Danemarca

Anglia: Pickford (Everton) – Walker (Man. City), Maguire (Man. United), Stones (Man. City), Shaw (Man. United) – Rice (West Ham), Phillips (Leeds), Mount (Chelsea) – Saka (Arsenal), Kane(c) (Tottenham), Sterling (Man. City); Rezerve: Ramsdale, Johnstone – Grealish, Henderson, Rashford, Trippier, Mings, Coady, Sancho, Foden, James, Bellingham; Selecționer: Gareth Southgate

Danemarca: Schmeichel (Leicester) – Christensen (Chelsea), Kjaer (AC Milan), Vestargaard (Southampton) – Stryger (Udinese), Hojbjerg (Tottenham), Delaney (Dortmund), Maehle (Atalanta) – Braithwaite (Barcelona), Dolberg (Nice), Damsgaard (Sampdoria). Rezerve: Lossl, Ronnow – Andersen, Skov, Olsen, Jorgensen, Norgaard, Wass, Wind, Poulsen, Cornelius, Jensen. Selecționer: Kasper Hjulmand

Meciul Anglia – Danemarca are loc miercuri, 7 iulie, cu începere de la ora 22:00, în cadrul semifinalelor turneului final al EURO 2020. Este cea de-a doua semifinală, în prima Italia calificându-se, dramatic, la lovituri de departajare în faţa Spaniei pentru meciul decisiv din 11 iulie.

Unde se joacă meciul Anglia – Danemarca

Confruntarea Anglia – Danemarca se dispută miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley din Londra. Practic Anglia a disputat, în afara meciului cu Ucraina, jucat la Roma, toate partidele de la acest EURO pe teren propriu şi aşa va fi şi dacă va face pasul spre finală.

ADVERTISEMENT

Premierul britanic Boris Johnson a cedat în cele din urmă insistenţelor UEFA de a permite la meci accesul a cel puţin 50% din capacitatea stadionului şi la semifinala Italia – Spania, disputată pe acelaşi stadion, au fost prezenţi peste 57.000 de spectatori. Aceeşi afluenţă de public este aşteptată şi la meciul Angliei, danezii solicitând prin primul ministru ca şi suporterii lor să aibă acces la meci.

Cine transmite la TV partida Anglia – Danemarca

Partida Anglia – Danemarca se joacă miercuri, 7 iulie, de la ora 22:00, pe stadionul Wembley şi este a doua semifinală de la EURO 2020. Jocul este transmis în direct pe micile ecrane în exclusivitate de postul PRO TV dar îl mai puteţi urmări şi pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Londra, vremea a devenit potrivnică sportului, cu dese reprize de ploaie în timpul zilei şi acest scenariu se menţine inclusiv la semifinala cu Danemarca cât şi pentru duminica finalei. Conduce acest joc arbitrul Danny Makkelie din Olanda, aflat la al patrulea meci la acest EURO.

Ce jucători importanţi lipsesc din întâlnirea Anglia – Danemarca

Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, este lipsit de orice fel de grijă privind indisponibilităţi în cadrul lotului său. Poate alege absolut orice formulă de start, toţi jucătorii fiind în perfectă condiţie fizică. O situaţie mai rar întâlnită pentru Southgate, obişnuit cu minim doi-trei indisponibilităţi la fiecare meci.

ADVERTISEMENT

La danezi există un singur mare absent, căpitanul echipei, Christian Eriksen, care însă a fost invitat la meci împreună cu echipa de paramedici a spitalului din Copenhaga care i-a salvat viaţa după infarctul suferit în minutul 44 al meciului cu Finlanda. De atunci, toate meciurile danezilor şi rezulatele pozitive i-au fost dedicate de către coechipieri.

55 de ani de la singurul trofeu major din istoria naţionalei Albionului

Se împlinesc acum 55 de ani de când Anglia a reuşit singura sa performanţă de excepţie la nivel de echipă naţională, devenind campioană mondială după o finală cu prelungiri, scor 4-2, şi cu un un celebru gol al lui Hurst de 3-2 care nici acum nu se ştie dacă a fost sau nu, dacă mingea a trecut de linia porţii cu toată circumferinţa.

ADVERTISEMENT

Acum, mai mult ca oricând, Anglia are marea oportunitate de a ajunge în finala de la EURO 2020 şi să atace câştigarea celui de-al doilea titlu major. Are de partea sa o ţară înviată chiar şi în pofida restricţiilor impuse de tulpina indiană a coronavirusului, cu case şi maşini arborând la ferestre drapelui Marii Britanii, dar Southgate subliniază că acest lucru pune şi o presiune imensă asupra sa şi a jucătorilor.

Cote pentru pariuri la jocul Anglia – Danemarca

Anglia este, în mod firesc, marea favorită la victorie, dar mai ales la calificarea prin orice mijloc. Cota la victorie în 90 de minute este 1,75, faţă de 5,60 pentru danezi, dar un gol înscris de aceştia ajunge la 1,55. Calificarea inclusiv prin loviturile de departajare are cotă 1,35.

Bilanţul meciurilor directe, începând cu anul 1956, data primei confruntări, este de şapte succese ale insularilor, patru ale danezilor şi trei meciuri au fost remize. O singură dată s-au mai întâlnit la un turneu final de EURO, în 1992, când Danemarca de pe plajă a produs marea surpriză devenind regina Europei. Atunci a fost 0-0.


  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Danemarca: 1,75 este cota pentru „1 solist”. Vezi aici toate cotele!

  • (P) Cotă SUPERBET pentru Anglia – Danemarca: 1,90 este cota pentru „peste 1,5 goluri Anglia”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT