News

Ani grei de închisoare pentru femeia care a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

Ani grei de închisoare pentru femeia care încercat să ucidă cu maşina un poliţist aflat pe motocicletă
17.10.2021 | 13:04
Ani grei de inchisoare pentru femeia care a incercat sa ucida cu masina un politist pe motocicleta
Anda Vlădescu a primit nouă ani de închisoare cu executare. Sursa foto - Iulian Bunilă
ADVERTISEMENT

Este povestea unei buzoience în vârstă de 33 de ani care anul trecut a lovit intenţionat cu maşina un poliţist pe motocicletă și care o urmărea.

Culmea, femeia și-a continuat apoi drumul liniștită ca și când nimic nu s-ar fi petrecut. În cele din urmă a fost condamnată de instanţa de fond la peste 9 ani de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT

Închisoare pentru femeia care încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

Pedeapsa nu s-a oprit aici – în același timp, buzoianca trebuie să să plătească și 200.000 de lei despăgubiri civile pentru daune morale.

Totul s-a întâmplat în luna august a anului trecut atunci când Anda Vlădescu, o tânără psiholog din Buzău, se afla la volanul maşinii personale.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, poliţiştul Adrian Popa, angajat la Serviciul Rutier al IPJ Buzău, a observat defecţiuni la sistemul de semnalizare şi a încercat să o oprească.

Doar că femeia nu a fost deloc de acord și nu a oprit. Instantaneu, poliţistul pe motocicletă a pornit în urmărirea ei, iar la ieşirea din municipiul Buzău spre Ploieşti tânăra a virat spre stânga cu intenţia de a-l lovi.

ADVERTISEMENT

Motocicleta pe care se afla omul legii a fost proiectată într-un autoturism care circula pe contrasens şi a luat foc.

„În baza art. 257 alin. 1 şi 4 C.pen., cu referire la art. 32, alin. 1 C.pen., raportat la 188 alin. 1 şi 2 C.pen. condamnă inculpata VLĂDESCU Anda Ioana la pedeapsa de 9 ani şi 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj calificat la data de 19.08.2020, în  dauna victimei POPA Adrian Dumitru”, se arată în sentinţa magistraţilor de la Tribunalul Buzău.

ADVERTISEMENT

„Obligă inculpata să plătească părţii civile Inspectoratul Judeţean de Poliţie Buzău suma de 83807,78 lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune materiale. În baza art.19 C.pr.pen. raportat la art.1349, art.1357 C.civ., obligă inculpata să plătească părţii civile Popa Adrian Dumitru suma de 200.000  lei cu titlu de despăgubiri civile pentru daune morale”, se mai arată în sentinţa judecătorilor buzoieni.

Trebuie specificat că sentința Tribunalului Buzău nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Vă readucem aminte și că Anda Vlădescu a fost arestată preventiv pe 20 august, la o zi după ce a provocat accidentul. De altfel, aceasta se află și acum în arest preventiv.

ADVERTISEMENT
Tags: