Animalele de la o fermă din Olanda au transmis coronavirusul oamenilor. Cercetătorii sunt în alertă

Flaviu Popa   
în HotNews
20/05/2020, 17:58
Animalele de la o fermă din Olanda au transmis coronavirusul oamenilor. Cercetătorii sunt în alertă
Aşa sunt răsplătiţi medicii care lucrează cu pacienţi COVID: prime care ajung până la 1500 de euro. Ce ţară a luat o astfel de decizie. Sursa foto: Hepta.ro

O nurcă din Olanda ar fi infectat un om cu Covid-19, astfel că toate fermele de nurci au fost carantinate cu scopul de a testa toți oamenii care lucrează în acest sistem.

Nurcile olandeze, focar de infecție pentru populație

Olandezii se tem că din cauza mamiferelor asimptomatice se pot crea noi focare de infecție, care vor răspândi mai departe boala în comunitate. „Conform ultimelor cercetări, avem motive serioase să credem că un om a fost infectat cu Covid-19 de o nurcă”, au transmis reprezentanții Guvernului olandez, conform CNN.

„Mai mult, conform aceluiași studiu, sare că nurcile sunt asimptomatice”, au completat oficialii guvernamentali.

Pisicile răspândesc virusul între fermele din Olanda, cred cercetătorii

Pe lângă nurci, se pare că pisicile ar fi un purtător cert al bolii, astfel că Covid-19 circulă între fermele de nurci prin intermediul felinelor. Testele au determinat că 3 din 11 pisici aflate la o fermă de nurci erau infectate cu noul coronavirus.

Autoritățile le-au cerut oamenilor să nu permită accesul pisicilor în interiorul fermelor de nurci, cel puțin până când ancheta epidemiologică va stabili cu certitudine cum s-au infectat nurcile și oamenii angajați la ferme.

Organizația Mondială a Sănătății era sigură că noul coronavirus a originat din lilieci, însă această teorie e contrazisă în ultima perioadă de numărul mare de feline care sunt infectate cu Covid-19.

La Grădina Zoologică din Bronx, cel puțin opt mari feline s-au îmbolnăvit de Covid-19. Oamenii de știință nu înțeleg deocamdată cum se transmite virusul de la animal la om și nici care sunt animalele care ar putea transmite la scară largă această boală.

De exemplu, lama este imună la coronavirus și anticorpii acestor animale neutralizează fără probleme Covid-19. În acest sens, oamenii de știință încearcă să descopere un vaccin folosindu-se de acești anticorpi.

Între timp, specialiștii avertizează iubitorii de pisici să le protejeze în această perioadă pentru a nu le îmbolnăvi.

Închide ×