Life

Animalul care a trăit 18 luni fără cap. Povestea fabuloasă a făcut înconjurul lumii

Există un animal care a trăit 18 luni fără cap. Povestea fabuloasă a acestuia a făcut înconjurul lumii. Deși pare greu de crezut, chiar s-a întâmplat.
18.01.2024 | 16:29
Animalul care a trait 18 luni fara cap Povestea fabuloasa a facut inconjurul lumii
Animalul care a trăit 18 luni fără cap. Sursă foto: Pinterest, Atlas Geografic / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un animal a trăit 18 luni fără cap. Povestea este într-adevăr una reală și a făcut înconjurul lumii. Totul a pornit de la o greșeală banală făcută de cel care îl deținea. Ce a urmat apoi a întrecut orice fel de așteptare.

Animalul care a trăit 18 luni fără cap

Animalul care a trăit 18 luni fără cap purta numele de Mike. Este vorba despre un cocoș. Deși acesta urma să fie tăiat, iar apoi pregătit pentru supă, iată că o altă poveste a început.

ADVERTISEMENT

Se întâmpla în toamna anului 1945. La acel moment, un fermier din orașul Fruita, Colorado, a vrut să taie unul dintre cocoșii săi pentru a-și putea prepara cina. Nimeni nu avea să știe însă ce va urma.

Pe 10 septembrie 1945, fermierul Lloyd Olsen a prins cocoșul din curte. Pentru că a vrut să salveze o mare parte din gât, acesta a decis să facă tăietura cât mai aproape de capul cocoșului.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat mai departe? Cocoșul a fugit. Iar fermierul a decis să nu ucidă pasărea în acea noapte și să aștepte până a doua zi. Surprinzător, cocoșul, care a primit numele de ”miracolul Mike”, se simțea extrem de bine și chiar scotea și sunete.

Acela a fost momentul în care fermierul a decis că animalul vrea să trăiască. Nimeni nu s-ar fi gândit însă că acesta va ajunge să trăiască 18 luni fără cap. Fermierul s-a implicat și el, arată Atlas Geografic.

ADVERTISEMENT

Astfel, acesta a început să hrănească pasărea printr-un tub. Chiar și așa, el avea o dilemă. Astfel, a decis să ducă cocoșul la Universitatea din Utah pentru a putea fi studiat și pentru a putea să primească un răspuns.

Animalul care a trăit 18 luni fără cap. Sursă foto: Atlas Geografic
Animalul care a trăit 18 luni fără cap. Sursă foto: Atlas Geografic

Cum a fost posibil acest lucru

Inclusiv oamenii de știință au rămas surprinși de animalul care a trăit 18 luni fără cap. Care este însă explicația? Se pare că tăietura făcută de fermier nu a afectat jugulara. Astfel, o parte din trunchiul cerebral și o ureche au fost salvate.

ADVERTISEMENT

Deși cocoșul a pierdut mult sânge, acesta a trăit în continuare. Se pare că o parte din sistemul nervos al acestuia nu a fost afectat. Iar de aici, o poveste extrem de interesantă a luat naștere.

Fermierul a decis să dea startul unor spectacole. El a prezentat cocoșul Mike ca fiind un miracol al naturii. Iar acest lucru avea să îl îmbogățească la acea vreme. Animalul care a trăit fără cap 18 luni a devenit celebru.

Cocoșul a mers în turnee unde se regăseau numeroase animale cu anomalii. Mai mult de atât, a apărut și în paginile unor reviste de renume. Fermierul s-a ales și el cu peste 4.500 de dolari pe lună din spectacolele sale. Iar asta este echivalentul a peste 61.000 de dolari astăzi.

Cocoșul a trăit 18 luni fără cap și a generat câștigui uriașe. În luna martie 1947 însă, animalul s-a stins din viață. Se pare că Mike a murit asfixiat în timpul unei călătorii spre casă. Chiar și așa, povestea lui cel mai probabil nu va fi uitată. 

ADVERTISEMENT